jerzype Napisano 28 Marca 2017 Share Napisano 28 Marca 2017 Twoja diorama jest kapitalna, więc jakies drobiazgi zawsze się znajdą jak np. lekko satynowy dywanik. Grubość ścian to już nie jest taki minus, tam naprawdę ściany bywają od grubych po cienkie. Ludzie tutaj postrzegają Irak z perspektywy tego co ktoś już wybrał, a tymczasem to kraj wielu różnic także w zabudowie! Północny Irak (kurdyjski) wygląda nieco inaczej niż południowy, gdzie dużo mocniej odczujemy wpływy arabskie. Byłem w Iraku latem 2013 w Erbil i Mosulu (zdążyłem o włos przed wkroczeniem "karbonariuszy" z tzw isis) i powiem, że oddałeś bardzo dobry klimat tamtych miejsc tzn wszędobylski handelek, Mam jedną uwagę: bardzo częstym widokiem przed sklepami są work/wory z mąką, ziarnem czy śrutą! Wielu kurdów czy Irakijczyków piecze pieczywo w domowych piecach (ogólnie pieczywo bez soli jest miejscami łatwiej dostępne niż z solą, niemiłe doświadczenie dla nas) i kupują mąkę samemu bo taniej i łatwiej dowieźć na tzw "zadupie". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 28 Marca 2017 Autor Share Napisano 28 Marca 2017 Darkin dzięki kleję na CA, ale czasem też w miejscu styku wydrapuję trochę farby, żeby plastik złapał kontakt. Jerzype dzięki również Co do worów, to szukałem, pytałem na giełdzie, nic nie znalazłem, samemu robić jakoś nie chciałem. Chciałem zasugerować trochę, że wnętrze sklepu jeszcze kawałek się ciągnie, więc załóżmy, że tam są wory z mąką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Zupełnie nie moje klimaty modelarskie ale super ci to wychodzi. W każdym drobiazgu widać ogrom pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr111 Napisano 31 Marca 2017 Share Napisano 31 Marca 2017 http://www.drakkar-models.com/historic/coal-sack-bag-charcoal-1-35-resin.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 31 Marca 2017 Autor Share Napisano 31 Marca 2017 M.A.V. dzięki za dobre słowo Piotr111 dzięki Ale teraz już trochę po zupie, nie będę raczej kupował całego zestawu. No chyba, że ktoś ma na zbyciu jeden taki worek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Pierwsze gotowe elementy Humvee, na razie drobiazgi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Fototrawione naboje do M2 nie powinny być złożone na pół? Wydają się być za długie jak na M2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Bazylms Stojkovic taśma jest z zestawu Live Resin, nie z Eduarda. LR jeszcze mnie wymiarowo nie zawiodło, więc chyba jest ok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 5 Kwietnia 2017 Share Napisano 5 Kwietnia 2017 Super super nie mogę doczekać się finiszu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2017 Dzięki, Darkin. Koniec już widać, ale wciąż jeszcze trochę walki jest... Skrzynka kontrolna systemu anty-IED Chameleon. Nie doktoryzowałem się nad nią, będzie w bagażniku, a nie wiem, czy uda mi się zrobić klapę jako zdejmowalną. Nawet jeśli, to i tak inne klamoty ją trochę zasłonią. No ale poprawności merytorycznej stało się zadość Wymiary to jakieś 8x18mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Drzwi: Wieża: Wnętrze: Spód: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 12 Kwietnia 2017 Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Dzięki Przy okazji, tobołki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 18 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Coś tam pod dachem. Jeszcze bez kabelków, ale będą. Pasy bezpieczeństwa oczywiście zostaną odpowiednio przyklejone po połączeniu z dołem nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Dzięki za foto pomalowanego podwozia Teraz będę wiedział jak to a być pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Kwietnia 2017 Share Napisano 18 Kwietnia 2017 Obserwuję i bardzo mi się podoba, jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Dzięki Koniec już widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Łał super czego jeszcze brakuje do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Nie wiem, czy takie "łał", ale dzięki Czego brakuje? Brudzenia Humvee, siatki trzymającej koło zapasowe i poprawek kamuflażu figurek. Może jeszcze jakieś drobiazgi się znajdą do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Piękna diorama! Gratulacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Dzięki, KW-2 Z tego już więcej nie wycisnę. Zrobiłem, jak umiałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Gdzie można dostać takie fajne lusterka do Hummvee? To własna robota czy jakiś patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 23 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2017 To samoprzylepna folia z naklejek reklamowych. Przejdź się do jakiejś firmy robiącej takie rzeczy (agencja reklamowa, poligrafia itp.?) i dostaniesz choćby trochę ścinek. Potem kładę taką folię na lusterku, lekko naciskam i odbijają mi się krawędzie lusterka. Wycinam, przymierzam, docinam jak trzeba i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2017 GALERIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi