Jump to content

Abrams od RMF + Voyager do Dragona :)

Dorotka
 Share

Recommended Posts

Ostatnio mam trochę więcej czasu, więc zacząłem dziubać Abramsa od RMF z dodatkami, które wcześniej "zanabyłem" pod Dragona.

Efekt 14 dni poniżej. Nie będę się rozpisywał, model bardzo sympatyczny, składa się jak klocki lego. Datal powala i duża część tego co na blachach nie potrzebna, chyba, że ktoś się uprze...

Druk%20002_zpsezvurbhs.jpg

Druk%20001_zps5jgazpx7.jpg

P1010011_zpsmfdtrekv.jpg

Druk%20001_zpstrid1rjq.jpg

Druk%20002_zpsuk0bipq0.jpg

Druk%20009_zpshdlgawxw.jpg

Druk%20010_zpsnotgsylz.jpg

Druk%20012_zps97rzgdjz.jpg

Druk%20011_zps45wrmrtv.jpg

Druk%20001_zpsr4rkrfr0.jpg

P1010022_zpsphze68hv.jpg

Druk%20005_zpswykbgkqg.jpg

Druk%20006_zpsfxqkxj6g.jpg

Druk%20007_zps2irjjfph.jpg

Druk%20006_zpsdzbtflnf.jpg

Druk%20005_zpskat8mwsj.jpg

I tyle.. Wszystkie uwagi mile widziane

• Replies 653
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Blachy robią wrażenie :-)

Szczególnie pestki do pięćdziesiątki

Skąd masz toczona lufę?

RB już nie produkuje :(

No jak skąd mam.... Ze sklepu Ona też z Voyagera jest...

Też kiedyś miałem ten zestaw Voyagera, ale po wnikliwej analizie okazało się, że zestawowa lufa DML-a była lepsza.

Szczególnie pestki do pięćdziesiątki

Widać, największe wrażenie robią elementy jedynie wycięte z ramki

Też kiedyś miałem ten zestaw Voyagera, ale po wnikliwej analizie okazało się, że zestawowa lufa DML-a była lepsza.

Dzięki! Info będzie jak znalazł, gdybym wpadł na pomysł (w co wątpię) jakiegoś poważnego "abramsowego projektu"

Jedna z moich ulubionych konstrukcji.Będę zaglądał bo mam w planach kupno Abramsa tylko się zastanawiam nad RMF czy Meng .

No to masz się nad czym zastanawiać

Na "końcu" prawie koniec... Zostały jeszcze jakieś duperele i drobiazgi... Tak więc jutro przeniosę się na przód, gdzie nie ma zbyt wiele do roboty...

Druk%20010_zpseuv0bky9.jpg

Zadupek gotowy. Zostały jeszcze dwa łańcuszki zapinane do bocznych osłon i głupi łańcuch, który woziła załoga "Bad Blessing"... No i światła, ale to później. Być może zmienię też "porzeczki" w uchwytach tych łańcuchów, ale nie wiem jeszcze - mam wrażenie, że bez nich uciekają za bardzo w dół... Powiedzmy, że jestem zadowolony...

Druk%20011_zpspsohaqzu.jpg

Dorotka klei Tomcata... sorry mialo byc Abramsa , duzo lepiej wyglada ten model z zaluzjami metalowymi ,jedyna rzecza nie bardzo pasujaca jest wielkosc otworow w uchwytach na tylnej gornej czesci kadluba.Przez ich wielkosc smiesznie wygladaja zawieszone na nich szekle (w ksztalcie U).Poza tym

Zaniepokoiłeś mnie Nie będę pitolił, że sprawdzałem, bo to model relaksacyjny więc z linijką nie biegam. Ale sprawdziłem teraz i takie same są w Dragonie... Na oryginale też wydają się jakieś duże. Myślę, że pies jest pogrzebany właśnie w szeklach, które nie mają "poprzeczek" i lecą strasznie w dół, przez co otwór wydaje się kuriozalnie duży. Już właściwie postanowiłem, że je poprawię i zobaczymy jak będzie wtedy... Dzięki za czujność!

Porównując z poniższym zdjęciem żadna z gąsienic nie jest idealna, aczkolwiek Fruilowa wypada o pół długości nosa lepiej (choć nie do końca).

Może dlatego, że to zdjęcie przedstawia gąsienice z drugiej strony