witox Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Dostawy z Tamiyi z tego co wiem przychodzą teraz co 2-3 miesiące, pewnie też w zależności od ilości nowości i ogólnego zapotrzebowania. Ale F-14 można jeszcze u nas gdzieniegdzie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 14 Listopada 2016 Share Napisano 14 Listopada 2016 Poniżej 300 Pln można Tamkę kupić na LuckyModel, w miarę połączyć promocje poczta Surface 2$ + inne zniżki. Niedługo gwiazdka także jak ktoś może poczekać 2/3 miesiące to zawsze jakiś zysk w portfelu, bo i promo się pojawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Listopada 2016 Autor Share Napisano 14 Listopada 2016 Z tego co widzę to transport lotniczy tego modelu do Polski kosztuje ok. 13 dolarów, a surface 15 dolarów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Te ceny transportu są jakieś dziwne. Chyba, że poczta lotnicza tak tam potaniała. Pamiętam, że nie tak dawno za pudło wielkości mniej więcej F-14 Tamki płaciłem gdzieś w okolicach 20 $. W Hong Kongu dochodzą jeszcze do tego te niekorzystne przeliczniki z dolara - zawsze wychodzi tego więcej niż wynikałoby z naszych tabeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 15 Listopada 2016 Autor Share Napisano 15 Listopada 2016 Tak, ceny transportu w LM znacznie potaniały, co widać od kilku miesięcy. No i sporo jest tam drobnicy (np. kalkomanie) gdzie transport lotniczy jest za free. Podobna sytuacja jest na eBayu, gdzie wielu sprzedających z Hong Kongu ma darmowy transport do Polski. Ja tam nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 15 Listopada 2016 Share Napisano 15 Listopada 2016 Ostatnio zamawiałem właśnie rzeczy z wysyłką za free, więc te obniżone ceny wysyłki sporego pudełka z lekka mnie zaskoczyły. Oczywiście nie ma co narzekać, bo ceny na towary dalekowschodnie i tak są tam dość niskie, choć nie tak atrakcyjne jak z 10 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Listopada 2016 Autor Share Napisano 16 Listopada 2016 Poniżej 300 Pln można Tamkę kupić na LuckyModel Chyba już nie, skoro dolar po 4,15... Teraz z transportem najtaniej ten model można kupić chyba za ok. 350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 16 Listopada 2016 Share Napisano 16 Listopada 2016 Pisałem o promocjach które się pojawiają, tj. poczta surface za 2 $ (taką mają czasem promo) przy oczywiście zakupie powyżej 120 $, czyli jak się skrzyknie kilku to jest całkiem całkiem - do tego dodać jakieś inne obniżki (wypracowane) to da radę nawet do 260 pln zejść Na przykład mamy 10 % zniżki na sam model to daje 62,99 $ , zamawiamy dwie sztuki dla Kolegi bo promo na surface 2 $, wychodzi w sumie zaokrąglając 125 Dolków, wg. xe.curency mamy jakieś 521 pln + zakładam jakiś narzut na kartę 10 pln. to 531 PLN na dwóch = 256 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witox Napisano 17 Listopada 2016 Share Napisano 17 Listopada 2016 Zakładając, że z normalnego przeliczenia z dolarów mamy 520 PLN to trzeba się liczyć, że przy tej sumie na karcie ubędzie nam jakieś 40 PLN więcej. Duża paczka to też większa szansa na to, że przyczepią się do niej w UC (nie uwierzą w to co im na deklaracji napisało LM ). Ogólnie na pewno taniej niż w Polsce, ale mam awersję do wysyłki surfjsem od czasu gdy raz czekałem na dojście jednej paczki takim sposobem jakiś rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dide Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Na Alledrogo jest za niecałe 400zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Ciuba Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Sprzedam za 385,5o Nówka całkowita, wszystko w folii. Nie, że brzydki, mam dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Swoją drogą to czy ktoś wie kiedy można się w Polsce spodziewać drugiej transzy TT?Parę tygodni minęło od dnia kiedy te F-14 pojawiły się i zniknęły, chyba więc niedługo można oczekiwać kolejnej dostawy? Ale w Polsce sa nadal dostępne, np. w m-zone jest 5 sztuk za 399,99. Może cena nie powala, ale dostępne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Listopada 2016 Autor Share Napisano 18 Listopada 2016 Może i gdzieś tam są, ale w największych sklepach nie ma od dnia premiery, tak więc można się spodziewać kolejnej dostawy tych modelu jak sądzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Ciuba Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Pierwsza dostawa planowana "po nowym roku", kiedy?, nie wiadomo, ceny nie są znane, to wszystko co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Listopada 2016 Autor Share Napisano 18 Listopada 2016 Czyli szybciej i taniej z LuckyModel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Ciuba Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 nawet nie patrzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Ciuba Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 83,53 $ z przesyłką, jakieś 10 dni czekania- do miesiąca z tego co mnie się kiedyś przytrafiło, myślę, że bez sprawdzania przez UC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcatsky Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Przy dużych paczkach LM oferuje różne możliwości aby przyjaciół z UC nie spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Listopada 2016 Autor Share Napisano 18 Listopada 2016 Czyli ok. 350 zł, dostawa poniżej 2 tygodni, nigdy chyba nie przydarzyło mi się dłużej, nigdy nie płaciłem też cła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Ciuba Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 Nie do końca, przy opcji "gift", zaniżonej cenie, itp, czy coś takiego, dokładnie nie pamiętam, i tak UC ocenia po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ministersan Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 W UC tak jak w skarbowce, nie liczy się ile za to dałeś, w jakim jest stanie, tylko co oni o tym sądzą. Gift wcale nie oznacza braku cła. Wszystko zależy od szczęścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke-83 Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 W Modelcraft.pl mają 3 sztuki po 379,99zł. Jak dorzucą jakiś rabat dla forumowiczów to chyba nigdzie w Polsce taniej nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Listopada 2016 Autor Share Napisano 18 Listopada 2016 Gdyby w Plastmodelu był dostępny, to po rabatach (5% plus 12% kupon), TT kosztowałby mnie 341 zł. Ale nie ma go w Plastmodelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke-83 Napisano 18 Listopada 2016 Share Napisano 18 Listopada 2016 @Solo Czy te rabaty się sumują? Mnie chodziło o te sklepy, w których Tomcat jest dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 18 Listopada 2016 Autor Share Napisano 18 Listopada 2016 Tak wynika z tego co Plastmodel napisał w mailu - sumują się: 5. we wszystkich produktach podlegających promocji zostanie dodany Twój rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi