Stojkovic Napisano 30 Października 2016 Autor Share Napisano 30 Października 2016 No to słowo się rzekło... Ponownie wykonałem maskowanie przed ostatnim kolorem czyli rottbraun lekka modulacja... Po ściągnięciu masek zobaczyłem następujący obrazek Na zbliżeniu widać jeszcze malutkie elementy pasków które przeoczyłem... już zdjęte Jestem zadowolony z efektu. Trzy kolory zmodulowane w odpowiednim połączeniu. Oczywiście całośc to baza pod kolejne zabiegi. Znacznie jeszcze ściemnieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 No i super... Ale, proszę Cię, usuwaj w trakcie prac nad kolejną "sztuką" wystające "zadziorki" z blaszek.. Reszta "mnie się podoba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Tak jest! Przyjąłem Jacku. Nie lubię tego robić, bo blaszki lubią się "wygibywać" ale zacznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Tak jest! Przyjąłem Jacku. Nie lubię tego robić, bo blaszki lubią się "wygibywać" ale zacznę Pilnik diamentowy rewelacyjnie załatwia sprawę plus piłowanie wzdłuż, nie w poprzek. Warto kupić ten od Tamki, jest naprawdę dobrej jakości i się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Października 2016 Autor Share Napisano 31 Października 2016 Masz jakies foto jak to ustrojstwo wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Masz jakies foto jak to ustrojstwo wygląda? Tu masz: http://www.plastmodel.pl/p/28/10687/tamiya-74066-diamond-file-for-photo-etched-parts--pilniki-papiery-scierne-pasty-polerskie-woski-itp-narzedzia-modelarskie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 31 Października 2016 Share Napisano 31 Października 2016 Nie jest dobrze! Zaczyna mi się podobać całe te drugowojenne "kociarstwo"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Nie jest dobrze! Zaczyna mi się podobać całe te drugowojenne "kociarstwo"! To jak w reklamie jednego z banków : "dorastasz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Kocurstwo niemieckie jest o tye dobre, że kamuflaży ani wcześniej ani później takich już nie stosowali. Dobrze to wygląda na półce potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Listopada 2016 Share Napisano 1 Listopada 2016 Kocurstwo niemieckie jest o tye dobre, że kamuflaży ani wcześniej ani później takich już nie stosowali. Dobrze to wygląda na półce potem. Niemcy wymyślili w tym czasie wiele rzeczy, których nie było ani wcześniej, ani później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Listopada 2016 Autor Share Napisano 1 Listopada 2016 Musze przyznać, że to wyjątkowo celna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Jak już ktoś zauważył, po malowaniu kolory dawały po gałkach ocznych. Nałożyłem wash na model, prócz wieży. Myślę, że kolory już zdecydowanie inaczej się prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Fajnie Ci to kamo wyszło i po washu coraz lepiej wygląda. Tylko coś tam na grillach farba oczka Ci pozatykała. Malowałeś jakimś sposobem że Ci farba nie podeszla pod maskowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Hej, Maskowałem taśmą Tamki wyciąwszy uprzednio kształty jakie mnie interesowały Chyba że chodziło o coś innego w twoim pytaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Wash w jakimś brązie zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Listopada 2016 Autor Share Napisano 5 Listopada 2016 Od początku mojej przygody z lepieniem modeli postawiłem na MIG Dark Brown http://www.mojehobby.pl/products/DARK-WASH.html Tego specyfiku używam od 2010 roku. Dobry do każdego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Listopada 2016 Share Napisano 5 Listopada 2016 Wash fajny i tego tam, widzę jednak, że podkreślił on także "stopień warstw farby" (szczególnie brązowej)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Listopada 2016 Autor Share Napisano 6 Listopada 2016 Urok eksperymentalnego maskowania i modulacji składającej się z trzech warstw farby. Z drugiej strony mogłem nieco wstrzymać rękę i mgiełkować farbę. Nauka na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Listopada 2016 Share Napisano 6 Listopada 2016 Urok eksperymentalnego maskowania i modulacji składającej się z trzech warstw farby.Z drugiej strony mogłem nieco wstrzymać rękę i mgiełkować farbę. Nauka na przyszłość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Listopada 2016 Autor Share Napisano 13 Listopada 2016 Tygrys dostał już w całości washa i biedronkę. No i rzeczona biedronka. Nakładanie olejnych kolorów okazało się dość podchwytliwe, gdyż zupełnie inacej przebiega ten proces na gładkich powierzchniach a inaczej na zimmericie. Musiałem więc nie tylko ścierać ku dołowi, lecz także nieco po skosie i w poziomie. Po wszystkim na moim biurku oczom ukazał się taki widok: Trzeba jeszcze conieco poobijać, zrobić zacieki, pobawić się olejami i tak dalej. Roboty przy nim jeszcze będzie sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Na finiszu prac przy Bengalu doszły obicia i kolejne warstwy olejnych. Zdjęcia słabe jak reprezentacja Gibraltaru ale postaram się jutro jakiś biały bristol rozciągnąć żeby wyglądało to przyzwoicie. Jeszcze trochę pigmentów i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Myślę że musisz coś z tymi zdjęciami poprawić. Nie robisz złych modeli, a przez te daremne fotki ludzie nie bardzo piszą ci komenty. No bo szczerze to takie kolory jakie mam na ekranie to wyglądają fatalnie. Ten brąz to bardziej jak róż u mnie wygląda. Dodaj kilka malych obić na lufie pomiędzy hamulcem a jarzmem, bo teraz ten fragment jest idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Myślę że musisz coś z tymi zdjęciami poprawić. Nie robisz złych modeli, a przez te daremne fotki ludzie nie bardzo piszą ci komenty. No bo szczerze to takie kolory jakie mam na ekranie to wyglądają fatalnie. Ten brąz to bardziej jak róż u mnie wygląda. .... U mnie wali po oczach tak, że nie da się tego oglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Listopada 2016 Autor Share Napisano 20 Listopada 2016 Niestety sprawa wygląda tak, że modelarni nie mam u siebie. Oznacza to, że musze robić tak jak mam i tym czym mam. Niestety oświetlenie jest żółte i słabe i nawet jak jutro zrobię foty na białym tle, mogą być kolory przekłamane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 20 Listopada 2016 Share Napisano 20 Listopada 2016 Teraz masz bardziej przekłamane bo aparat (soft w nim) dostosowywuje kolory do otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi