FLECZER Napisano 26 Listopada 2017 Autor Share Napisano 26 Listopada 2017 Czy te 2 "łuki" na brzegach siedzeń nie są czasem za grube? Nieee...to chyba kwestia perspektywy. Spójrz na to zdjęcie A tak na serio to faktyczne były za grube. Lenistwo. Dzięki za motywację do zmian Może wymyślę jeszcze jak zrobić odpowiednią kierownicę. Pomysł już kiełkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Listopada 2017 Share Napisano 27 Listopada 2017 To jeszcze tylko wymień ten glut zza tylnych siedzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 4 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2017 To jeszcze tylko wymień ten glut zza tylnych siedzeń Glutek może podrasuję przy okazji budowy śliwki węgierki A tak na boku powstało coś takego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 6 Grudnia 2017 Share Napisano 6 Grudnia 2017 To jeszcze tylko wymień ten glut zza tylnych siedzeń Glutek może podrasuję przy okazji budowy śliwki węgierki Masz jakieś plany do konwersji na węgierskiego sztabowego Kruppa? Byłbym zainteresowany. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 6 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2017 Masz jakieś plany do konwersji na węgierskiego sztabowego Kruppa? Byłbym zainteresowany. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tyle co w googlach. Są 2 dość wyraźne zdjęcia i ewentualnie można podejrzeć modelik marki hunor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 13 Marca 2018 Autor Share Napisano 13 Marca 2018 Pojazd prezentowałem już w tym wątku więc wrzucam fotki z tłumem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 14 Marca 2018 Share Napisano 14 Marca 2018 Ale tłoczno, jeśli to galeria to b.fajny:) Choć wolałbym pare fotek więcej... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 14 Marca 2018 Autor Share Napisano 14 Marca 2018 Ale tłoczno, jeśli to galeria to b.fajny:) Choć wolałbym pare fotek więcej...pozdrawiam Dzięki! Galeria może będzie w bliżej nieokreślonej przyszłości. Teraz ścigam się z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 14 Marca 2018 Share Napisano 14 Marca 2018 Świetne prace, Inne, nietypowe, to coś tak rzadkiego na tym forum że zawsze mnie cieszy, nawet Twój autobus mnie urzekł, choć fatalnie pomalowany to uważam go za więcej wart od wielu chwalonych tutaj popularnych modeli. Może w tym sezonie spotkamy się na jakiejś imprezie jeśli uda mi się na jakiejś pojawić, a chciałbym. Pocztowa pancerka świetna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 15 Marca 2018 Share Napisano 15 Marca 2018 Bardzo fajne maluchy! Z tyłu widać T-34/76 z "kuricą" - pokażesz go dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 15 Marca 2018 Autor Share Napisano 15 Marca 2018 Bardzo fajne maluchy! Z tyłu widać T-34/76 z "kuricą" - pokażesz go dokładniej? Trochę podrasowana italerka do testów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Do T-34/76 od Italeri mam słabość, to był mój pierwszy model czołgu (malowane tylko bandaże i gąsienice, przyklejony zupełnie nie pasujący do tej wersji numer taktyczny byle by był z 1 BPanc itp. itd.). Sporo do niego dorobiłeś jak widzę. Koła zostały zestawowe, jednakowe, czyli będzie 1 Pułk Czołgów pod Lenino? Zdjęcia z pod Studzianek raczej pokazują mix kół. Na ten temat ja bym brał raczej model od UM, ale jak widzę z Italeri da się coś naprawdę fajnego wyciągnąć. Koniecznie pokaż wersję finalną! Ciekawy jestem jak ci wyjdą ogniwkowe gąsienice, skoro dostęp do górnego biegu po przyklejeniu błotników będzie mocno utrudniony. W swoich T-34 i pochodnych gąsienice montowałem przed przyklejeniem błotników i górnej części kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 16 Marca 2018 Autor Share Napisano 16 Marca 2018 Do T-34/76 od Italeri mam słabość, to był mój pierwszy model czołgu (malowane tylko bandaże i gąsienice, przyklejony zupełnie nie pasujący do tej wersji numer taktyczny byle by był z 1 BPanc itp. itd.). Sporo do niego dorobiłeś jak widzę. Koła zostały zestawowe, jednakowe, czyli będzie 1 Pułk Czołgów pod Lenino? Zdjęcia z pod Studzianek raczej pokazują mix kół. Na ten temat ja bym brał raczej model od UM, ale jak widzę z Italeri da się coś naprawdę fajnego wyciągnąć. Koniecznie pokaż wersję finalną! Ciekawy jestem jak ci wyjdą ogniwkowe gąsienice, skoro dostęp do górnego biegu po przyklejeniu błotników będzie mocno utrudniony. W swoich T-34 i pochodnych gąsienice montowałem przed przyklejeniem błotników i górnej części kadłuba. Dzięki ;-) Model wytargany po 10 latach leżakowania w kartonie. Musiałem coś na szybko podszykować do testów farby a on był modelarsko prawie skończony. Już nie pamiętam jakie miałem wobec niego pierwotne plany ale będzie właśnie Lenino. Koła pudełkowe ale wyszlifowałem całe ich wnętrze i odbudowałem od podstaw te elementy. Gąski dam radę wcisnąć bo koło napędowe i napinające nie są przyklejone. Tylko muszę grzebienie zrobić bo pudełkowe są kiepskie. Możliwe że dam gąski od UM albo gumiaki Dragona. Mam też jakieś żywiczne ale nie podjąłem na razie decyzji w tej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 " Musiałem coś na szybko podszykować do testów farby " -a ,cóż to za farba była, bo mi się odcień spodobał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 16 Marca 2018 Autor Share Napisano 16 Marca 2018 " Musiałem coś na szybko podszykować do testów farby " -a ,cóż to za farba była, bo mi się odcień spodobał? Taki zestaw: http://modelarski.eu/afv-painting-system-russian-green-4bo-p5088 Nie malowałem wcześniej farbami Vallejo. Cieniowanie wyszło mi tak sobie ale farbki są spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Marca 2018 Share Napisano 16 Marca 2018 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 18 Marca 2018 Share Napisano 18 Marca 2018 @Felczer Bardziej rozcieńczaj farbe ziomuś, tu troszkę za gęsta jest (koła) Ta wersja teciaka z 76 podoba mi się najbardziej, miałem w planach tego z UM ale patrząc na cenę (a w zasadzie jak ona wzrosła z nieznanych powodów) to chyba jej nie nabęde i ostatecznie zrobie innego krótkolufowca (jest na liście i wiem, że muszę mieć go w kolekcji a jednocześnie nie chcę go robić bo mam awersje do 34-rek tzn niedługo znajdę teciaka w lodówce, podobny problem mam z m4 i pz IV hehe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 20 Marca 2018 Autor Share Napisano 20 Marca 2018 @FelczerBardziej rozcieńczaj farbe ziomuś, tu troszkę za gęsta jest (koła) Następnym razem @FelczerTa wersja teciaka z 76 podoba mi się najbardziej, miałem w planach tego z UM ale patrząc na cenę (a w zasadzie jak ona wzrosła z nieznanych powodów) to chyba jej nie nabęde i ostatecznie zrobie innego krótkolufowca (jest na liście i wiem, że muszę mieć go w kolekcji a jednocześnie nie chcę go robić bo mam awersje do 34-rek tzn niedługo znajdę teciaka w lodówce, podobny problem mam z m4 i pz IV hehe). Do mnie przez kilka lat przylgnęło kilka modeli 34 i złomu. Taki karton oznaczony T-34 czeka na ogarnięcie: Szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile z tego pojazdów wyjdzie ale jeszcze jedna 112 (produkcja krasnoje sormowo) się znajdzie bo mam taką wieżyczkę. I tylko czasu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 10 Maja 2018 Autor Share Napisano 10 Maja 2018 Zakładanie gąsek na już pomalowanego i sklejonego teciaka nie było zbyt dużym problemem. Zestawowe wydają mi się za grube. Coś nie mogę się zmusić, żeby go skończyć a w zasadzie zostało obwiesić bambetlami i kilka miejsc dopieścić pędzelkiem. W razie gdybym coś spartolił zawsze mogę powiedzieć że następny będzie lepszy Poza tym rozwinął się mały warsztacik t-34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 No dobra, jak zakrzywiłeś rurki w wydechach? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 No dobra, jak zakrzywiłeś rurki w wydechach? :> W przypadku pomalowanego teciaka na gorąco (są zrobione ze szklanej kapilary) a w ,,niemieckim'' są to igły delikatnie zakrzywiane bociankami. Z metalowych nie jestem do końca zadowolony. Możliwe że będę je zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 34-ki super. Sądząc po jeepie będzie 236-ka chor. Kuleszy z pod Studzianek (znane zdjęcie z przeprawy)? Znasz jakieś inne zdjęcie tego czołgu? Jeep to Airfix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 11 Maja 2018 Autor Share Napisano 11 Maja 2018 34-ki super. Sądząc po jeepie będzie 236-ka chor. Kuleszy z pod Studzianek (znane zdjęcie z przeprawy)? Znasz jakieś inne zdjęcie tego czołgu? Jeep to Airfix? Dzięki. Chcę zrobić scenkę kiedy 235 stoi już na barce a 236 na nią wjeżdża. Zobaczymy co z tego będzie ale mam kalki do obu pojazdów więc chcę spróbować. Zdjęć zwłaszcza drugiej strony pojazdów wciąż szukam. Jeep z Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLECZER Napisano 11 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2018 Takie tam z Babaryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 11 Czerwca 2018 Share Napisano 11 Czerwca 2018 Takie tam z Babaryby Wspaniale, gratuluję! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi