Radziecki102 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Witam Przedstawiam mój drugi ukończony model. Wyszło jak wyszło czyli adekwatnie do moich skromnych możliwości. Model nie da kogoś z moim stażem , troszkę brakuje spasowania .Zwłaszcza nadbudówka z błotnikami i wanną. Szału nie ma i długo jeszcze nie będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SławekK Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Jak na drugi model to zadziwia ilość zastosowanych technik . Model fajnie się prezentuję, jak dla mnie to tylko zbyt jednolicie ubłociłeś dolną część kadłuba (pod gąsienicami) - jest zbyt szczelnie przykryta, chociaż fajnie pomalowana . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Elegantes! Fajnie wyszedł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radziecki102 Posted October 5, 2016 Author Share Posted October 5, 2016 Fajnie wyszedł. Jak na drugi model to zadziwia ilość zastosowanych technik . Model fajnie się prezentuję, jak dla mnie to tylko zbyt jednolicie ubłociłeś dolną część kadłuba (pod gąsienicami) - jest zbyt szczelnie przykryta, chociaż fajnie pomalowana . Elegantes!Fajnie wyszedł. Dziękuję ale to wciąż nie to co chciałbym prezentować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cooper69 Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 No i bardzo dobrze, że to nie to co byś chciał - mam to samo Wyszedł naprawdę nieźle, a co najważniejsze słuchasz bardziej doświadczonych (broń boże nie chodzi o mnie - ja kończę 4 model i za krótki jestem) i poprawiasz, a nie strzelasz focha Będzie dobrze! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Reflect Posted October 5, 2016 Super Moderator Share Posted October 5, 2016 No mnie też się podoba - co prawda gąski zbyt czyste i za mocno się świecą (w porównaniu z tym co masz za nimi - czyli mocno ubrudzony spód pojazdu). Ale widać zastosowanie różnych fajnych efektów weatheringowych - fiu fiu :-) Elegancko! pozdrawiam Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilczurs Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Drugi model? Masz talent! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Cieszy mnie to, że masz chęć działać. Poprawka po linie dobrze Ci wyszła! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted October 5, 2016 Share Posted October 5, 2016 Gratki . Bardzo fajnie go zrobiłeś, jak na drugi model, to rewelacja . Czekam na następny warsztat . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radziecki102 Posted October 6, 2016 Author Share Posted October 6, 2016 Dziękuję wszystkim za pozytywny odbiór. Powiem tak, najczęściej mam tak że aż się boję wrzucać tutaj fotki moich wypocin bo to co pokazuję odbiega od tego co oglądam tutaj i w wszelkich video tutorialach ,wciąż czegoś brakuję .Z drugiej strony dobrze mieć nad sobą ''bata'' w postaci doświadczonego grona użytkowników tego forum,wszelkie rady ale i krytyka są motywujące . No ale dobra, starczy tego cukrowania, jak to się mówi :trening czyni mistrza , więc startuje z kolejną budową . Do zobaczenia na warsztacie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted October 6, 2016 Share Posted October 6, 2016 Spoko, nawet jak wstawisz coś co nie ma aprobaty to i tak warto. Dobrze znać w miarę obiektywną ocenę. Model ładny, ale nie widzi mi się sposób ubrudzenia przodu wanny - cała płyta równo i do kreski. Następnym razem spróbuj nasyfić bardziej przy gąsienicach i słabiej na środku. Dołożyć brudu zawsze można jakby coś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts