karambolis8 Napisano 29 Stycznia 2017 Share Napisano 29 Stycznia 2017 Wow. Szybko Ci idzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2017 Forest, może tak być. To wszystko są same skorupy poklejone z sobą na maskol. Wszystko będzie dopieszczane w swoim czasie. A Frykuś zarąbisty Wywalony jęzor w czasie snu wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Aha, czyli jak zwykle panikuję Psina przeurocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2017 Nie tyle panikujesz, co wykazałeś się Rewolucyjną Czujnością Co do samego komina, nie wykluczam, że zrobię go od nowa, zostanie tylko kołpak, ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Marwaw - dałeś czadu Daaawno nie zaglądałem na forum a tutaj taki warsztat... w dodatku w kosmicznej skali - szacun Rufowe bambetle wyszły wielce zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 2 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2017 Trzy tygodnie temu wróciłem do prac nad Wichrem. Zająłem się detalowaniem nadbudówek. Na pierwszy ogień poszła dziobowa wraz z pomostem bojowym: A następnie rufowa: Takie rzeczy jak relingi, drabiny, schody i całe drobne wyposażenie dojdzie dopiero po pomalowaniu modelu i sklejeniu w całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Kwietnia 2017 Share Napisano 4 Kwietnia 2017 BOMBAstycznie trzymam kciuki żeby starczyło ci zapału na dotarcie do końca bo to bardzo ambitny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Brawo. Już nie mogę doczekać się dalszego ciągu relacji. Pamiętaj tylko że osłona pomostu nawigacyjnego powinien u góry być wygięty na zewnątrz. Tu na zdjęciu dobrze widać o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 10 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Się poprawi, będziesz Pan zadowolony ...o ile mamy na myśli ten sam pomost Tym czasem w piątek byłem z Kolegami w Helu, trzeba było sprawdzić jak modele przetrwały zimę, podkleić to i owo, a w nagrodę dostałem do potrzymania TO: Spać nie mogłem w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 10 Kwietnia 2017 Share Napisano 10 Kwietnia 2017 No nie wierzę - reling z ORP Wicher. I to jest w muzeum. Marwaw, ale ci zazdroszczę. Taka pamiątka. Szkoda ze jej nie masz z wymiarowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Przepiekna sylwetka, przepiekny model się szykuje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Marwaw - to teraz co najmniej do świąt nie możesz tej ręki myć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2017 No, żebyście wiedzieli, przeżycie było, jak Władek (dyrektor MOW) z tajemniczą miną przyniósł ten słupek i zapytał czy wiemy co to jest. Ze zwymiarowaniem nie będzie problemu, w sierpniu będę w Helu postaram się pamiętać, ale już widzę, że słupki w modelu sobie uproszczę, kupie gotowe z RB Models, a podstawki będą trójkątne zamiast serduszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Maja 2017 Autor Share Napisano 8 Maja 2017 Postęp prac nie idzie tak szybko jakbym chciał. Myślałem, że z detalowaniem nadbudówek wyrobię się wcześniej, ale udało się to skończyć dopiero teraz: Do tego dojdą relingi, poręcze, schodnie a potem cała masa wyposażenia. Kilka planów ogólnych: Mała uwaga dla wszystkich panikarzy, to wszystko jest na razie tylko położone na sobie, więc może sprawiać wrażenie jakby było krzywo. Mogło zostać trącone nosem lub ogonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 imponujące.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 8 Maja 2017 Share Napisano 8 Maja 2017 Spasi Chryste... Obłęd w czystej postaci!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 8 Maja 2017 Super Moderator Share Napisano 8 Maja 2017 Kompletnie nie moja działka ale PIĘKNIE miło popatrzeć ino fotki lepsze by się zdały Czekam na finał, cierpliwie bo roboty masa wiadomo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rykrol Napisano 9 Maja 2017 Share Napisano 9 Maja 2017 Witam. Takie małe uzupełnienie Twojej pracy. Nawiewnik powinien być bliżej komina między dwoma wywietrznikami. Tylko 1/3 powinna wystawać poza kontur nadbudówki. I to co jeszcze zauważyłem, nie dodałeś dwóch wyjść awaryjnych z kotłowni nr 1. Zaznaczyłem je na czarno. W drabinkach bym co drugi szczebel wyciął. Dla mnie są za gęsto umieszczone. Po za tym wszystko ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 10 Maja 2017 Autor Share Napisano 10 Maja 2017 To tak, na początku dzięki za miłe słowa i konstruktywne uwagi. Nawiewnik za pierwszym kominem już jest przestawiony na właściwe miejsce. Rzeczywiście przykleiłem go dokładnie nad przejściem pomiędzy nadbudówkami. Drabinki zostaną tak jak są, zepsuć to łatwo, a poprawiać później to już inna bajka. Awaryjne zejściówki do kotłowni nr 1 rzeczywiście trzeba dorobić, ale konia z rzędem temu, jak one wyglądały. Na planach jest są zaznaczone jako półokrągłe "cosie" ale co do szczegółów to już nic nie ma. Czy to miało jakąś pokrywę, a jeżeli tak to jaką. Na razie temat zostawiam, może dorwę jakieś kwity, jak nie będę... improwizował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A51 Napisano 16 Maja 2017 Share Napisano 16 Maja 2017 Masz ostre zaciecie - tak trzymaj - lista zrobionych przez ciebie modeli w tej skali jest imponujaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 13 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Koniec strajku w stoczni. Prace ruszyły i to dość szybko: Wicher ma pomalowane na czarno takie rzeczy jak kołpaki, kotwice oraz windy. Ponadto przybyło trochę na pokładzie: ...maszt główny, podest reflektora, podesty dalmierzy... ... a także rufowy maszt, podstawki pod słupki relingowe. Zacząłem także składanie wyrzutni torpedowych. Myślę także o rozpoczęciu malowania modelu. Fajnie byłoby z malowaniem wyrobić się do września, żeby zabrać się za temat konkursowy, a Wichra, dłubać przy okazji. Tym bardziej, że będą to rzeczy, które nie wymagają jakiegoś długiego i namiętnego siedzenia nad modelem - reflektory, dalmierze itp. Taki jest plan, a co z tego wyjdzie zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 A kundel w skali 1:1 czy pomniejszony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 14 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2017 Zaraz tam kundel! Reks, stoczniowiec rasy Westie w skali 1/1. Na zdjęciu właśnie po zakończeniu kolejnej popołudniowej drzemki, łaskawie przywlókł się sprawdzić co robię z JEGO modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Kurde ładny będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi