piotr111 Napisano 8 Października 2016 Share Napisano 8 Października 2016 Piękne makro pięknych detali . Moja komórka przy tak małych detalach szczególnie niepomalowanych odmawia współpracy , mówi nie i koniec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Czy ktoś z Szanownych ma może zdjęcie tych osłon od d..y strony, czyli, że od wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Nic ciekawego . Goła blacha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 10 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 10 Października 2016 piotr111 sprawdź pw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 piotr111 sprawdź pw... Już odpowiedziałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Nic ciekawego . Goła blacha . To nie te niestety... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Inny kształt ale konstrukcja ta sama . Patrząc na zdjęcia to kształtów tych osłon jest dużo , ale konstrukcyjnie to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Inny kształt ale konstrukcja ta sama . Patrząc na zdjęcia to kształtów tych osłon jest dużo , ale konstrukcyjnie to samo . Piotr, różnice są np. w sposobie mocowania szyb i tym, co i gdzie na tych osłonach jest doczepiane i montowane... Sam sposób montowania do wieżyczki dowódcy jest także zupełnie inny, bo inna jest ta wieżyczka. Także, tego, ten.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 10 Października 2016 Share Napisano 10 Października 2016 Inny kształt ale konstrukcja ta sama . Patrząc na zdjęcia to kształtów tych osłon jest dużo , ale konstrukcyjnie to samo . Piotr, różnice są np. w sposobie mocowania szyb i tym, co i gdzie na tych osłonach jest doczepiane i montowane... Sam sposób montowania do wieżyczki dowódcy jest także zupełnie inny, bo inna jest ta wieżyczka. Także, tego, ten.... Z tego co pamiętam , pytanie dotyczyło wyglądu osłony od d.....y strony , a nie mocowania szyb , mocowania samej osłony i innych dupereli które były mocowane na klamry tam gdzie kto chciał . A od d......y strony jest to czysta blacha z dziurą na szybę i otworami przelotowymi do mocowania szyby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 .... ..... Dokładnie dotyczyło tego, co jest od wewnętrznej strony... Masz więc fotkę i powiedz jak wygląda sprawa mocowania tego M4? Będę dźwięczny... Jest jeszcze kwestia mocowania tej "lampy" z prawej, wydaje się bowiem, że "podstawa" nie była wspawana w osłonę (tak zrobili w modelu), tylko jest to podobne rozwiązanie do tego co widać po lewej z przodu... P.S. Kwestię gdzie był podłączony kabel do lampy zastawmy na później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Października 2016 Autor Share Napisano 10 Października 2016 Kwestia lampy rozwiązana, to jednak "nakładka"... Zostaje mocowanie karabinu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Na moim zdjęciu też jeat ta lampa tyle że zakamuflowana w pokrowcu . . A tak na poważnie to moim bardzo skromnym zdaniem giwerka jest przymocowana nakładką widoczną po prawej stronie . Oczywiście nie bezpośrednio tylko poprzez jakoweś ramię ponieważ jest cofnięta do tyłu . Przewaliłem kupę zdjęć i taka pukawka jest niespotykana . Na Abramsach najczęściej jest montowany cięższy kaliber między osłonami na krawędzi wieżyczki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2016 Autor Share Napisano 11 Października 2016 Ja wiem, czy taka niespotykana? To doposażony M4 z tego, co się dowiedziałem, stanowiący wyposażenie załogi chyba… Na tym złomie też jest (zdjęcie). Może te z tymi osłonami tak miały… Nie zmienia to faktu, że też przejrzałem od czorta zdjęć i nigdzie nie widać samego sposobu montowania. Mam co prawda jedno, ale na nim karabin mocowanie zasłania. Stąd właśnie się pytam. Zdjęć Abramsów z tą konkretnie osłoną bynajmniej dużo nie ma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2016 Autor Share Napisano 11 Października 2016 Jak dla mnie może być.... Na sucho, bez kleju i "łoteringów"... Przeźroczystość szybek wyciągnąłem z niejakimi obawami co do struktury plastiku z RMF, ale wszystko ok. Teraz czas na gumowe "uszczelki" dookoła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Października 2016 Share Napisano 11 Października 2016 Poszukaj humvee turret, na szybko znalazłem to. Może Cię coś naprowadzi http://www.alamy.com/stock-photo-a-us-army-soldier-from-the-arizona-army-national-guard-provides-site-80238331.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Października 2016 Autor Share Napisano 11 Października 2016 Poszukaj humvee turret, na szybko znalazłem to. Może Cię coś naprowadzihttp://www.alamy.com/stock-photo-a-us-army-soldier-from-the-arizona-army-national-guard-provides-site-80238331.html Dzięki za wskazanie kierunku, poszukam Chwilowo na "złomie" testuje materiał na na te gumowe "osłony krawędzi"... Tak sobie idzie, ale pomysłów kilka jest. Nie chce tego zwyczajnie zmalować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Zmodyfikowałem nieco zestawową podstawę pod "reflektora". Na ten moment siedzi bez kleju.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 12 Października 2016 Share Napisano 12 Października 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Oj tam... Trzeba koniecznie jakiś "łotering" zrobć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Października 2016 Autor Share Napisano 12 Października 2016 Cwaniak, wziął dekla ze studzienki, podpicował pazłotkiem i niby grosza ma jednego. Zgadłeś! Wygrałeś talon na balon! Mnie natomiast za chwilę szlag trafi przypasowaniu tych osłon i podstawy pod karabin... Nic w tej wieżyczce nie chce pasować i kiepsko się ten mecz układa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Zaczyna się to komponować... Potrzebna jeszcze mapa i szmata... Niewiele zostało, coś około 150 elementów i będzie można uznać wieżyczkę za rzecz minioną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 13 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 13 Października 2016 btw pytałeś o "zielone" może to? Edek 36 167? https://www.eduard.com/store/out/media/36167.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 btw pytałeś o "zielone" może to? Edek 36 167?https://www.eduard.com/store/out/media/36167.pdf No, no... To może być to... Zamówię i "potestuje". Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Października 2016 Autor Share Napisano 13 Października 2016 Zmalowałem ostatecznie te gumowe ograniczniki, bo już mi się nie chciało z czarnym lateksem kombinować, a i Żona zaczęła na mnie dziwnie patrzeć jak jej zakomunikowałem, że musimy iść do seks-sklepu po czarne prezerwatywy... I że będę musiał każdą sztukę dokładnie pooglądać, bo musi być odpowiednio gruba i odpowiednio czarna... Przy okazji na FB ktoś zauważył, że podstawy pod te osłony też powinny być piaskowe, to je przemalowałem. Siedzą na sucho także krzywo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2016 Share Napisano 14 Października 2016 Jest dobrze. Żona ma rację, czasem trzeba troszkę popuścić bo można tak w nieskończoność a jest jeszcze tyle modeli do sklejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi