Kapitan Bomba Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Szpachle Revella zmieszałem ,pol na pol z Surfancerem 1200.Sam surfancer nie dawał rady ,a innej gradacji nie mam na składzie SURFACER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Wiesz o co chodzi,a się czepiasz Baki zaćmiły mi umysł PRZEPRASZAM Będę bardziej zwracał uwagę na pisownie obcojęzycznych slow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Grudnia 2016 Share Napisano 4 Grudnia 2016 Według mojego skromnego doświadczenia, najlepszą szpachlówką w płynie jest Surfacer 500 - to do takich drobnych nierówności i szpar. Do nieco większych lepsza jest szpachlówka Tamniya Basic Putty, choć np. produkty Vallejo też ponoć bardzo dobre. Surfacer 1200 i 1500 to zdecydowanie specyfiki do położenia pod malowanie, bo wygładzają powierzchnię, ale nie nadają się moim zdaniem jako szpachlówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2016 Koledzy macie wszyscy racje,ale mieszkam w małym miasteczku i jak zaznaczyłem na wstępie szpachlowania,nie posiadałem nic innego na składzie Specem w ryciu to ja nie jestem ale jestem zadowolony ,bo jest ładniej niż było Pobawiłem się troszkę drucikami samolot nabiera kształtu powolutku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Linie, które nacinałeś są do poprawienia na nowo, widać że są niedokładnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 5 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2016 Ha ,ha ha Ale masz oko Tez zauważyłem ,na tych chol... powiększeniach Moze bym je zostawił ?? Ale jak mi zwróciłeś uwagę to musiałem poprawic Nie jest to co prawda zgodne z originalem, ale dla treningu (zrobiłem sobie nowy rylec) ruszyłem ostro Kwadracik muszę poprawić, ale to już jak dojdzie CA,szpachla jest be,be do takich poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 5 Grudnia 2016 Share Napisano 5 Grudnia 2016 Ale wytłumacz mi jureczek, dlaczego tak Cię cieszy robota niezgodna z oryginałem, skoro zgodna zajęła by tyle samo czasu i wysiłku? Albo i mniej z uwagi na liczbę wzierników.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2016 Nie potrafię ,pospiech ? Chęć zobaczenia jak najszybciej osiągniętego efektu Jestem gadułą i tłumaczyć się mógłbym bez końca PRZYRZEKAM poprawę Dziękuję za bardzo krytyczna uwagę i Mikolaju wszystkiego najlepszego z okazji imienin Fajnie ze podglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabatms Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Nie tylko on he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Kurde... U mnie te okręgi są równej średnicy, w linii i jest ich 6, a nie 9... Brakuje Ci też jednej linii podziałowej w poprzek kadłuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 6 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2016 Dziękuje za wskazówki Poprawie Nędznie wychodzi mi wyszukiwanie Wnęki,dol, podwozie uzbrojenie ,ale nie mogę trafić na fotkę z górnej powierzchni grzbietu Jak ktoś ma będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Grudnia 2016 Share Napisano 6 Grudnia 2016 Jutro Ci zeskanuje Monografię Phantoma z planami. Podeślij na prva maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 8 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2016 Ha ha Obiecanki,cacanki Poprawiłem ,tzn. poszpachlowalem nie dokładnie wyryte linie i otwory inspekcyjne i czekam na obiecane Podłubałem w miedzy czasie nad goleniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Grudnia 2016 Share Napisano 8 Grudnia 2016 Jureczku wybacz, ale w fabryce trochę ciężki dzień miałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Rozumiem, sam tyrałem w fabryce 12 lat w trzy brygadowym systemie Jakos sobie poradzę Znalazłem coś takiego i tu troszkę widać Jak mocno powiększam bardzo się rozmywa, ale idzie dopatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Proszę https://www.the-blueprints.com/blueprints-depot/modernplanes/mcdonnell-douglas/mcdonall-f-4e-phantom-ii-2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 9 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2016 Karambolis8 DZIĘKUJE Właśnie pokleiłem wszystko do kupy i psiknąłem surfacerem Jutro wydrukuje, ależ to ma nitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 10 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2016 Mikolaj 75 powiedział; Rob dokładnie i tego chce się trzymać -jakie to bardzo TRUDNE Karambolis8 podesłał ładne plany Wziąłem grzbiet Phantoma pod lupę i grzbiet do poprawy.Wyszły drobne nierówności szpachli.Papier i na nowo CA Płatowiec i drobne elementy pryśnięty surfacerem 1200 i lekko przetarty .Czeka na szlifowanie Owiewka tworzyła szparę,1mm. za wysoko usytuowane fotel.Zostanie otwarta ,wiec nie problem ,ale musiałem osobno malować i zabezpieczyć kokpit Nigdy więcej modeli z okolicznościowymi malowaniami F-16 męczyłem się z doborem koloru ,dobrze ,ze RAV mnie pochwalił Tutaj zloty masakra Stary zloty Humbrol _40 olejny(6 lat) nie daje sie niczym rozcieńczyć -benzyna,wamond,nitro ,ni du du .Tworzy się jakaś zawiesina ,Aero odpada a pędzelkiem bryndza Vallejo zloty_71.066 -woda ,alkohol J.w Dobrze ,ze udało mi się znaleźć u córki jakąś złotą farbę ( odnawiałem ramy do obrazów ) Home Design.Dalem rade CA chyba podeschło ,idę rzeźbić Bedzie tego sporo .Nie będę się bawić w nitowanie .Jednak linie podziału są bardzo ładne i jest ich sporo ,ale są bardzo płytkie.Kalki mogą je zakryc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 10 Grudnia 2016 Share Napisano 10 Grudnia 2016 a Taki byl ladny niebieski a ja mam Taki glupi pomysl na te zlota farbe - tuz przed swietami pokazaly sie zlote i srebrne pisaki( dosc grube) Moze by z tego cos wycisnac? srebrnego uzywalem troche do sladow zuzycia na Fordzie T Pozdrawiam Bravo112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Nie rób sobie jaj , ha ha ha Bedzie niebieski,ale znowu problem instrukcja mówi o niebieskim Revell Blau Glanced-52 (85% + 15% srebrnej) Na fotach w necie i na opakowaniu niebieski wchodzi bardziej w granatowy?? prawie zbliżony do koloru wyprasek a ten Revelowski bardziej w błękit.Znowu kombinacje Mazaki mam ,kiedyś kupiłem w Lidlu zloty i srebrny, Jednak jestem za złotym od córki ,fajnie się kladzie aero i kolorem jest zbliżony do koloru kalek Kabi ne-owiewke i ten element pod spodem dziobu muszę prysnąć złotym ,resztę robią kalki.Jak kleiłem zimowe Tornado ,kalki były wszędzie na owiewkę również Popsikałem linie podziału ,ale tego jest,-wyszedł prawie czarny choć kombinowałem jak najcieniej.Zmieniałem dysze w aero ,iglice ,gęstość farb ,ale jakoś mi kurzył,Chol... już nie ta łapa i nie te galy Zdjęcia wrzucę późnym popołudniem Musze powalczyć z niebieskim , aby Kolega BRAWO112 nie był rozczarowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Powalczyłem ostro ,aż zabolały mnie nogi Moja dziuple mam w piwnicy.Ściany i sufit białe,podłoga panel -buk.Oświetlenie ,oszczędna żarówka 75 W. Jest widno Na falbanku mam lampę biurowa -chyba jakaś diodowa,bo na halogen to nie wygląda.Daje ostro I tu pojawił się problem Przy oświetleniu żarówkowym kolor wpadał w błękit Przy lampie biurowej gdy ja zapalałem kolor zmieniał się na atramentowy-niby taki chciałem uzyskać Zasuwałem wiec z piwnicy do światła dziennego,aż zabolały mnie nogi No i takie coś mi udało się osiągnąć Złota owiewka Drobnica Kolor pierwszy raz Kolor bazowy przy którym zastane Teraz jeszcze sporo pracy przy ogonie .Stateczniki jakieś pikselowe srebrne, stalowe ,żółte i niebieski.Stalowe osłony kadłuba przy dyszach Sido kalki i powolutku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Niegłupio wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Jak dla mnie to zły odcień niebieskiego, do tego nie potrzebnie dałeś preshading, nie jest to styrana maszyna bojowa i wszystko powinno być na wysoki połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Postaram się aby było Na odcieniu poległem Nie będę płakał dojdą kalki ,błyszczący lakier ,wasz,preshading zniknie Karambolis to Twoja zasługa,maluje tez w/g Twoich wskazówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 11 Grudnia 2016 Share Napisano 11 Grudnia 2016 Całkiem przyjemnie wygląda. Co do złotego, to tyle jest metalizerów, że nie trzeba było aż tak kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi