voseba Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Uszczelki na lusterku to guma czy coś innego? Izolacja z przewodu:) Dziekuje bardzo za komentarze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 Szczena opada jak się patrzy na to co wyprawiasz z modelem Nie wybierasz się do Jabbeke na On The Road Model Show 2010 ? miał byś tam ogromne szanse załapać się na pudło Z tego co wiem jedzie tam Archi, to mógł byś z nim sie zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Lutego 2010 Autor Share Napisano 27 Lutego 2010 Szczena opada jak się patrzy na to co wyprawiasz z modelem Nie wybierasz się do Jabbeke na On The Road Model Show 2010 ? miał byś tam ogromne szanse załapać się na pudło Z tego co wiem jedzie tam Archi, to mógł byś z nim sie zabrać. Lipa wyszła, tydzien temu wrocilem z urlopu a nastepnego nie dostane. Gdybym sie dowiedzial 2 tygodnie wczesniej ze jest kategoria workingo in progress to bym pojechal. Ale w przyszlym roku nadal bede mogl startowac w tej kategori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 28 Lutego 2010 Share Napisano 28 Lutego 2010 Pięknie to wszystko wygląda Chirurgiczna precyzja, tylko mam jedno ale, czy śruba na lustrze która mocuje się do uchwytu nie jest za duża ?? Z tego zdjęcia, które wstawiłeś nie widać tego za bardzo czy zrobiłeś odpowiednią wielkość. Poza tym najwyższa klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 28 Lutego 2010 Autor Share Napisano 28 Lutego 2010 Chirurgiczna precyzja, tylko mam jedno ale, czy śruba na lustrze która mocuje się do uchwytu nie jest za duża ?? Z tego zdjęcia, które wstawiłeś nie widać tego za bardzo czy zrobiłeś odpowiednią wielkość. Jest to wersja finalna, złożona na szybko ( to, co wystaje z mocowania lusterka będzie odcięte, zostało, dlatego że będzie potrzebne przy odlewaniu z żywicy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 1 Marca 2010 Autor Share Napisano 1 Marca 2010 Skończyłem zabawę z zawiasami drzwi: Teraz zabieram się za ścianę czołową, następna aktualizacja jak kabina usiądzie na ramie, o ile usiądzie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 No no voseba kabinka wygląda świetnie Drzwi są ruchome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 1 Marca 2010 Share Napisano 1 Marca 2010 Miodzio! Z tego co widze to drzwi są ruchome. Czekam z niecierpliwością na resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 voseba mógłbyś przybliżyć budowę tych zawiasów bo bardzo mnie ciekawią i chciałbym w przyszłości w swojej 141 zrobić otwierane drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 2 Marca 2010 Autor Share Napisano 2 Marca 2010 voseba mógłbyś przybliżyć budowę tych zawiasów bo bardzo mnie ciekawią i chciałbym w przyszłości w swojej 141 zrobić otwierane drzwi Trudna sprawa z wyjaśnieniem tego. Robiłem je na czuja wzorując się na oryginale. Musisz znaleźć kompromis pomiędzy mocowaniem osi obrotu zawiasu w kabinie oraz kształtem samego zawiasu, a dokładnie miejscem jego zagięcia. Trudno to wytłumaczyć :( Mogę zrobić dokładny opis poprzednich zawiasów, powinienem mieć dokumentacje zdjęciową. Ostatnio przy sklejaniu rzadko sięgam po aparat stąd brak fotek z budowy. Czy w ten weekend w Inowrocławiu jest spotkanie modelarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 2 Marca 2010 Share Napisano 2 Marca 2010 Spotkanie jest 13 marca. Tu jest strona sklepu, tam są informacje na temat spotkań: http://www.hobby.szeroka5.pl A co do zawiasów to sprawa nie jest pilna ale jakby co to na podstawie tego tematu coś można wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 6 Marca 2010 Autor Share Napisano 6 Marca 2010 Witam! Dzisiaj odniosłem mały sukces! 11 listopada 2008 o 18:23 czyli jakieś 15 stron i pewnie ok. 20 tyś odwiedzin tematu opublikowałem to: Zabrałem się za budowę od podstaw mocowania kabiny do ramy, czyli zawiasów na których przechyla się kabina. Fotki z budowy: Efekt końcowy i dla porównania to, co było w zestawie: Dzisiaj wreszcie wykorzystałem te części i kabina stanęła na ramie: Zapraszam do oceniania i komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 Powyginałem sobie pare blaszek: Przymiarka: Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 No Seba spód kabiny wygląda zajefajnie Ale... wydaje mi się czy już kiedyś pokazywałeś takie zdjęcia?? Chyba, że to jakaś poprawka albo cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 11 Marca 2010 Autor Share Napisano 11 Marca 2010 No Seba spód kabiny wygląda zajefajnie Ale... wydaje mi się czy już kiedyś pokazywałeś takie zdjęcia?? Chyba, że to jakaś poprawka albo cuś Kiedy i gdzie? Blachy to produkcja z bierzacego tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 Rewelacja Jakim sposobem tak ładnie powyginałeś te blaszki ? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 11 Marca 2010 Share Napisano 11 Marca 2010 ŁAŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 13 Marca 2010 Share Napisano 13 Marca 2010 Kiedy i gdzie? Blachy to produkcja z bierzacego tygodnia. Wiedziałem, że takie coś już widziałem Strona 9 Twojego tematu : viewtopic.php?t=5646&postdays=0&postorder=asc&start=120 Z tym tylko, że tam były tylko nadkola, a tu większość podłogi Tak czy siak... kawał dobrej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 13 Marca 2010 Autor Share Napisano 13 Marca 2010 Z tym tylko, że tam były tylko nadkola, a tu większość podłogi dokladnie PS Ucieszylem sie ze jest ktos kto dokladnie sledzi temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Efekt pracy w weekend: To by było na tyle, jeżeli chodzi o moją relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 16 Marca 2010 Share Napisano 16 Marca 2010 Będziesz jeszcze jakoś szlifował tą aluminiową blaszkę koło drążka skrzyni biegów? Iiii czy te miedziane elementy łączyłeś płomieniem świeczki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 16 Marca 2010 Autor Share Napisano 16 Marca 2010 Będziesz jeszcze jakoś szlifował tą aluminiową blaszkę koło drążka skrzyni biegów? Tak, będę szlifował krawędź od strony tunelu silnika, żeby wyprofilować wgłębienie na dźwignie zmiany biegów. Iiii czy te miedziane elementy łączyłeś płomieniem świeczki?? Oczywiście, świeczki zapachowe są najlepsze do lutowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 27 Marca 2010 Autor Share Napisano 27 Marca 2010 Mocowanie przedniego resoru do ramy: Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Seba... wiesz co o tym myślę... Ful kozak Tylko co tak skromnie?? Pokaż pokaż więcej więcej heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2010 Bawię się z zawieszniem kabiny, efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi