19robi88 Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Witam wszystkich jestem nowy na forum, jestem można powiedzieć początkujący gdyż jest to mój 8 model wiec proszę o wyrozumiałość , pomoc krytykę która przyjmuje na klatę i staram się wyciągać wnioski na następne modele Model jaki wybrałem to wydaje mi sie dość mało popularny F - 101 B Voodoo z Revella w skali 1/72 : in box : dodatki : zakasam rekawy i biore sie do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Zapowiada się ładny model - będę podglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 Jakichś revellacji nie ma się co spodziewać bo tak jak mowie umiejętności narazie marne u mnie, ale będę się starał wykonać go najlepiej jak będę umiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Model jaki wybrałem to wydaje mi sie dość mało popularny F - 101 B Voodoo z Revella w skali 1/72 : Może i mało popularny, ale można z niego zrobić fajnego cudaka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 A kalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 A kalki? Nakład wyczerpany, ale ma być wznowienie, bo okazały się b. popularne:) http://www.canuckmodels.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 No ja raczej zostanę przy malowaniu U.S. AIR FORCE . Wyciąłem wanienkę i fotele muszę jeszcze doszlifować na równo spody foteli ale tak wstępnie wrzuciłem żeby zobaczy jak to wygada i całkiem niezły detal foteli przyciski na panelach mogły by być wyraźniej odlane ale i tak jest mega różnica niż to co daje zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Zanim zaczniesz malować kabinę, sprawdź czy pasuje ona do kadłuba. Bo jak nie, to trzeba będzie dużo szlifować aby to pasowało jedno do drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 ok sprawdze dokładnie zeby lipy nie było, podejrzewam ze chodzi ci głównie o szerokość wanny bo pomimo ze dedykowane do danego egzemplarza potrafią być za szerokie dobrze rozumuje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Za szerokie, za wysokie, albo nawet kształtem nie pasować. Mogą być szpary w ważnych miejscach łączenia z kadłubem, może coś trzeba wyciąć. Bardzo rożnie bywa. Dlatego żywiczną kabinkę trzeba mieć idealnie dopasowaną do kadłuba zanim zacznie się ją malować. Bo inaczej możesz sobie te malunki zniszczyć, jak po pomalowaniu trzeba będzie coś ciąć i szlifować. To zrezztą dotyczy wszystkich dodatków z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 12 Września 2016 Autor Share Napisano 12 Września 2016 będę miał na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Września 2016 Share Napisano 12 Września 2016 Witam wszystkich jestem nowy na forum..... Witamy w bractwie maniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Dzięki za mile przyjęcie witam kolegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 Następnym razem rozejrzyj się za żywicami Airesa albo Eduarda. Pavla to dobra do nauki jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 No ale 19robi88 uczy się właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 13 Września 2016 Autor Share Napisano 13 Września 2016 Tylko ze do tego modelu akurat jest tylko pavla z dodatków. Choć mam mały staż w modelarstwie to zgromadzilem sporo modeli na zaś i mam trochę dodatków airesa, quickboost i Edka i zauważyłem ze pavla wypada blado przy innych ale jak mam robić zestawowy kokpit to wolę wpakować pavle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 13 Września 2016 Share Napisano 13 Września 2016 No wiadomo, pewnie będzie lepsza, niż plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 Tak jak wspominał Solo zabawy będzie z dopasowaniem wanny kokpitu pavli. Wyciąłem to co zbędne według instrukcji pavli i w niektórych miejscach za ciasno w niektórych dziury do załatania użyłem epoxy putty Tamiy w której odcisnąłem kawałek wanny i zrobił mi się odlew pasujący prawie idealnie dziś przeszlifowałem nadmiar i delikatna kosmetyka została. Gorzej jest z bokami wanny bo w niektórych miejscach przylega dobrze a w niektórych są minimalne braki do ścianki zastanawiam się jak to dopasować, próbować naklejać cienkie paski polistyrenu na za wąskie boki wanny i szlifować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Ale po co skoro boczne burty wanny pasują do kadłuba? Jakieś szpary tam są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 nie sa to mega szpary ale nie przylega to chyba tak jak powinno ?? tak jest po obu stronach w tych samych miejscach revellowska wanna pasuje idealnie jest takiej samej długości ale troszkę szersza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Możesz dociąć paseczki polistyrenu tak żeby wanna stykała się nimi z burtami. Tam i tak wiele nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 14 Września 2016 Share Napisano 14 Września 2016 Naklejenie jednego kawalka polistyrenu na plastikowe burty powinno pomoc. Grubość dopasuj do szpary. Luka jest chyba jednakowa na calej dlugosci to Ci szlifowanie odpadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 14 Września 2016 Autor Share Napisano 14 Września 2016 No mam różne grubości polistyrenu to spróbuję jutro jakoś to dopasować żeby to jakoś się zagrało w miarę możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 15 Września 2016 Autor Share Napisano 15 Września 2016 Sorki ze post pod postem ale nie wiem jak edytować ?? Poprawiłem waniennke wklejając po jednym cienkim pasku płyty w jednym miejscu dwa paski, muszę jeszcze zalać dziury na bokach kadłuba po wypychaczach i w sumie można lecieć dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 30 Września 2016 Autor Share Napisano 30 Września 2016 wstępne malowanie kokpitu najpierw czarny gunze c potem cieniowane kolorem bazowym revell grey, teraz trzeba się brać za malowanie szczegółów. Zastanawiam się jak pomalować boczne panele wanny pędzlem czy maskować i areo, bo powinny być czarne tam gdzie występują jakieś przyciski/przełączniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi