Stojkovic Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Witajcie, Jako, że Panter i Tygrysów na forach od groma to postanowiłem w przypływie szaleństwa kupić jakiś czas temu coś na co miałem pomysł z wykorzystaniem figurek oficerów. Chodzi o totalnie unikatowy rarytasik jakim jest żywiczno-metalowy model MSA z 1992 roku. Model detalem nie powala, a koła są wręcz... no słabe jednym słowem, to myślę, że przy wsparciu i samozaparciu coś z tego wyciągnę. Mały in-box W pudełku dostajemy dwie małe blaszki fototrawione, kilka sporych części żywicznych oraz z białego metalu. Całość uzupełniają dwa kawałki przeźroczystego tworzywa na szyby. Sam odlew bazy wymaga lekkiego prostowania w wodzie Detale w metalu oceńcie sami... Ponoć ma przedstawiać podobny pojazd: Generalnie schody zaczynają się już na poziomie instrukcji. Nie jest ona skażona żadną edycją komputerową, a jedynie kserem ułożonych odręcznie sporządzonych rycin. Jednym słowem, jak to mawiają - Czelendż akceptet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Ile takie badziewne cudo kosztuje...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 30 Sierpnia 2016 Share Napisano 30 Sierpnia 2016 Ile takie badziewne cudo kosztuje...?Pewno w ch......j, jak to żywica, a jeszcze z białym metalem... I do tego pogięta... Temacik zacny, bardzo pożądany przy tych wszystkich hitlerowskich sierściuchach - wreszcie coś naprawdę ładnego . Nie lepiej płytę podłogową, maskę i podwozie zrobić z polistyrenu, robiąc tylko "przeszczepy" najtrudniejszych miejsc (błotniki, bagażnik)? Będę kibicował, bo to rzadkość. Zrób go w malowaniu na czarny glanc, z proporczykami Himmlera lub jakiegoś innego SS-mana. I koniecznie ekipę w galówkach na czarno-biało! Jakby jakieś szychy przyjechały z wizytacją do Bad Toelz! bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 30 Sierpnia 2016 buhahhahha witaj w klubie ja wyhaczyłem jakiś czas temu z tej już nie istniejącej firmy Fauna RZ w wersji do jazdy po szynach no ja dałem jakieś 30 funiaków także nie tak źle. Ale fakt niektóre elementy słabe - blaszka się projektuje już- niemniej można ulepić coś całkiem fajnego... mój jest nie co lepszy pewnie 3 lata później robiony to się ktoś tam wyrobił ;) Pozdro będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Takie modele jak te nie mają nic wspólnego z racjonalnym liczeniem jakość do ceny. Co do ceny, szczerze to nie pamiętam, ale buło dość grubo. Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają Plan jest taki, że albo będzie właśnie czarny albo kamuflaż lekki - coś na styl polowego wozu dowodzenia. Nie posiadam żadnej farby typu gloss, więc jeśli ktoś ma coś co pomoże pomalować go żeby wyglądał jak lakier samochodowy to proszę o kontakt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Nie chcę być nieuprzejmy,bo projekt zacny się kroi(TYLKO wysoki połysk!!!!)..ale kolega ma do dokończenia jeszcze coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Mam do zrobienia jeszcze Tygrysa Królewskiego, M113, Flammpanzerwagena i Big Foota (czekam na drobiazgi). Zakładam ątek z Mercedesem, bo pozyskanie farb i ew. przeróbki zajmą sporo casu i zdąże pokończyć pozostałe warsztaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Prawdopodobnie ICM ma go w zapowiedziach... tzn. po ichniemu coming soon. Pozdrawiam i współczuję roboty! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 To nie jest Mercedes 230, tylko Typ 320 (W142) ICM robi go w wersji "limuzyna": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Tytuł: Biały Kruk - czyli Mercedes 230 - SMA 1:35 Z tego co pisze na pudełku to 320. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Tytuł: Biały Kruk - czyli Mercedes 230 - SMA 1:35Z tego co pisze na pudełku to 320. Jest napisane. To nie jest Mercedes 230, tylko Typ 320 (W142) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 31 Sierpnia 2016 Super Moderator Share Napisano 31 Sierpnia 2016 co prawda cabrio ale ja bym go tak widział :P http://carinsuranceav.com/data_images/gallery/01/mercedes-benz-320-cabriolet-a/mercedes-benz-320-cabriolet-a-09.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 No tak czeski błąd w opisie... Dzięki za poprawienie. Może admin zmieni w wolnej chwili błąd na poprawną wersję... Będę robił w wersji cabrio (jest osobno tez dach zakryty w zestawie) bo będzie można coś wrzucić do środka. Szczerze mówiąc model ICM pewnie jest o niebo lepiej zdetalowany... no ale jeśli wszyscy wezmą się za te nowoczesne wersje, to takie modele jak ten zgniją w szafach. Nie wiem, czy jest kategoria Vintage w Bytomiu na festiwalu, ale może ten model by się tu klasyfikował. Wie ktoś jak wykonać lakier na tym Merolu żeby nie spaprać? Robiłem tylko pancerkę do tej pory, a tam tylko satyna lub mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Co do lakieru, żeby nie bawić się w farby samochodowe, najprościej jest położyć kolor Gunze C i na to lakier bezbarwny Gunze GX100. Lakier tworzy na tyle lustrzaną powierzchnię, że potem wystarczy delikatna polerka pastami Tamiyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Czy możesz ułożyć dokładny spis z numerami produktów potrzebnych mi do zrobienia tego? Głównie chodzi o nr. past tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luckyLUKE Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Kapitanie - ceny są tajne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Ceny się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Szanowny Panie Kapitanie, jeszcze jakies info który rodzaj jest do czego lub ew. w jakiej kolejności tego cudu używać. Na samym dole domyślam się wosk i szmaticzka do polerki po wszystkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan Bomba Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 W kolejności od góry do dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Kiedyś widziałem fotkę z autem Himmlera miało nr rejestracyjny ss-1 ale nie jestem pewny co do modelu auta na jakim były zamontowane te tablice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan1 Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 Dwie od góry kosztują około 17 zł, najdroższa jest finish, 35zł;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 W temacie past Tamiyi już zostało wszystko powiedziane. Warto też się zaopatrzyć w papiery ścierne. Ja używam produktów Tamiyi o gradacji 1000 , 1500, 2000 (mogą też być normalne papiery ścierne) oraz płótna ściernego od Gunze, w gradacji 6000 i 8000: http://mrhobby.pl/mr-laplos-polishing-cloth-6000-8000.html Jeśli nie chcesz przepłacać, to zawsze tego typu papiery i płótna ścierne oraz odpowiedni materiał, do nakładania na niego pasty polerskiej (bo trzeba czymś tą pastę nałożyć i potem wypolerować), znajdziesz również w mieszalniach farb samochodowych. Kiedyś widziałem fotkę z autem Himmlera miało nr rejestracyjny ss-1 ale nie jestem pewny co do modelu auta na jakim były zamontowane te tablice Mówiłeś o tym zdjęciu? http://4.bp.blogspot.com/-fmkA_cdnuRs/VEHh_IqOs1I/AAAAAAABF9Y/ugqyJe6OHxM/s1600/Heinrich%2BHimmler%2BLodz%2BGhetto%2B1940-1944.jpg To BMW 328, ale należy pamiętać, że Himmler woził się wieloma samochodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 31 Sierpnia 2016 Share Napisano 31 Sierpnia 2016 PiterATS nie była to ta fotka . Ta którą widziałem była z szkoły ss w Owińskach pod Poznaniem i był raczej Mercedes wiem że foty są dwie . Na jednej widać Himmlera całego na drugiej jak coś szuka w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Września 2016 Autor Share Napisano 1 Września 2016 Tutaj jest ciekay artykulik na temat środków transportu Fuhrera w tym i Himmlera (Mercedes-Benz 540K) https://www.linkedin.com/pulse/reliance-launches-4g-jio-rival-stocks-dive-economy-gloomy-venugopal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi