Dorotka Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Dobrze jest... Blachy będą naturalniej wyglądać, jak je trochę "wygnieciesz".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Teraz są takie nowe OK, wygniotę je troszkę jak wrócę do domu. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Wgnieć, przedziuraw itd. Klap silnika także nie musisz domykać. Jakie planujesz malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Dzięki Jonathan za zdjęcia (ale aż chyba tak styranego nie chce zrobić). Malowanie na 90% takie jak na zdjęciach z muzeum w Saumur, które wkleił bigmodel - czyli pudełkowe. Nie mogłem za bardzo namierzyć zdjęć z trałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Ze względu na brak silnika klape wypada zamknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 No zawsze można dokupić żywicę z CMK .Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Października 2016 Autor Share Napisano 18 Października 2016 Będzie zamknięta chyba, że Adams M1A1 pomógłbyś w namierzeniu tej żywicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 A proszę Cię bardzo ale to drogi interes tu masz kompletną komorę silnika z przekładnią (akt. nie dostępne, ale doleją) ;): http://www.cmkkits.com/en/detail-sets-accessories/t-55-engine-set/ A tu masz sam silnik: http://www.cmkkits.com/en/detail-sets-accessories/v-55a-soviet-tank-engine/ A tu masz na wypasie z Verlindena: http://www.ebay.com/itm/Verlinden-1-35-T-62A-Soviet-Main-Battle-Tank-Detail-Set-for-Tamiya-w-PE-1627-/171066400117?hash=item27d45a1d75 I to by było na tyle .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 18 Października 2016 Share Napisano 18 Października 2016 Po co maja odlewać :] viewtopic.php?f=211&t=55112 Ja już w tej skali raczej grzebać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 Dzięki za pomoc, ale chyba jednak zrezygnuje z tego rozwiązania tym razem Zróbmy tak, najpierw zrobię tego a przy następnym rozważę inne możliwości waloryzacji, po prostu nie chcę podpaść żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 A kto Ci się każe przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Witam Bengal, widzę ze pora na pancerkę. Będę tu zaglądał. Buffalo pobrudziłeś extremalnie ale w pancerce to jest plus. Można sobie poużywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 Cześć Franz75, a zapraszam będzie mi miło jak będziesz zaglądał. Troszkę wyczyściłem bizona, ale za Twoja radą odłożyłem go na półkę by czekał na lepsze dni Posiedziałem wczoraj i dziś troszkę i moje wypociny wyglądają tak : Dalej większość na sucho przymierzona do zdjęcia(za które przepraszam), troszkę skrzynki napsuły mi wczoraj krwi i będę musiał je poprawić. Jeśli macie jakieś rady to z chęcią wysłucham Dzięki. Adams M1A1 to cerber ona wszystko wyczai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Trening czyni mistrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Października 2016 Autor Share Napisano 19 Października 2016 Moje wypociny będą długim treningiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 19 Października 2016 Share Napisano 19 Października 2016 Ale sam model jest dość łatwy i możesz się powyżywać. Pamiętaj... Bez pośpiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel90 Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 to cerber ona wszystko wyczai To chyba "przypadłość" większej grupy modelarzy. Fajny pojazd się szykuje, kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Października 2016 Autor Share Napisano 20 Października 2016 Będzie fajny jak go nie popsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Rób rób, niektóre rzeczy można zawsze poprawić w modelu. Jedynie pośpiech jest nie wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knjaz Napisano 20 Października 2016 Share Napisano 20 Października 2016 Osłona lamp jest strasznie gruba. Nie lepiej nowa z drutu zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Października 2016 Autor Share Napisano 21 Października 2016 Osłona lamp jest strasznie gruba. Nie lepiej nowa z drutu zrobić? Przyznam się bez , że nie pomyślałem o tym mogę mieć jednak z tym problem, ponieważ akurat osłonę lamp przykleiłem. Zrobię tak, postaram się dziś popróbować zrobić osłonę z drutu (raczej będzie lepiej lutować niż kleić ? więc muszę poszukać w zakamarkach piwnicy jakiejś starej lutownicy) i zobaczymy jak mi to wyjdzie. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 21 Października 2016 Share Napisano 21 Października 2016 Grube grube... radzieckie to musi być grube. Tak na serio spróbuj pastę do lutowania zamiast drutu cynowego czy jak tam się to po polsku zwie. I postaraj się dobrać drut do skali, nie odrywaj plastykowych osłon w razie jak by Ci nie wyszedł ten druciany experyment. Zrób najpierw osłony osobno, jak zostawisz te plastykowe osłony to świat sie nie zawali, ale spróbować warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Zostawiam na razie tą kratkę na lampy odnośnie lutowania też odpuszczam. Zacząłem dziś robić wieżę i pierwsze pytanie czy tak jest w "miarę" dobrze ? lewa strona jest troszkę bardziej wygięta edit jednak źle to wyszło, muszę bardziej wymierzyć długość drutu 2,3,4 raz ... muszę zmienić dywan poprawiam zostawić czy dalej kombinować ? marne te zdjęcia przepraszam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 22 Października 2016 Share Napisano 22 Października 2016 Ostrość na właz prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 22 Października 2016 Autor Share Napisano 22 Października 2016 Ostrość na właz prosze telefon srajfon ... przepraszam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi