Radziecki102 Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Witam Jako prawie nałogowy gracz WoT-a wybieram takie modele czołgów ktorymi lubię grać . No to jadymy: z in-boxem pójdę na łatwizne: http://www.mojehobby.pl/products/Soviet-KV-85-Heavy-Tank.html Z dodatków dojdzie to: Lufa metalowa z pudełka, są też dwie małe blaszki widoczne u góry ,zastanawiam się jeszcze nad metalowymi gęsiami .Co do malowania to bedzię albo standardowo zielony albo w zimowym wydaniu ale ostateczną decyzje zostawiam se na później. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 6 Października 2016 Super Moderator Share Napisano 6 Października 2016 Bardzo przyzwoity zestawik, będziesz go stawiał na podstawkę, czy może tylko czołg zbudujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 Bardzo przyzwoity zestawik, będziesz go stawiał na podstawkę, czy może tylko czołg zbudujesz? Nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć.Moje ukończone modele póki co lądują bezpośrednio na półce i pewnie jak to było z kartonami ich kariera eksponatu długo nie potrwa ( bo wujek daj zobaczyć , pobawić itp )Może tym razem modelik stanie na ''czymś'' na stałe , może to go troszkę uchroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Października 2016 Share Napisano 6 Października 2016 Trumpeter ma ogólnie dobre te KW. Działaj zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 6 Października 2016 Autor Share Napisano 6 Października 2016 Pierwsza mała aktualizacja . Na razie tylko wanna i kilka blaszek Przy składaniu siatki po lewej przekląłem gientarkę do blaszek i kwotę jaką kosztowała natomiast przy tej z prawej strony po chlastałem se palce wyginając blaszki przy pomocy 2 kling nożyka segmentowego , ale było warto bo efekt o niebo lepszy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Górę masz już przyklejoną? Bo jak tak to coś słabo ci się ten tył zszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Października 2016 Share Napisano 7 Października 2016 Przy składaniu siatki po lewej przekląłem gientarkę do blaszek i kwotę jaką kosztowała natomiast przy tej z prawej strony po chlastałem se palce wyginając blaszki przy pomocy 2 kling nożyka segmentowego , ale było warto bo efekt o niebo lepszy Coś musiałeś źle robić. Z tym że do zaokrągleń to się wałki, wiertła o różnej średnicy (oczywiście część bez ostrzy) lub takie wynalazki wykorzystuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 7 Października 2016 Autor Share Napisano 7 Października 2016 Górę masz już przyklejoną? Bo jak tak to coś słabo ci się ten tył zszedł. Tzn tam na tych łukach było coś co miało robić za spaw i przykrywało ta szczelinę , usunąłem bo powstało coś takiego : Uchwyty przednich haków dostały romboidalne podstawy , zestawowe nie pasowały do orginału ,belka z otworami widoczna na ostatniej fotce nie wiem czy powinna wylądować na modelu i raczej nie wyląduje bo nigdzie jej nie widziałem .Szkoda tylko że bieda z fotkami 85-ki w necie , podpieram się tylko tym : http://www.net-maquettes.com/pl/pictures/kv-85-obekt-239/ Coś musiałeś źle robić. Z tym że do zaokrągleń to się wałki, wiertła o różnej średnicy (oczywiście część bez ostrzy) lub takie wynalazki wykorzystuje. robienie krągłości przy pomocy , wierteł, śrubokrętów itp dobrze znam z kartonów i zwijania luf .Tutaj nie dałem se rady przy składaniu podstawy tego grila ,tak wąskie paseczki że maszynka nie bardzo chciała to złapać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 9 Października 2016 Autor Share Napisano 9 Października 2016 Witam Zakończyłem składanie kadłuba ,na fotkach wyszło że poprawki wymagają okolice haków.Następny w kolejce układ jezdny a później wieża ale zanim się za nią wezmę muszę znaleźć jakiś fajny i w miare prosty sposób na fakturę odlewu bo niby jest tam to odwzorowane ale troszkę zostanie zmasakrowane przy szlifowaniu szpachli na łączeniach. Pozdrwaiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Kilka metod. Można użyć Surfacer 500-1000 firmy Mr. Hobby albo rozpuszczalnika nitro. W obu przypadkach nakładamy trochę a niewielką powierzchnię i dziabamy krótko przystrzyżonym pędzlem z twardym włosiem pionowo w stosunku do obrabianej powierzchni. Można też użyć szpachli, ale tutaj nie mam doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 9 Października 2016 Autor Share Napisano 9 Października 2016 Rozumiem że soda wymieszana z wikolem nie wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Października 2016 Share Napisano 9 Października 2016 Rozumiem że soda wymieszana z wikolem nie wchodzi w gręZ tego to raczej się śnieg robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 25 Października 2016 Share Napisano 25 Października 2016 Uchwyty lin na przedniej płycie źle wkleiles, jeden patrzy w górę drugi w dół. Oba powinny patrzeć w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 19 Marca 2017 Autor Share Napisano 19 Marca 2017 Witam po długiej przerwie, ale ostatnio brak czasu i miejsca sprawił że kleiłem ''na kolanie'' Poniżej rezultaty: Mam nadzieję że teraz już będę mógł częściej aktualizować postępy . Zdjęcia jakieś ciemne ale nie wiem dlaczego ( na photobucet są jasne tutaj ciemne) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Cieniowanie takie sobie Ani ładu ani składu. Przecież w cieniowaniu chodzi o to aby podświetlić te elementy, na które padało światło. Więcej rozjaśnień! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 19 Marca 2017 Share Napisano 19 Marca 2017 Malowanie trochę Ci nie pykło.Wygląda jakbyś przeskoczył kilka etapów. Masz pierwszy-ciemną bazę i ostatni- mega jasne detale, zabraklo ze 3ch odcieni pośrodku. Jak zostawisz tak jak jest to będzie średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 20 Marca 2017 Autor Share Napisano 20 Marca 2017 No to teraz nie wiem,malować jeszcze raz czy najpierw zmyć i malować jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 20 Marca 2017 Share Napisano 20 Marca 2017 Potraktuj to jako baza i jedz z kolejnymi etapami rozjasnien. Tych jasnych plamek nie ruszaj bo zamalujesz je rozjasnieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RIGSmodelarz Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 EEEeeee tam fajny jest ja wam pokaże swoją zabitą panthere w 1:35 od tamiyi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 24 Marca 2017 Share Napisano 24 Marca 2017 Polecam wpisać w YT hasło: color modulation i obejrzeć kilka filmików. Pierwszy lepszy: Warto również zainwestować w literaturę. Swego czasu Ammo Mig wydał książkę na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 27 Marca 2017 Autor Share Napisano 27 Marca 2017 Właśnie,książki Mig-a,miałem pytać czy warto zakupić takie encyklopedie: https://exito.sklep.pl/pl/p/AMMO-MIG-6200-Encyklopedia-Technik-Modelarskich-Pojazdy-Pancerne-tom-1-Budowa-jezyk-polski/33413 , https://exito.sklep.pl/pl/p/AMMO-MIG-6201-Encyklopedia-Technik-Modelarskich-Pojazdy-Pancerne-tom-2-Wnetrza-i-kolory-podstawowe-jezyk-polski/35617 Pomogą takiemu laikowi jak ja czy to tylko strata kasy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TReS Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Ty potrzebujesz książek o malowaniu nie budowaniu, kupiłem i polecam Color modulation, Track &wheel oraz black & white, nie cierpię patrzeć w komputer, a książkę otwieram i mam jak na dłoni wszystko, Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Marca 2017 Share Napisano 27 Marca 2017 Malowanie rzeczywiście kosmiczne. Ni to CM ni klasyczne rozjaśnianie punktowe paneli. Na naukę CM trzeba poświęcić nieco czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 1 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2017 Podziałałem , o to wyniki do oceny: Modulacja to cały czas czarna magia dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziecki102 Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Witam Ciapie dalej tą moją modulacje , dołożyłem jeszcze rozjaśnień ale na moich PRO fotkach widać wielkie G Podmaluje jeszcze detale pędzelkiem i chyba tak już to zostawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi