kowal76 Napisano 13 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2016 Mała aktualizacja. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2016 Silniki też już pomalowane. created by picasa2html.com[/size Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 No i niestety kalki podczas nakładanie się rwały przy leciutkim dotyku na drobne kawałki . Położyłem tylko pas przeciwodblaskowy ale z nim też był problem. Może to, że pasy rwały się na małe kawałeczki to wina podziurkowania ?. Nie wiem co się dzieje, ale już ostatni raz kupiłem kalki Techmod Martola. Może nie potrafię ich kłaść, już sam nie wiem. Przy Ił 62 było to samo i dopiero kalki BOA pięknie się położyły. Teraz chyba spróbuję położyć kalki Interflug lub Csa Avia Decals, tylko muszę dziubek przemalować. Trudno najwyżej będzie małe SF, bo felg w kołach i statecznika poziomego już nie chce mi się przemalowywać. Tak to wygląda na chwilę obecną. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Kalki Techmod są po prostu aż tak delikatne. Ładnie przylegają do modelu, ale zraziłem się do ich nakładania, dlatego staram się ich jak tylko mogę unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Już więcej nie kupię. A tutkę przerabiam na CSA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Przeróbka na takiego created by picasa2html.com Szybko przemalowany dziubek i felgi kół. created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Szkoda, że zrobili takie kruche te kalki, polski byłby fajniejszy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Wiem, ale nic na to nie poradzę. Ja tych kalek nie potrafię kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Pas przeciwodblaskowy przed szoferką powinien być matowy, za to osłona anteny radaru, błyszcząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Pas przeciwodblaskowy przed szoferką powinien być matowy, za to osłona anteny radaru, błyszcząca. Wiem. Przecie to nie koniec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Niestety kalki Avia Decals okazały się też bublem. Są tak grube, że zrezygnowałem z ich położenia po próbach pasów z oknami i logo na stateczniku. Płyny zmiękczające nawet ich nie ruszyły :(. Kurcze 50 zł człowiek płaci, a tu takie gówno . Teraz już nie wiem co robić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 No i niestety kalki podczas nakładanie się rwały przy leciutkim dotyku na drobne kawałki . Położyłem tylko pas przeciwodblaskowy ale z nim też był problem. Może to, że pasy rwały się na małe kawałeczki to wina podziurkowania ?. Nie wiem co się dzieje, ale już ostatni raz kupiłem kalki Techmod Martola. Może nie potrafię ich kłaść, już sam nie wiem. Micro Liquid Decal Film na kalki przed wycięciem i zamoczeniem chroni przed takimi atrakcjami. I nigdy nie trzymać w wodzie, tylko po zamoczeniu położyć na czymś gładkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Ale chodzi Ci o rwanie, czy że grube jak w przypadku Avia Decals ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Ale chodzi Ci o rwanie, czy że grube jak w przypadku Avia Decals ?. Chodzi o rwanie. Za grubych nie rwałem nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Ok rozumiem, dzięki za radę. No dobra zamówiłem ten specyfik i raz jeszcze kalki 36 SPLT. Robię podejście drugie . Nie potrzebnie się pospieszyłem z tym przemalowywaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Jakimi płynami potraktowałeś te kalki Avia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Wamod i Gunze i nic nie ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
em Napisano 15 Sierpnia 2016 Share Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) To gdy bedziesz odmalowywał Tutke przed szoferką mat , osłona anteny radaru biały błyszczący. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2016 Ale namieszałem z tymi kalkomaniami, już sam nie wiem co zrobić?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Panowie jak kładziecie kalki na burty z przezroczystymi oknami to co? Wycinacie tak jak Grzesiek czy na żywca z filmem na okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Panowie jak kładziecie kalki na burty z przezroczystymi oknami to co?Wycinacie tak jak Grzesiek czy na żywca z filmem na okna? Wycinanie kilkudziesięciu okienek, niekoniecznie okrągłych jak w tym modelu, to działanie z pogranicza heroizmu:) Wyjściem jest maskowanie i malowanie pasa. Montex puścił kilka zestawów masek na okna pasażerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Teraz chyba spróbuję położyć kalki Interflug lub Csa Avia Decals, tylko muszę dziubek przemalować. Trudno najwyżej będzie małe SF a tak blisko była ta spec-tutka... może jednak nie warto się poddawać i coś pokombinować z tym polskim oznakowaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2016 Wcześniej pisałem , że spróbuję raz jeszcze z 36 SPLT. Kalki już do odbioru w Martoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 letalin; wiem że to jest masochizm Chyba na niebieskim forum net_salior pisał o specyfiku który zjada film pozostawiając kolorowe nadruki.Ludzie mają naprawde znakomite pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 16 Sierpnia 2016 Share Napisano 16 Sierpnia 2016 letalin; wiem że to jest masochizmChyba na niebieskim forum net_salior pisał o specyfiku który zjada film pozostawiając kolorowe nadruki.Ludzie mają naprawde znakomite pomysły. To jest wynalazek! Kalki Matchboxa reagowały tak z benzyną ekstrakcyjną. Dawało się zmyć film i zostawał sam nadruk. Problem czy taki środek jest uniwersalny. Benzyna nie skutkowała z innymi rodzajami kalkomanii. Jeśli znajdziesz linka to podrzuć proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi