Dorotka Napisano 27 Stycznia 2017 Share Napisano 27 Stycznia 2017 ...przeprowadziłem przed chwilką operację - pacjent żyje o dziwo .... Brawo Ty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 28 Stycznia 2017 Share Napisano 28 Stycznia 2017 Hej, trochę tu nie zaglądałem. Fajnie Ci idzie. Mam nadzieje że blaszkę poprawiłeś. Ciekaw jestem dalszych postępów prac. Jak Ci wyszły gąsienice. Miałeś lekkiego steresa przed, ale sam widzisz model idzie do przodu. Praktyka czyni mistrza. Daj fotki gąsek jak skończyłeś je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lutego 2017 Autor Share Napisano 1 Lutego 2017 Dobry, czekając na chemię złożyłem jedną stronę do końca (druga w 90%). Zastanawiam czy nie wyjąć jeszcze jedno ogniwo by były bardziej napięte. Wszystko jest na sucho złożone jak coś. Zostawiam do oceny z spuszczoną głowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Na zdjęciu które Ci podesłałem, na górze, na poprzedniej stronie masz pokazane jak gąsienica się układa. Oglądałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Lutego 2017 Autor Share Napisano 1 Lutego 2017 Na zdjęciu które Ci podesłałem, na górze, na poprzedniej stronie masz pokazane jak gąsienica się układa. Oglądałeś? Oczywiście, moje nie przypominają tych na zdjęciu jeszcze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Lutego 2017 Share Napisano 1 Lutego 2017 Wyjmuj! I beczki przełóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lutego 2017 Autor Share Napisano 2 Lutego 2017 Wyjmuj! Wyjąłem, na początku dwa ogniwa ale nie nie udało mi się założyć, więc dołożyłem jedno i tak teraz jest ; Chyba tak zostanie, im więcej kombinuje tym więcej boje się, że coś urwę i itp.... A jeszcze muszę je pobrudzić i założyć hmmm będzie ciekawie walka z Iraqiem runda 2 I beczki przełóż ale spiep***** .... brak mi słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 ...ale spiep***** .... brak mi słów Gapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lutego 2017 Autor Share Napisano 2 Lutego 2017 Już tak zostanie .... :( będzie pamiątka ... gąski lepiej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 Po wywaleniu jednego ogniwa znacznie lepiej. Podejrzewam, że lepiej się już nie dopasuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 Już tak zostanie .... :( będzie pamiątka ... gąski lepiej ? Lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lutego 2017 Autor Share Napisano 2 Lutego 2017 W takim razie mój plan na najbliższe dni : - merkava (szlifowanie i poprawianie) - druga strona gąsek - jak będzie chemia i tu mam pytanie czy : a/ pomalować szarym primerem b/ czy czarnym odrazu ? + reszta washów/pigmentów do uzyskania dobrego efektu gąsek po założeniu gąsek -pomalowanie kół napędowych -błyszczący na koła -brudzenie kół dokończenie trałów koniec coś pominąłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grazzi Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 - jak będzie chemia i tu mam pytanie czy :a/ pomalować szarym primerem b/ czy czarnym odrazu ? Do metalowych gąsek najlepiej działa płyn do korozji Burnishing Fluid. Tworzy rewelacyjną ciemną, matową warstwe na metalu, którą można i malować i zetrzeć. A dociera w każdy zakamarek gąski ;) Kiedy raz użyłem to więcej go nie odpuszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) A jakie te gąski mają być? Edytowane 2 Lutego 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 2 Lutego 2017 Autor Share Napisano 2 Lutego 2017 Zużyte ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 Zużyte ;) Takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Chyba troszkę mniej bardziej myślałem by osiągnąć taki efekt : bądź lub: 17:00-21:00 tak czy tak, jak tylko przyjedzie chemia to muszę zacząć je robić, bo ile można Do metalowych gąsek najlepiej działa płyn do korozji Burnishing Fluid. Tworzy rewelacyjną ciemną, matową warstwe na metalu, którą można i malować i zetrzeć. A dociera w każdy zakamarek gąski ;) Kiedy raz użyłem to więcej go nie odpuszczam Tu chciałbym was prosić o pomoc. Słyszałem/czytałem o czymś takim jak patynowanie gąsienic (jeśli, źle kojarzę to przepraszam) i jak dobrze kojarzę w wątku Dorotki był specyfik do oxydowania (ale wygasły zdjęcia i nie mogę namierzyć). Tzn, nie chce porady jak zrobić od a do z bardziej chodzi mi o to jakie mogą być różnice w efekcie końcowym zaczynając albo od podkładu (tak jak na jego filmiku) albo tak jak piszecie Burnishing Fluid bądź innej chemii. Czy w ogóle zobaczę różnicę? Czy na pierwsze gąski lepiej nie kombinować za dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Kup to: http://allegro.pl/oksyda-na-zimno-do-stali-50-ml-do-broni-wiatrowki-i4999976994.html?snapshot=MjAxNy0wMS0xMlQwODoyMTo1Nlo7YnV5ZXI7MTQ2Yjk2NDEyM2I3YjVmMTExYWM3NzJiNWI1MWUyZjYzZDdlMzdmOGU2MmM2ODZlMzE0YTA2MWZkMmNkYjg5NA== Wymieszaj z jakimś rdzawym pigmentem i przejedź gąski. Poczekaj aż wyschnie i zrób biały filtr. I po robocie Reszta, jakieś brudy, przetarcia, zapuszczenia to kwestia inwencji twórczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 10 Lutego 2017 Autor Share Napisano 10 Lutego 2017 Chemia dotarła i wczoraj zrobiłem pierwszą (nieudaną) próbę na jednym ogniwie : w ostatnim zdjęciu przesadziłem z pigmentem ale metodą prób i błędów mam nadzieje, że mi się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 11 Lutego 2017 Share Napisano 11 Lutego 2017 Bengal, łatwiej Ci będzie brudzić, (przelecieć suchym pędzlem) gąski jak je skleisz razem do kupy. Tak jak na zdjęciach które Ci podesłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 11 Lutego 2017 Autor Share Napisano 11 Lutego 2017 Już są sklejone tzn złożone ale czekam na rdzawy pigment wiec pewnie w poniedziałek/wtorek będę kontynuował. Ta jedna była tylko na próbę zrobiona w oksydzie bardziej z ciekawości:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Lutego 2017 Autor Share Napisano 16 Lutego 2017 Bry pierwsza próba : i druga strona do poprawy oksyda + rdzawy pigment, zewnętrzną stronę poprawię efekt podoba mi się lepszy niż na gumowych w Merkavie B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 17 Lutego 2017 Share Napisano 17 Lutego 2017 Jest Ok, tylko teraz zrób obtarcia srebrną farba za pomocą suchego pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 17 Lutego 2017 Autor Share Napisano 17 Lutego 2017 Druga już też zrobiona. Godzinka dwie - jak dam radę oczywiście i wrzucę zdjęcia. Pierwsza już przejechana suchym pędzlem natural steel(część). Na razie próbuje maskować pigmentami swoje błędy z oksydą ps. jednak jutro zrobię fotki, dziś już odpuszczam. jedna na zachętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lutego 2017 Share Napisano 18 Lutego 2017 Olej suchy pędzel. Weź delikatny papier ścierny i przejdź nim po krawędziach. Sa z metalu. Jak chcesz to zobacz jak mi to wyszło na T-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi