makinen Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 chociaz gdybys podocinalelementy wnetrza to spasowanie mialbys lepsze. ale to drobiazg To co trzeba poodcinać? Wewnętrzne ścianki wzdłuż długiej krawędzi? Tylną ściankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 juz ci podaje numery - siatki G3 i G4 od gory i dolu(pkt.9) - D5 poszezyc, bo sie oparcia nie zmieszcza(pkt.12) - X3 i X26 od dolu po ok 1-1,5mm i z tylo ok 1mm(pkt.12) - A49 i A50 po bokach, gora i dol, az do ladnego spasowania(pkt.13) jesli juz przyciales cz. X27 i X28 od gory to moze sie uda.(pkt.6) nie gwarntuje, ze spasowanie przy desce rozdzielczej bedzie ok. ja swoja musialem szlifowac po bokach bo A10 ja blokowalo mimo, ze wczesniej sprawdzalem i bylo ok. Nie boj sie ciac bo i tak na koniec nie wiele bedzie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 U mnie pomogło docięcie od góry A37, bardzo lekkie zeszlifowanie od dołu A10 - przód siadł dobrze X3 i X26 trzeba zeszlifowac - ja zjechałem za mało i dla tego została szpara - ale poradziłem sobie przy pomocy szpachli Tylną krawędz też musisz spiłować bo ci tylna ściana nie wejdzie. To chyba tyle Potem reszta składa się jak klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Ja zamiast szpachli użyłem kropelki. Jak szparagi jest mała to lepiej się szlifuje Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Fajny ten VBL - tez takiego zrobiłem Tu masz linka do mojego ulepa http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=53020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Chciałem podejrzeć, jak poradziłeś sobie z tylnymi drzwiami, ale niestety ich jeszcze nie zamontowałeś. Rozumiem, że bedą otwarte. Próbowałem je złożyć i wpasować w otwór...kolejny wkurw! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 16 Grudnia 2016 Share Napisano 16 Grudnia 2016 Nie chcę się powtarzać, ale trzeba je podszlifować...mój już prawie skończony, już się cieszyłem że nie jest źle, a okazało się że wieża nie ma lusterek i kur.a teraz nie wiem, Kupować wieżę Voyagera i wymieniać, czy dorabiać? Chyba poprostu zacznę Rośka... Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Witam Walka z Cougarem trwa Finalnie dostał barwy 2 półku rozpoznawczego Teraz "łosz" i brudzonko i powinien być skończony . Wkrótce galeria W międzyczasie ulepiłem takie cuś Tym razem Land Rover w "Berlin Camo" - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Masz ten sam problem co ja. Brak lusterek na wieży. Ja już swoje odlałem. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2017 Hmm. kolega z którym się zamieniłem na wieżę chyba zapomniał je dodać Jakoś je sobie wyskrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 Ja bym jeszcze wydech nawiercił bo ten zestawowy wygląda łokrutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 dostał barwy 2 półku rozpoznawczego Pułku. Masz jakieś kwity na te oznaczenia? Teraz "łosz" i brudzonko i powinien być skończony No i podmalowywanie (np. właz w obrotnicy) i retuszowanie (np. kierunkowskazy) detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 12 Stycznia 2017 Share Napisano 12 Stycznia 2017 No właśnie. Masz jakieś fotki tego pojazdu? Jedyne jakie ja znalazłem to 34 brygady. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Skąd kalki dla tej konfiguracji..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Może rzeczywiście zapomniałem Podaj proszę adres na PW- doślę Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Przydałoby się wydech rozwiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2017 Nie mam kwitów na te oznaczenia - google nie znajduje odpowiedzi w jakich jednostkach zostały zalokowane cougary. gdzieś znalazłem informację ze 2 półk miał mrapy - ale czy te? nie wiadomo - Chciałem go trochę urozmaicić kolorystycznie ale jesli to malowanie tak bardzo was drażni to zamaluje je. Zostawie tylko polskie flagi - w sumie tak będzie najbezpieczniej co do kalek to użyłem - TORO MODEL -"tablice rejestracyjne wz2000 godła i napisy cz.1" - sporo godeł roznych jednostek. Dzięki za uwagi - postaram się wszystko wyretuszować powiercić i popoprawiać a logo 2 półku usunę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Zostaw jak jest. Przynajmniej ten żółty kolor jest trochę łamany tymi oznaczeniami. Mój szczerze mówiąc stoi. Brak weny...Rosiek na tapecie. Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 13 Stycznia 2017 Share Napisano 13 Stycznia 2017 Mój szczerze mówiąc stoi. Brak weny... Mój też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Kilka zdjęć z moich postępów nad Cougarem :|) Jeszcze tylko muszę antenę na błotniku dorobić i gotowe (tylko nie wiem z czego ?!) i lusterka na wieży Usunáłem logo 2PR bo faktycznie - wziàłem to z kosmosu Z samymi flagami wyglàda dużo lepiej i bardziej autentycznie mile widziane uwagi - jeszcze mogę co nieco poprawić (jakieś sugestie z czego zrobić antenę - mile widziane ) Pełna galeria w lepszym świetle - jak dorobię antenę pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 ..tylko masz oznaczenia Korpusu Marines... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
onkos1 Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Na naszych też są... Sent from my ALE-L21 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vollff Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Tak zgadza się. Ale jak przejżysz internety - to zobaczysz ze one tak miały. Te mrapy były (sà) wypożyczone od nich i majá amerykańskie oznaczenia - swojà drogà troche to dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi