milczacy Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 Nie nie - trawki nie będzie. Ma być betonowa płyta lotniska, coś jak tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 10 Listopada 2016 Oooo, widzę, że tutaj komuś się udało i miał mniej kłopotów z kalką na czole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 Taaak - i "łapki" R2D2 są prawidłowo odwzorowane itd. itd. Najgorsze (dla mnie) jest to, że w Chinach jest wytwórca takich kalek jak kupiłem w Meksyku, tylko - wydaje się - Chińczyk zrobił lepszą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 10 Listopada 2016 Super Moderator Share Napisano 10 Listopada 2016 Taaak - i "łapki" R2D2 są prawidłowo odwzorowane itd. itd. Najgorsze (dla mnie) jest to, że w Chinach jest wytwórca takich kalek jak kupiłem w Meksyku, tylko - wydaje się - Chińczyk zrobił lepszą robotę. Stare przysłowie - "chcesz mieć zrobione dobrze - zrób to sam" - ale nie wszystko przecież jesteśmy w stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 10 Listopada 2016 Share Napisano 10 Listopada 2016 Pięknie się prezentuje. To co tam w kolejce oczekuje pod skalpel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Listopada 2016 Autor Share Napisano 10 Listopada 2016 Albo pójdę za ciosem i będę "ciosał" Boeing 777-300ER Air New Zealand wymalowany w Hobbita albo jednak Airbusa 'brzydulę" Belugę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mydlo Napisano 11 Listopada 2016 Share Napisano 11 Listopada 2016 milczacy gniecie mnie tempo Twoich prac, pewnie za miesiąc beluga będzie stała na kołach... Uuuu, strasznie chropowatą masz tą powierzchnię na modelu. A pasażer to powinien mieć gładziutką, szczególnie w takiej skali. Proponuję Ci polerkę. Ja też często mam ten problem, czy polerka go rozwiązuje? jeśli tak to poproszę o krótką lekcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 11 Listopada 2016 Autor Share Napisano 11 Listopada 2016 @mydlo Moje tempo i tak jest dość wolne ;-) Koresponduję czasami z Jędrkiem, który kiedyś się tu udzielał - on to ma dopiero tempo! A przy tym bardzo wysoki poziom wykonania. Jak zresztą i bardzo wysoka jakość Twoich prac mydlo. Ja dość świadomie często idę na kompromis i pewne babole odpuszczam. Robię modele dla swojej przyjemności i ponieważ wciąż mam niewielki bagaż doświadczeń to pewne prace robię gorzej a pewnych wcale nie robię. @Spotter Skórka pomarańczy częściowo wynika ze struktury plastiku modeli Zvezdy. Ten plastki na wierzchniej stronie taki jest, musiałbym więc najpierw polerować podłoże, żeby potem lakier wyglądał perfekcyjnie. Choć oczywiście mój brak umiejętności też robi swoje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Co by nie było, że nic nie robię Wprawdzie ciągnik jest z innej "bajki" - ale nic łatwiej dostępnego w rozsądnych pieniądzach nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 A dokładniej - co to za produkt? Z innej bajki - znaczy z lotniskowca? Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 1 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2016 Tak - to ciągnik z lotniskowca. Średnio pasuje do airlinera, ale 'jak się nie ma co się lubi ...' itd ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 1 Grudnia 2016 Share Napisano 1 Grudnia 2016 Jest jeszcze taka Toyota, ale to chyba na bagaże (ma uciąg tylko 33 t na haku a Drimek waży ponad 100 t): http://northstarmodels.com/product/1144-toyota-2-td-25-tow-tractor-2-in-1/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 12 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2016 Ciągniczek gotowy, belka holująca prawie też, jeszcze tylko coś tam na podstawce podłubie i kończę projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 'Projekt' praktycznie zakończony. Pozostało jedynie podłączenie kabelków pod spodem podstawki i koniec. Przepraszam za zdjęcie, było takie 'na szybko', wiem że zdjęcie raz wrzucone do internetu zostaje tam na zawsze, ale trudno Zdjęcia do galerii będą ładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Super! Gratuluję ukończenia tak trudnego (ze względu na klaki) modelu. To teraz zajmiesz się mocą ze Śródziemia? Pozdro, Marudek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2016 Teraz do dokończenia mam jeszcze Concorde'a (prosto z pudła więc nie ma o czym mówić) a prace zaczęte mam nad moją tematyką przewodnią -> grzebię już w bebechach Bieługi (A300-600ST Beluga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Elegancki. Samochodzik daje pojecie jaki to olbrzym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Musisz coś wymyślić z samochodem "Pushback". Niestety bardzo widoczna dysproporcja w skali ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 17 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2016 Zostawiam już tak, jak jest. Faktycznie odbiega to od rzeczywistości, ale nie mam już 'serca' do tego projektu. Kupowanie żywicznego , prawidłowego, ciągnika za 30-40€ mi się nie kalkuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 17 Grudnia 2016 Share Napisano 17 Grudnia 2016 Bardzo fajnie wygląda! a co do ciągnika to jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ;) gratuluję modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi