zyziek Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 Hej, postanowiłem się zabrać za model Zvezdy z przebrania firmy Dragon. Co z tego wyjdzie,zobaczymy , planuję wykonać tygrysa w malowaniu z Francji lub Holandii. Z dodatków wykorzystam lufę RB i blachy Eduard. Wszelka pomoc i porady mile widziane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Sierpnia 2016 Share Napisano 8 Sierpnia 2016 O z chęcią popatrzę Jakieś dodatki planujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Jakieś dodatki planujesz ? Tak, tak jak wymieniłem w pierwszym poście : Lufa Rb i blachy edka, pewnie parę części wymienię z zestawu Dragona które tam zepsułem robiąc ruchome zawieszenie I figurka do włazu być może. Parę fotek z przebiegu prac. Koła wyszlifowane czekają na polerkę miękkim papierem ściernym A tu widoczne zerżnięcie z DMLa, po prawej Dragon po lewej Zvezda: Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Yyyeee... Nie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lachim1902 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam serdecznie. Pamiętaj o zimmericie wszystkie K.T. z wieżą porsche były pokryte tą pastą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur111bartek Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Yyyeee... Nie widać? Też nie widzę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Poprawiłem linki, nie mam odniesienia jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Jest już dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Fotki widać Co z zimmeritem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Będzie chyba z green stuffa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 To jak nie masz to kup do jego wykonania przyrząd Trumpetera - używam i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Pytanie, na które odpowiedź przyda mi się w przyszłości: czy na forum ktoś zrobił poradnik robienia samodzielnie zimmeritu z green stuffa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Pytanie, na które odpowiedź przyda mi się w przyszłości: czy na forum ktoś zrobił poradnik robienia samodzielnie zimmeritu z green stuffa? Opisy wykonania masz u mnie przy okazji Pantery i Jagdpanzer IV - linki w podpisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur111bartek Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 No te kółka na fotkach... to naprawdę świetna jakość. Nie dość ,że spiracili ,jak piszesz , to trzeba przyznać ,że zrobili to dobrze.Aż nie mogę się doczekać kadłuba i wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 No te kółka na fotkach... to naprawdę świetna jakość. Nie dość ,że spiracili ,jak piszesz , to trzeba przyznać ,że zrobili to dobrze.Aż nie mogę się doczekać kadłuba i wieży. Z tego co czytałem to Zvezda kupiła starsze formy od Dragona albo same wypraski. Podobnie robi choćby Eduard - Przykładem jest ich Sherman z wypraskami Asuka (była Tasca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Zdjęcia robione na szybko, parę prób zimmeritu na wannie. Trzeba szlifować aż w końcu osiągnę dobry efekt poskładany na sucho : Kadłub spasowałem z wanną z modelu Dragon 6232, pasuje elegancko, czas na zimmerit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Nic nie trzeba szlifować tylko trzeba rozwałkować na bardzo cienkie arkusiki i potem jeszcze na płaszczyźnie rozcierać je palcem. Powstaje wtedy bardzo fajny efekt nierówności. No i uwagi: cały czas maczać palce i narzędzia w wodzie wyciskać zimmerit po minimum 30 minutach od nałożenia - GS musi trochę stwardnieć (spokojnie twardnieje przez 4h więc czasu dużo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 9 Sierpnia 2016 Share Napisano 9 Sierpnia 2016 Zasiadam do oglądania. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2016 I zimmerit trafił gdzieniegdzie : Jutro boki Co do modelu to ewidentny dragon, moskale dołożyli tylko kłopotliwą instrukcje. Problem dotyczy układu jezdnego, który powinien składać się w szachownice. Na instrukcji pokazana jest tylko jedna strona. Więc posiłkuję się dragonowską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Spotter starałem się właśnie osiągnąć taki regularny kształt ale i tak nie wyszedł taki super, szczególnie przy obsadzie stanowiska dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy model Zvezdy 1:35 Königstigera z wieżą Henschel ma te same wypraski? W sensie są one bliźniacze z Dragonem (włącznie z wieżą) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Tak, to są odkupione od Dragona stare formy. Na tych pojazdach akurat chyba w każdym wypadku zimmerit był nałożony w fabryce i raczej było to robione dosyć starannie. Osobiście uważam że najlepiej Ci wyszedł na włazie z tyłu wieży. Z ciekawości zapytam, czemu nie zamontowałeś jeszcze tych elementów z "uszami(?)" na szekle z przodu pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Sierpnia 2016 Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy model Zvezdy 1:35 Königstigera z wieżą Henschel ma te same wypraski? W sensie są one bliźniacze z Dragonem (włącznie z wieżą) ? Ta strona powinna Ci (nie tylko w tym wypadku) DUUUŻO wyjaśnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2016 Z ciekawości zapytam, czemu nie zamontowałeś jeszcze tych elementów z "uszami(?)" na szekle z przodu pojazdu? Przeszkadzało mi w robieniu zimmeritu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2016 Teraz czeka mnie never ending story z pozostałościami po wypychaczach W kwestii malowania będzie to najprawdopodobniej wersja z Francji s.H.Pz.Abt. 503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi