zyziek Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 Hej, postanowiłem się zabrać za model Zvezdy z przebrania firmy Dragon. Co z tego wyjdzie,zobaczymy , planuję wykonać tygrysa w malowaniu z Francji lub Holandii. Z dodatków wykorzystam lufę RB i blachy Eduard. Wszelka pomoc i porady mile widziane! Cytuj
hypnos82 Napisano 8 Sierpnia 2016 Napisano 8 Sierpnia 2016 O z chęcią popatrzę Jakieś dodatki planujesz ? Cytuj
zyziek Napisano 8 Sierpnia 2016 Autor Napisano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Jakieś dodatki planujesz ? Tak, tak jak wymieniłem w pierwszym poście : Lufa Rb i blachy edka, pewnie parę części wymienię z zestawu Dragona które tam zepsułem robiąc ruchome zawieszenie I figurka do włazu być może. Parę fotek z przebiegu prac. Koła wyszlifowane czekają na polerkę miękkim papierem ściernym A tu widoczne zerżnięcie z DMLa, po prawej Dragon po lewej Zvezda: Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Gość Cytuj
lachim1902 Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Witam serdecznie. Pamiętaj o zimmericie wszystkie K.T. z wieżą porsche były pokryte tą pastą. Cytuj
artur111bartek Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Yyyeee... Nie widać? Też nie widzę fotek. Cytuj
zyziek Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Napisano 9 Sierpnia 2016 Poprawiłem linki, nie mam odniesienia jak teraz Cytuj
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 To jak nie masz to kup do jego wykonania przyrząd Trumpetera - używam i jestem bardzo zadowolony. Cytuj
Dudzio Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Pytanie, na które odpowiedź przyda mi się w przyszłości: czy na forum ktoś zrobił poradnik robienia samodzielnie zimmeritu z green stuffa? Cytuj
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Pytanie, na które odpowiedź przyda mi się w przyszłości: czy na forum ktoś zrobił poradnik robienia samodzielnie zimmeritu z green stuffa? Opisy wykonania masz u mnie przy okazji Pantery i Jagdpanzer IV - linki w podpisie. Cytuj
artur111bartek Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 No te kółka na fotkach... to naprawdę świetna jakość. Nie dość ,że spiracili ,jak piszesz , to trzeba przyznać ,że zrobili to dobrze.Aż nie mogę się doczekać kadłuba i wieży. Cytuj
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 No te kółka na fotkach... to naprawdę świetna jakość. Nie dość ,że spiracili ,jak piszesz , to trzeba przyznać ,że zrobili to dobrze.Aż nie mogę się doczekać kadłuba i wieży. Z tego co czytałem to Zvezda kupiła starsze formy od Dragona albo same wypraski. Podobnie robi choćby Eduard - Przykładem jest ich Sherman z wypraskami Asuka (była Tasca). Cytuj
zyziek Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Napisano 9 Sierpnia 2016 Zdjęcia robione na szybko, parę prób zimmeritu na wannie. Trzeba szlifować aż w końcu osiągnę dobry efekt poskładany na sucho : Kadłub spasowałem z wanną z modelu Dragon 6232, pasuje elegancko, czas na zimmerit! Cytuj
cooper69 Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Nic nie trzeba szlifować tylko trzeba rozwałkować na bardzo cienkie arkusiki i potem jeszcze na płaszczyźnie rozcierać je palcem. Powstaje wtedy bardzo fajny efekt nierówności. No i uwagi: cały czas maczać palce i narzędzia w wodzie wyciskać zimmerit po minimum 30 minutach od nałożenia - GS musi trochę stwardnieć (spokojnie twardnieje przez 4h więc czasu dużo) Cytuj
meser262 Napisano 9 Sierpnia 2016 Napisano 9 Sierpnia 2016 Zasiadam do oglądania. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj
zyziek Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Napisano 10 Sierpnia 2016 I zimmerit trafił gdzieniegdzie : Jutro boki Co do modelu to ewidentny dragon, moskale dołożyli tylko kłopotliwą instrukcje. Problem dotyczy układu jezdnego, który powinien składać się w szachownice. Na instrukcji pokazana jest tylko jedna strona. Więc posiłkuję się dragonowską Cytuj
zyziek Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Napisano 11 Sierpnia 2016 Spotter starałem się właśnie osiągnąć taki regularny kształt ale i tak nie wyszedł taki super, szczególnie przy obsadzie stanowiska dowódcy. Cytuj
Dudzio Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy model Zvezdy 1:35 Königstigera z wieżą Henschel ma te same wypraski? W sensie są one bliźniacze z Dragonem (włącznie z wieżą) ? Cytuj
Irgr Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Tak, to są odkupione od Dragona stare formy. Na tych pojazdach akurat chyba w każdym wypadku zimmerit był nałożony w fabryce i raczej było to robione dosyć starannie. Osobiście uważam że najlepiej Ci wyszedł na włazie z tyłu wieży. Z ciekawości zapytam, czemu nie zamontowałeś jeszcze tych elementów z "uszami(?)" na szekle z przodu pojazdu? Cytuj
cooper69 Napisano 11 Sierpnia 2016 Napisano 11 Sierpnia 2016 Czy model Zvezdy 1:35 Königstigera z wieżą Henschel ma te same wypraski? W sensie są one bliźniacze z Dragonem (włącznie z wieżą) ? Ta strona powinna Ci (nie tylko w tym wypadku) DUUUŻO wyjaśnić Cytuj
zyziek Napisano 11 Sierpnia 2016 Autor Napisano 11 Sierpnia 2016 Z ciekawości zapytam, czemu nie zamontowałeś jeszcze tych elementów z "uszami(?)" na szekle z przodu pojazdu? Przeszkadzało mi w robieniu zimmeritu Cytuj
zyziek Napisano 17 Sierpnia 2016 Autor Napisano 17 Sierpnia 2016 Teraz czeka mnie never ending story z pozostałościami po wypychaczach W kwestii malowania będzie to najprawdopodobniej wersja z Francji s.H.Pz.Abt. 503 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi