jarek38 Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Końcowe odliczanie; 4 Całkiem nieoczekiwanie, można rzec znienacka , dziś i to dosłownie, dołączyła do grona sponsorów firma HobbyZone - WItamy! Już jutro, tak, już jutro dotrą do nas nagrody ufundowane przez HobbyZone!!! 1. Rejestracja elektroniczna 2. karta startowa do wydruku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 20 Września 2016 Autor Share Napisano 20 Września 2016 Końcowe odliczanie; 3 i 1/24 Sponsor Tytularny VI Otwartych Mistrzostw Poznania firma Cobi - Revell - Toys Box przekazał nam kupony rabatowe na zakup modeli Revell w salonach firmowych Toys Box 1. Dla miejsca I i II junior kupon rabatowy 40% na zakup modeli Revell w salonach Toys Box. 2. Dla miejsc od I do III senior kupon rabatowy 30% na zakup modeli Revell w salonach Toys Box. Firma Cobi - Revell - Toys Box dodatkowo przeznaczyła 500szt. ulotek dla uczestników i odwiedzających wystawę, uprawniających do zakupu z 20% rabatem modeli Revell w salonach Toys Box. - Dziękujemy! 1. Rejestracja elektroniczna 2. karta startowa do wydruku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Będziemy i dopisujcie - NAGRODA SPECJALNA ORZEŁ za najlepszy model według Stowarzyszenia Modelarzy Redukcyjnych Orzeł Gniezno pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Kurcze na Majchrzaka nie wolno już Parkować, To gdzie można bo jakoś nie doczytałem ? :( Dobra już doczytałem. Bez Paniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 Czy istnieje możliwość dostarczenia modeli w piątek (23.09) wieczorem ?Między 20-tą a 21:00. Będę w Poznaniu przez cały weekend, ale w sobotę do południa nie dam rady podjechać do Was. My też będziemy już w piątek wieczorem..może się dołączysz?mamy chytry plan... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 21 Września 2016 Share Napisano 21 Września 2016 jarek38 napisał(a):Coppercat napisał(a): Czy istnieje możliwość dostarczenia modeli w piątek (23.09) wieczorem ? Między 20-tą a 21:00. Damy radę temu problemu - odp. na PW(pwm} Też byłbym zainteresowany taką opcją. Proszę o info co i jak. Czy ja też mogę poprosić o jakiś kontakt do was w celu ugadania się na piątek? P.S Próbowałem wypełnić rejestrację elektroniczą i kiedy klikam link, przeglądarka blokuje mi tę stronę jako "zagrożoną oszustwem " czy cuś, też macie ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Przed momentem sprawdziłem i wchodzi strona bez problemu i żadnych wyskakujących okienek, może jest to zależne od ustawień bezpieczeństwa na twoim kompie. Widzę, że muszę to napisać oficjalnie; Panowie, przyjmowanie modeli jest od soboty, w piątek szykujemy salę i okolice i nikt tak na prawdę nie będzie miał czasu na zajmowanie się rejestracją i co ważne pilnowaniem Waszych modeli, w trzech przypadkach, po przedstawieniu problemu się my zgodzili ale za moment to będziemy musieli posadzić człowieka z lapkiem, drugiego do przeszkolenia, jak wyciągać i stawiać, a trzeciego do pilnowania. Nie miejcie nam tego za złe ale nie możemy sobie na to pozwolić ze względów kadrowych, a teraz groźna emotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 21 Września 2016 Autor Share Napisano 21 Września 2016 Końcowe odliczanie; 2 Dziś prezentujemy Wam następne nagrody od naszych sponsorów: Sklepowi Dataland Hobby i panu Adamowi - Dziękujemy! Wydawnictwu Rebis - Dziękujemy! Agencji Mienia Wojskowego - Dziękujemy! Koledzy z za miedzy ufundowali nagrodę specjalną ORZEŁ za najlepszy model według Stowarzyszenia Modelarzy Redukcyjnych Orzeł Gniezno. Dziękujemy za nagrodę którą oczywiście dołączamy do nagród specjalnych. Puchar z nagrodą rzeczową od HZ za "Najciekawszy Kartoniak" dołączamy do listy pucharów. 1. Rejestracja elektroniczna 2. karta startowa do wydruku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 22 Września 2016 Autor Share Napisano 22 Września 2016 Końcowe odliczanie; 1 Dziś nagród ciąg dalszy: Firmie HobbyZone - Dziękujemy! Pendolino przy Was to mały pan Pikuś Kolejna nagroda od M&E za model F-16 - wybór fundatora. Wow! Ależ gratka! Magic&Event - Dziękujemy! Kolejne nagrody "Wybuchowy Model" od naszego szefa Bartka Falka: 1. Za najlepszy model niemieckiego pojazdu. 2. Za najlepszy model niemieckiej artylerii. 3. Za najlepszy model niemieckiego samolotu. Do momentu wręczenia w dyspozycji ochrony sali Bartkowi Falkowi - Dziękujemy! Dotarły też Wasze Puchary! pośród nich ten jeden jedyny Grand Prix Rejestracja elektroniczna zastała już zamknięta, od piątku możliwe jest tylko drukowanie karty startowej! karta startowa do wydruku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 Panowie, a gdzie zakwalifikować figury 1:32, czy jak kto woli 54mm ? W waszych kategoriach nie mogę zlokalizowac tej bądz co bądz najpopularniejszej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 23 Września 2016 Share Napisano 23 Września 2016 wstaw figurkę po prostu do skali 1:35 pozdrawiam i do zobaczenia na zawodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 23 Września 2016 Autor Share Napisano 23 Września 2016 Końcowe odliczanie; prawie D-Day Prawie wszystko wspólnymi siłami przygotowaliśmy i czekamy już tylko na wasze modele, no i oczywiście na Was samych. Niektóre już nawet dojechały Zapraszam raz jeszcze - Jarek38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 23 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 23 Września 2016 No kurcze - pięknie to wszystko wygląda! Bardzo się cieszę, że będę u Was :-) pozdro i do jutra Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 24 Września 2016 Autor Share Napisano 24 Września 2016 Zawody dzień pierwszy Dzień pierwszy zakończył się spotkaniem w knajpce "Fort Colomb". Zawodnicy którzy zostali w Poznaniu, przy piwku dzielą się wiedzą w sobie dobrze znanych tematach i muszę powiedzieć - panowie szapo ba! Tam są w tej chwili ...ale jutro będą mieli gorszy dzień Fotki z sali pewnie jutro, dziś jeszcze trochę innej pracy mnie czeka. Do jutra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Powiem tak, było super. Impreza bardzo udana, fajnie że były Kartonowce. W końcu udało mi się zdobyć medal, a nawet trzy Tylko szkoda że nie wiem za co :( Szkoda że nie było na dyplomie napisane za co to konkretnie, np: wystawiłem trzy figurki 1:16 a dostałem pierwsze miejsce, tylko za którą ? to taki drobny szczegół tylko. Bardzo mnie się podobało. Było co oglądać, jeszcze raz wielkie dzięki za całą imprezę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Ja również jestem bardzo zadowolony. Dobra organizacja, umiejętne 'podgrzewanie atmosfery' przed imprezą spowodowały, że nie mogłem się doczekać weekendu Pierwszy raz wystawiałem model na konkursie i okazało się to nie takie trudne, a zdobycie dyplomu i medalu zmotywowało mnie do wytężonej pracy. Dzięki Panowie za świetną imprezę i za ogrom Waszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 25 Września 2016 Super Moderator Share Napisano 25 Września 2016 Ja też byłem i muszę przyznać, że nie zawiodłem się! Bardzo dużo modeli (zdaje się, że 5 setek) - poziom bardzo przyzwoity - kilkanaście perełek. Fajnie, że były też modele kartonowe - to zdecydownie urozmaiciło zwiedzanie. Trochę mało miejsca muszę przyznać i mam nadzieję, że za rok znowu się zobaczymy (możliwe, że w nowej formule - kto wie...). Modele zostały docenione, posypały się dyplomy i medale - jestem bardzo zadowolony - dziękuję pięknie! Christian P.S. Zapraszam na fotorelację TUTAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 KPM Koszalin dzięki Piotrowi z Darłowa cało dotarł do domu Dziękujemy gospodarzom za fajną imprezę A także wszystkim modelarzom, z którymi prowadziliśmy mniej lub bardziej zażarte modelarskie dyskusje - były bardzo ciekawe i pouczające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 25 Września 2016 Share Napisano 25 Września 2016 Częstochowa także melduje szczęśliwy powrót do bazy Wielkie dzięki Organizatorom za wspaniałą imprezę Szczególne podziękowania dla Jarka za życzliwość i pomoc logistyczną. Podziękowania również od ekipy z Koszęcina (Broń i Barwa), która była obecna w Poznaniu tylko "duchem" (i modelami ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Było miło was zobaczyć. Sokół dzięki za współpracę sędziowską i cieszę się że dotarliście bezpiecznie do domu, Reflect niestety zawody nr VII za dwa lata dopiero. Jako jeden z sędziów muszę przyznać że modele wykonane na wysokim poziomie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoLPP Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Dziękuję organizatorom za trud włożony w tę imprezę, wszystkim spotkanym Kolegom za miło spędzony czas na rozmowach o modelarstwie i nie tylko, dziękuję sędziom za pozytywny odbiór moich modeli, członkom Herculesa III za tak wysoką ocenę modelu, który zajął tyle cennego miejsca na stole. Pozwolę sobie na dwie uwagi krytyczne. Według mnie zabrakło informacji w niedzielę na temat wyników. Przy takiej ilości modeli nie było możliwości zorientować się, kto i za co dostał wyróżnienie nawet w trakcie rozdania nagród. Dobrym zwyczajem, znanym z innych imprez, jest albo wywieszenie wyników w poszczególnych klasach (nagrody specjalne można zostawić w tajemnicy), albo najlepszym - przybicie prostych pieczątek na kartach startowych pod modelami. Znakomicie poprawia to odbiór modeli wśród oglądających, gdy wiadomo, które modele uznano za wyróżniające się. Druga sprawa, to oczywiście sala. Chyba liczba modeli Was przerosła w tym roku, a właściwie przerosła salę. Jeśli utrzymać formułę z plastikami i kartonami (ja jestem "za"), to za dwa lata trzeba będzie koniecznie znaleźć większe lokum. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 Dziękuję wszystkim uczestnikom za przybycie tak liczne na zawody i przepraszam za uchybienia te zauważalne i te mniej ale cóż, życie pisze własne scenariusze. Miło było Was gościć i podziwiać modele które przywieźliście. Pozdrawiam Jarek Gorczak Komunikat końcowy ze wszystkimi interesującymi Was informacjami, wstawię, jak tylko będę miał ostateczną wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 Potwierdzam miłe słowa o imprezie a od siebie dorzucam materiał TVP Poznań (od 9:56): http://poznan.tvp.pl/27086923/25092016-godz2130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 26 Września 2016 Share Napisano 26 Września 2016 A tu parę zdjęć i słów od KPMu http://modelarstwo.koszalin.pl/sokol/modelarstwo.koszalin.pl/index.php/wystawy-mainmenu-36/32-konkursy/491-vi-modelarskie-mistrzostwa-poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 26 Września 2016 Autor Share Napisano 26 Września 2016 KOMUNIKAT KOŃCOWY VI OTWARTE MISTRZOSTWA POZNANIA PLASTIKOWYCH MODLEI REDUKCYJNYCH I MODELI KARTONOWYCH POZNAŃ 2016 ORGANIZATORZY Stowarzyszenie Sportów modelarskich HERCULES III Poznań Zespół Szkół Mistrzostwa Sportowego nr 2 w Poznaniu SPONSORZY KONKURSU RADA OSIEDLA STARE MIASTO ZESPÓŁ SZKÓŁ MISTRZOSTAWA SPORTOWEGO NR 2 W POZNANIU FIRMA REVELL FIRMA COBBI FIRMA TOY BOX SKLEP MODELARSKI DATALAND Z POZNANIA MUZEUM UZBROJENIA ODDZIAŁ WIELKOPLSKIEGO MUZEUM NIEPODLEGŁOŚCI FIRMA MIRAGE HOBBY FIRMA ARMA HOBBY FIRMA IBG MODELS FIRMA WAMOD ŁÓDŹ FORMA AUTO CHARA WYDAWNICTOW VESPER FIRMA GPM MODELE KARTONOWE WYDAWNICTOW REBIS MBR MODEL FIRMA CAMUFLAGE MILITARIA I SURVIVAL FIRMA FPM MODEL AEROPLAN AGENCJA MIENIA WOJSKOWEGO OVB ALLFINAZ POLSKA FIRMA MAGIC EVENT FIRMA HOBBYZONE.PL FESTUNG POSEN PAN MACIEJ KARALUS PERIODYK OKRĘTY Do konkursu zgłoszono łącznie 488 modeli kartonowych i plastikowych W rywalizacji uczestniczyło łącznie ponad 100 modelarzy zrzeszonych w klubach i stowarzyszeniach jak i modelarzy indywidulanych. KOMISJA SĘDZIOWSKA W SKŁADZIE: SĘDZIA GŁÓWNY – WOJCIECH SOKOŁOWSKI JAREK GORCZAK KRZYSZTOF MUSIELSKI PRZEMEK CZOMBIK MAREK CIESIELSKI BRATOSZ CIESIELSKI ŁUKASZ ŁAWNICZAK BARTOSZ FALK NORBERT KUJAWSKI DARIUSZ KRĘCICIKI Modele zostały ocenione na podstawie regulaminu VI Otwartych Mistrzostw Poznania Plastikowych Modeli Redukcyjnych. Nagrodzeni uczestnicy w poszczególnych klasach: ( w przypadku braku nazwisk przy danej klasie, klasa nie została rozegrana. KLASA F4 1A skala 1:32 i większe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 138 KRZYSZTOF PLISZKA Me 109 G6 KLASA F4 1A skala 1:32 i większe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 125 GRZEGORZ MĄDRY AVRO Triplane 2 388 MACIEJ LEWANDOWICZ P-510 MUSTANG 3 408 RAFAŁ JERZAK Spitfire Vb W 114 PRZEMYSŁAW LITEWKA Felixstowe F.2a W 315 PRZEMYSŁAW MALESIŃSKI ROLAND D.VIB KLASA F4 1B/T skala 1:48 tłokowe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 180 JAKUB KOŁPA PZL P.11c 2 323 PIOTR KOZA Mustang 3 286 KRZYSZTOF KRAJEWSKI Spitfire Mk.VB W 384 WITOLD KRYSTKOWIAK BULLDOK KLASA F4 1B/T skala 1:48 tłokowe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 168 GRZEGORZ MĄDRY PBY 5 Catalina 2 6 SŁAWOMIR GROCHMALSKI Pzl-11c 3 299 FILIP RZĄSA Etrich Taube W 274 MARCIN WAWRZYNKOWSKI Samolot akrobacyjny Zlin Z-50 W 295 KRZYSZTOF ŻELEK Focke-Wulf Ta-154 W 310 ANDRZEJ KOZŁOWSKI F-4U Corsair W 444 KRZYSZTOF KOZA GRUNAU BABY KLASA F4 1B/O skala 1:48 odrzutowe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 103 JOANNA WANTOWSKA F-18 Super Hornet 2 324 PIOTR KOZA F 16 3 287 KRZYSZTOF KRAJEWSKI Folland Gnat T.1 KLASA F4 1B/O skala 1:48 odrzutowe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 127 GRZEGORZ MĄDRY F 14 D 2 123 PIOTR WASIAK Tornado GR.4 3 177 MARIUSZ RYBARCZYK F 4 PHANTOM KLASA F4 1C/T skala 1:72 i mniejsze tłokowe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 285 KRZYSZTOF KRAJEWSKI Beaufighter TF.X 2 102 JOANNA WANTOWSKA Grumman F4F-4 Wildcat 3 179 JAKUB KOŁPA P-51D Mustang "Red Tail" W 135 ARKADIUSZ FISZER Curtiss Hawk 81-A-2 KLASA F4 1C/T skala 1:72 i mniejsze tłokowe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 308 MIKOŁAJ PŁACZEK Jak-1b 2 WILGA dane uzupełnimy po potwierdzeniu 3 118 PRZEMYSŁAW LITEWKA Bristol F.2B Fighter W 400 MACIEJ ŚLADOWSKI FOKKER DR 1 W 307 MIKOŁAJ PŁACZEK Motolotnia Aeros Stranger / Dream KLASA F4 1C/O skala 1:72 i mniejsze odrzutowe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 284 KRZYSZTOF KRAJEWSKI F-14B Tomcat 2 181 JAKUB KOŁPA MiG 29UB 3 325 PIOTR KOZA Mig 21 KLASA F4 1C/O skala 1:72 i mniejsze odrzutowe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 379 RAFAŁ PODCIECHOWSKI B-2 STEALTH 2 466 MAREK ŻURAW F16 C bl. 52+ 3 4 PIOTR NOWIK Boeing 747-8F "Cargolux" KLASA F4 1AS skala 1:48 i większe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 151 SZYMON GRUŹLEWSKI AH-64 Apache 2 154 TYMON GOŁYSZ PZL SW4 Puszczyk KLASA F4 1AS skala 1:48 i większe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 128 GRZEGORZ MĄDRY EC 135 LPR KLASA F4 1BS skala 1:72 i mniejsze JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 161 MATEUSZ JARZĘBOWSKI Mi-2 KLASA F4 1BS skala 1:72 i mniejsze SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 158 MAREK WANTOWSKI Mi-8 2 276 MARCIN WAWRZYNKOWSKI PZL W-3W RM Anakonada 3 371 RAFAŁ PODCIECHOWSKI MI-1MU W 405 KRZYSZTOF KOZA Rotachute Mk. IV KLASA II B 1K skala 1:35 i większe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 288 KRZYSZTOF KRAJEWSKI Marmon Herrington Mk.II 2 141 KRZYSZTOF PLISZKA M923 "Hillbilly" 3 105 JOANNA WANTOWSKA Samochód pancerny wz.34 KLASA II B 1K skala 1:35 i większe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 9 CHRISTIAN HADYNIAK BTR-70 2 169 MARIUSZ RYBARCZYK KTO ROSOMAK 3 99 MAREK WINIARSKI US DIAMOND T 969A Wrecker W 226 MARCIN RÓŻOWSKI WILLYS MB W 436 JAKUB ŁAGÓDKA Famo+Hetzer KLASA II B 2K skala 1:48 JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 139 KRZYSZTOF PLISZKA Bedford MWD 2 326 PIOTR KOZA Autoblinda AB 41 3 427 WOJCIECH STĘPCZYŃSKI Citroen KLASA II B 2K skala 1:48 SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 157 MAREK WANTOWSKI Albion 3-Point Fueller 2 431 JAKUB ŁAGÓDKA Kettenkrad KLASA II B 3K skala 1:72 i mniejsze JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 104 JOANNA WANTOWSKA Diamond T972 2 120 PIOTR LITEWKA Samochód pancerny WZ.34 KLASA II B 3K skala 1:72 i mniejsze SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 334 PIOTR MOSTOWIAK Dana 2 279 PIOTR LIPIEC Fiat 508 Furgon 3 471 PAWEŁ PIWOŃSKI W. Jeep MB Polska Lato 50-te KLASA II B 1G skala 1:35 i większe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 106 JOANNA WANTOWSKA M 110 A2 - sam.haubica 2 322 KAMIL MAŃKA Pz.Kpfw II 3 58 HUBERT POPIOŁEK Leopard 1A4 KLASA II B 1G skala 1:35 i większe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 34 PIOTR KURIATA VIESEL BF/UF 2 343 MACIEJ DROBNIK Matilda II 3 71 TOMASZ JANISZEWSKI Iraqi T-34/85 W 8 SŁAWOMIR GROCHMALSKI Ft-17 W 395 JAKUB DAJWŁOWSKI FORD BENETTON KLASA II B 2G skala 1:48 JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 290 KRZYSZTOF KRAJEWSKI Matilda Mk.III/IV 2 163 WIKTOR PROKOP Panzer IV Tiger 3 148 ŁUKASZ STANISŁAWSKI U.S. M4 A3E8 KLASA II B 2G skala 1:48 SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 75 TOMASZ JANISZEWSKI T-55 model 1958 2 479 MACIEJ KWIAS JS2 1944 3 313 MICHAŁ MALICKI Crusader Mk I KLASA II B 3G skala 1:72 i mniejsze JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 426 WOJCIECH STĘPIŃSKI Pancer IV CHJ 2 146 KRZYSZTOF PLISZKA SdKfz7 with Flak vierling 3 122 PIOTR LITEWKA TKS KLASA II B 3G skala 1:72 i mniejsze SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 338 PIOTR MOSTOWIAK Leopard 2A5 2 46 SZYMON JASZCZYŃSKI C2P 3 64 HUBERT PIETRAS Mark I Female W 305 REMIGIUSZ KAMIŃSKI T 72 KLASA II Co – osobowe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 153 TYMON GOŁASZ Mercedes Benz 540 K KLASA II Co – osobowe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 129 GRZEGORZ MĄDRY Bentley 4.5 1930 2 345 ANDRZEJ GOŁĘBIEWSKI FORD BENETTON 3 185 JACEK NABIAŁEK Renault 4CV Sport 1955 W 10 CHRISTIAN HADYNIAK Mercedes Benz W-124 KLASA II Cc – ciężarowe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 107 JOANNA WANTOWSKA Busing-nag 500 KLASA II Cc – ciężarowe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 191 MARCIN NADOLSKI Reefer trailer/Naczepa chłodnia KLASA IIC 1M skala 1:24 i większe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 142 KRZYSZTOF PLISZKA Suzuki Katana KLASA IIC 1M skala 1:24 i większe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 5 SŁAWOMIR GROCHMALSKI Harlej wojskowy 2 363 JACEK SZPUNTOWICZ YAMACHA 3 184 MARCIN KOŁPA Ducati 916 KLASA IIC 2M skala 1:35 i mniejsze JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL KLASA IIC 2M skala 1:35 i mniejsze SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 130 JAROSŁAW SIERKO KLASA IIA1 skala 1:35 i większe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 182 JAKUB KOŁPA PAK 43 2 136 ARKADIUSZ FISZER Obice da 100/17 Mod.16 3 150 ŁUKASZ STANISŁAWSKI British 25 PDR Field Gun KLASA IIA1 skala 1:35 i większe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 228 TADEUSZ GAWRON BOFORS 37MM WZ.36 2 342 MACIEJ DROBNIK Krupp 420 mm Big Bertha 3 176 MARIUSZ RYBARCZYK Leopold KLASA IIA2 skala 1:48 i mniejsze JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL KLASA IIA2 skala 1:48 i mniejsze SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 65 HUBERT PIETRAS Armata p.panc Bofors wz. 36 2 156 MAREK WANTOWSKI Rakieta V-2 3 218 DARIUSZ FABIAN GERMAN 105MM GUN KLASA D Lądowe, lotnicze i morskie JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL KLASA D Lądowe, lotnicze i morskie SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 54 JAROSŁAW SIERKO ZWYCIĘSTWO 2 76 ŁUKASZ KAPIELSKI 10TP Postój 3 67 TOMASZ JANISZEWSKI MOST KLASA O(W) skala 1:400 i większe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 193 KRZYSZTOF WOSZCZYK Vosper 2 108 JOANNA WANTOWSKA S.L.C.200 "Maiale" 3 439 MAREK SIEKIERSKI ORP Sęp KLASA O(W) skala 1:400 i większe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 302 ARTUR HEMERLING HMS Dreadnought 2 301 FILIP RZĄSA U-Boot IIB U20 3 231 TADEUSZ GAWRON ORP GROM W 291 MAREK FLIZEK pancernik New York KLASA O(M) skala 1:500 i mniejsze JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 404 JONASZ MYŚLIWSKI KANONIERKA ZSRR KLASA O(M) skala 1:500 i mniejsze SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 455 WITOSŁAW SACHOWIAK IJN YAMASHIRO 2 412 JAROSŁAW ZURCZAK IJN HYUGA 3 277 MARCIN WAWRZYNKOWSKI Niszczyciel eskortowy ORP Ślązak KLASA F1 skala 1:24 i większe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 36 AGATA KURIATA PLANT KLASA F1 skala 1:24 i większe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 178 DARIUSZ RYBARCZYK Wolny Irak 2 189 ŁUKASZ KAPIELSKI U-Boot Capitain 3 443 PRZEMYSŁAW MALESIŃSKI Chorąży Brytyjski KLASA F2 skala 1:35 i mniejsze JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 144 KRZYSZTOF PLISZKA Żołnierz Wrzesień 1939 2 195 KRZYSZTOF WOSZCZYK pojedynek KLASA F2 skala 1:35 i mniejsze SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 401 MACIEJ ŚIADOWSKI POLA GRUNWALDU 2 470 TOMASZ ANIOŁA SACKRACE 3 52 JAROSŁAW SIERKO ZIMA 45 KLASA K bez podziału na kategorie JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL KLASA K bez podziału na kategorie SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 68 TOMASZ JANISZEWSKI Autoblinda AB 40 Ferroviaria KLASA SF bez podziału na klasy, kategorie JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 352 FILIP WOŹNIAK Cave Trol KLASA SF bez podziału na klasy, kategorie SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 210 MICHAŁ PLIZ BESTIA Z GORGOROTH 2 11 CHRISTIAN HADYNIAK River Troll Hag 3 13 DARIUSZ RYBARCZYK AT-ST W 35 PIOTR KURIATA SPACE MARINE STORMTALON W 475 KACPER GRZANKA DOMARU BUTA W 16 DARIUSZ RYBARCZYK Na krańcu świata KLASA WI bez podziału na klasy, kategorie JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 363 MALWINA RUDNICKA ŻÓŁW KLASA WI bez podziału na klasy, kategorie SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 187 JACEK NABIAŁEK SILNIKI PORSCHE 2 440 MAREK NOWAK FGAZ MM 1942 3 309 MIKOŁAJ PŁACZEK LIULKA AL-21F3 KLASA KS samoloty JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 110 JOANNA WANTOWSKA Fokker E.V 2 38 IGOR MEGGER Polikarpow PO-2 WS 3 411 ADAM KOŁOS HENCHEL HS 123 KLASA KS samoloty SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 448 JAN BŁAUCIAK SB2C-4 HollDiver 2 203 WOJCIECH STARĘGA ME-109 G 3 267 ŁUKASZ MAŃKOWSKI MIG-23MF W 204 MICHAŁ PLIZ CAMEL W 387 KRZYSZTOF FRANKOWSKI PWS-50 KLASA KŚ śmigłowce JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL KLASA KŚ śmigłowce SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL KLASA KW pojazdy kartonowe wojskowe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 259 MALWINA RUDNICKA Honker Policja 2 167 WIKTOR PROKOP PzKpfw IV Tiger KLASA KW pojazdy kartonowe wojskowe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 366 MACIEJ FILUT T-34/85 2 222 DARIUSZ FABIAN MAZUR 3 29 MATEUSZ BARTKOWIAK Opel Maultier + Flak 38 KLASA KC pojazdy kartonowe cywilne JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 264 KLAUDIA BOCZEK Wóz Drzymały 2 260 MALWINA RUDNICKA Volkswagen Garbus KLASA KC pojazdy kartonowe cywilne SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 214 TOMASZ GOLCZAK STAR 21 2 272 ADAM ŚLIWIŃSKI Dorożka wiktoriańska Hansoma 3 456 PIOTR WRÓBLEWSKI Rolls-Royce Phantom KLASA KO okręty i statki JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 109 JAONNA WANTOWSKA Nautilus 2 166 WIKTOR PROKOP Sołdek KLASA KO okręty i statki SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 26 JERZY CHOLEWA IJN NISSHIN 2 367 MACIEJ FILUT Komuna Paryska 3 223 DARIUSZ FABIAN KUK SZENT ISTVAN W 85 MAREK KRUPA RODNEY W 270 ŁUKASZ MAŃKOWSKI U-Boot VIIC W 472 STEFAN PAWLAK TSS-Stefan Batory KLASA KB budowle kartonowe JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 233 CEZARY KRYM CZOŁPINO KLASA KB budowle kartonowe SENIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 236 KRZYSZTOF SZEFFNER Kościół w Gryfinie 2 208 MICHAŁ PLIZ BRAMA BAŃSKA 3 256 MARIOLA JARECKA Ratusz Staromiejski w Szczecinie W 92 MAREK KRUPA LATARNIA MORSKA GDAŃSK NOWY PORT KLASA KA – POJAZDY SZYNOWE KARTONOWE JUNIOR MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 111 JOANNA WANTOWSKA Krasnaja zwezda wagon pancerny 2 261 MALWINA RUDNICKA Drezyna Tatra KLASA KA – POJAZDY SZYNOWE KARTONOWE MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 217 TOMASZ GOLCZAK TY-23 2 89 MAREK KRUPA BDT drezyna pancerna 3 209 MICHAŁ PLIZ DREZYNA TATRA KLASA KARTONOWE ŻAGLOWCE MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL 1 473 STEFAN PAWLAK Bryg Lexington 2 201 MACIEJ LEWANT Trabaccolo KLASA KARTONOWE MODELE KOSMICZNE MIEJSCE NUMER STARTOWY IMIĘ NAZWISKO MODEL W 242 KRZYSZTOF SZEFFINER Energia + stacja bojowa Polus PUCHARY: 1. Grand Prix –z wyboru sędziego głównego i szefów komisji dla JAKUB ŁAGÓDKA ZA MODEL Famo+Hetzer 2. Rada Osiedla Stare Miasto – JERZY CHOLEWA ZA MODEL IJN NISSHIN 3. Zespół Szkół Mistrzostwa Sportowego nr 2 – wybór dyr. Zbigniew Burkietowicz dla MACIEJ FILUT ZA MODEL T-34/85 4. Cobi – za najlepszą budowlę zdaniem przedstawiciela otrzymuje KRZYSZTOF SZEFFNER ZA MODEL Kościół w Posztornie 5. Revell – za najlepszy model firmy Revell zdaniem przedstawiciela otrzymuje GRZEGORZ MĄDRY ZA MODEL EC 135 LPR 6. ToysBox – za najlepszy model w klasie Wszystko Inne zdaniem przedstawiciela otrzymuje DARIUSZ FABIAN ZA MODEL BOFORS 40 MM 7. Auto Chara – za kołowy model cywilny otrzymuje MAREK WINIARSKI ZA MODEL US DIAMOND T 969A Wrecker 8. REBIS – za vinietę, dioramę z historią w tle otrzymuje KRZYSZTOF ŻELEK ZA MODEL Arado Ar-196 9. VESPER – za dioramę otrzymuje JAROSŁAW SIERKO ZA MODEL ZWYCIĘSTWO 10. Mirage HOBBY – za najlepszy model firmy Mirage Hobby otrzymuje SŁAWOMIR GROCHMALSKI ZA MODEL Pzl-11c 11. IBG Models – za najlepszy model firmy IBG Models dla MARAIUSZ RYBARCZYK ZA MODEL KTO ROSOMAK 12. Wamod – dla juniora „Na zachętę” plus chemia od firmy Wamod Łódź dla PIOTR KOZA ZA MODEL F 16 13. Arma Hobby – za najlepszy żywiczny model konkursu dla MARCIN WAWRZYNKOWSKI ZA MODEL Samolot myśliwski Grumman F2F-1 14. MBR Model – za najlepszą roślinność na dioramie otrzymuje ŁUKASZ KAPIELSKI ZA MODEL 10TP Postój 15. AeroPlan (wręczy red. naczelny Andrzej Ziober) za model konstrukcji lotniczej związanej z lotnictwem polskim dla MARCIN WAWRZYNKOWSKI ZA MODEL Samolot akrobacyjny Zlin Z-50 15a. Nagroda dla Juniora od wydawnictwa AeroPlan (wręczy red. naczelny Andrzej Ziober) dla SZYMON GRUŹLEWSKI ZA MODEL AH-64 Apache 16. Dataland HOBBY –wybór fundatora (wręczy Adam Woźniak) otrzymuje FILIP RZĄSA ZA MODEL Fe 2B "Zanzibar" 17. SSM Hercules III Poznań – (subiektywny wybór naszej ekipy) otrzymuje PRZEMYSŁAW LITEWKA ZA MODEL Felixstowe F.2a 18. Muzeum Uzbrojenia – (wybór fundatora) -(Oddział Wielkopolskiego Muzeum Niepodległości) otrzymuje MACIEJ KWIAS ZA MODEL JS2 1944 19. CAMOUFLAGE Militaria i Survival – za najlepiej umundurowaną figurę otrzymuje PRZEMYSŁAW MALESIŃSKI ZA MODEL PRUSAK WWI 20. OVB Allfinanz Polska – za najdziwniejszy model konkursu otrzymuje PIOTR WRÓBLEWSKI ZA MODEL Trebusz Średniowieczny 21. GPM – za najlepszy model kartonowy(wręczy Grzogorz Pomorski) otrzymuje PAWEŁ PIWOŃSKI ZA MODEL Ukraina 1943 22. Puchar „Pod But” od Koszalińskiego Plutonu Modelarskiego – wybór KPM-u dla TOMASZ JANISZEWSKI ZA MODEL MOST 23. Puchar „Combatanta” od Combat Chełmża – za model sprzętu bojowego w polskich barwach 1914-1945. dla SŁAWOMIRGROCHMALSKI ZA MODEL Pzl-11c 24. Od SMR Orzeł Gniezno (ORZEŁ za najlepszy model według SMR) GRZEGORZ MĄDRY ZA MODEL Bentley 4.5 1930 25. WAM (Agencja Mienia Wojskowego) za polski sprzęt wojskowy po 1945r. (puchar wręczy dyr. Krzysztof Dembiński) dla WIKTOR PROKOP ZA MODEL Wagon Pancerny 25a. WAM(Agencja Mienia Wojskowego) dla juniora (wręcza dyr. Krzysztof Dembiński) dla ADRIAN SYROCKI ZA MODEL Wyrzutnia rakiet SAM-6 25b. WAM(Agencja Mienia Wojskowego) dla juniora (wręcza dyr. Krzysztof Dembiński) dla ARKADIUSZ FISCHER ZA MODEL Curtiss Hawk 81-A-2 26. Puchar im. Jarka Kotarskiego w klasie figur dla juniora (wręcza Krzysztof Musielski) dla MACIEJ ŚIAPOWSKI ZA FIGÓRĘ POLA GRUNWALDU 27. Puchar z nagrodą rzeczową od HobbyZone za "Najciekawszy Kartoniak" otrzymuje TOMASZ GOLCZAK ZA MODEL TY-23 Nagrody Specjalne: Od firmy Magic&Event 1. F-16 z zestawem farb+klej+pędzelki: Najlepszy model odrzutowca wykonany przez juniora dla PIOTR KOZA ZA MODEL Mig 21 2. Harrier z zestawem farb+klej+pędzelki: Najciekawszy model samolotu wykonany przez juniora dla KRZYSZTOF KRAJEWSKI ZA MODEL Folland Gnat T.1 3. Airbus A319 - za najlepszy modelu samolotu cywilnego dla PIOTR NOWIK ZA MODEL Boeing 747-8F "Cargolux" 4. Model kartonowy Zlin 50: Najlepszy model samolotu kartonowego wykonanego przez juniora dla JOANNA WANTOWSKA ZA MODEL Fokker E.V 5. Santa Maria: Najciekawszy okręt lub statek modelu kartonowego dla STEFAN PAWLAK ZA MODEL Bryg Lexington 6. Kombinezon pilota: za model MIG 23 wykonany przez seniora dla ŁUKASZ MAŃKOWSKI ZA MODEL MIG-23MF Od firmy MirageHobby 7. RWD-8/set: Dla najmłodszego zawodnika obecnego na sali dla ŁUKASZ KRYSTKOWIAK "Wybuchowy Model" od Bartka Falka: 8. Za model niemieckiego pojazdu dla PAWEŁ NOWICKI ZA MODEL Nashorn 8,8cm PAK 43/1 9. Za model niemieckiej artylerii dla MACIEJ LEWANDOWICZ ZA MODEL Krupp 420 mm Big Bertha 10. Za model niemieckiego samolotu dla KRZYSZTOF ŻELEK ZA MODEL Focke-Wulf Ta-154 Od wydawnictwa "Pomost": 11."Festung Posen 1945" I/II Tom dla (nr 64) HUBERT PIETRAS ZA MODEL Mark I Female 12. "Nadzieja wdeptana w błoto" dla (nr 18) DARIUSZ RYBARCZYK ZA MODEL Strzelec MG 42 13. "Nadzieja wdeptana w błoto" dla (nr 69) TOMASZ JANISZEWSKI ZA MODEL Waegwan Tanks 14. "Obraz bitwy o Poznań" dla (nr 57) ALEKSANDER WITKOWSKI ZA MODEL IS-2 15. "Kierunek Normandia" dla (nr 328) JAKUB SAMOWSKI ZA MODEL M4A3 Sherman 75mm Od firmy HobbyZone: 16. Stolik do malowania dla (nr 378) RAFAŁ PODCIECHOWSKI ZA MODEL PZL-104 WILGA 17. Stolik do malowania dla (nr 274) MARCIN WAWRZYNKOWSKI ZA MODEL Samolot akrobacyjny Zlin Z-50 Od wydawnictwa Rebis: 18. "W służbie III Rzeszy" dla (nr 451) JAKUB GRZESKOWIAK ZA MODEL FW-190 A8 19. "Podniebni Szpiedzy" dla (nr 295) KRZYSZTOF ŻELEK ZA MODEL Focke-Wulf Ta-154 20. "Cel Tirpitz" dla (nr 367) MACIEJ FILUT ZA MODEL Komuna Paryska 21. "Chłpocy z bombowców" (nr 49) KRZYSZTOF ŻELEK Junkers Ju-88 A4 Od wydawnictwa Vesper: 21. "Statki i okręty" (nr192) KRZYSZTOF WOSZCZYK ZA MODEL u-boot type IX C Od redaktora naczelnego periodyku "Okręty" Waldemara Góralskiego wykonane przez niego grafiki 3D 22. MRCIN WAWRZYNKOWSKI ZA MODEL Niszczyciel eskortowy ORP Ślązak 23. TADEUSZ GAWRON ZA MODEL IRON DUKE 24. MARCIN WAWRZYNKOWSKI ZA MODEL Okręt podwodny U-3010 25. STEFAN PAWLAK ZA MODEL Bryg Lexington 26. (nr 379) RAFAŁ PODCIECHOWSKI ZA MODEL B-2 STEALTH 27. (nr 6) SŁAWOMIR GROCHMALSKI ZA MODEL Pzl-11c 28. (nr 409) RAFAŁ DERZAK ZA MODEL AEG GIV 39. (nr 388) MACIEJ LEWANDOWICZ ZA MODEL P-51 MUSTANG OPRACOWAŁ: ŁUKASZ ŁAWNICZAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi