Dorotka Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 Pragnę kategorycznie zaprzeczyć plotkom i pomowieniom, że wszystko w tym modelu jest złe. Pudełko producentowi wyszło świetnie. ... Rzeźba w g...nie ... I dlatego własnie ja lubię robić proste modele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2016 Share Napisano 9 Grudnia 2016 A bym jednak o lepsze fotki prosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Rzeźba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 11 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2016 Ciąg dalszy Mały odlewik zagubionej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Ostro działasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Grudnia 2016 Share Napisano 12 Grudnia 2016 Na zdjęciach nie widać zbytnio walki z materią, ani śladu szpachli czy CA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 I znów kawałek do przodu - siatki wklejone (na CA) - ramka z zestawu, siatka tamiya (zestawowa metalowa stawiała opór) - koła wstępnie przymierzone - mam nadzieję, że na tych zdjęciach widać szpachlę i ślady po wyszlifowaniu na gładko boków wieży (imitacje spawów były w tych miejscach bardzo nieudolne...) Małe porównanie rozmiaru maszyny z PzKpfw III L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Podkład - planuję go teraz wycieniować brązem i dać chiping medium (dlatego zdecydowałem się na kolor zgodny z tym stosowanym w niemieckich pojazdach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Bardzo fajnie, nie wygląda na gniota Miałem styczność z chipping medium Vallejo, trzeba moim zdaniem ścierać farbę od razu po nałożeniu. Jak wyschnie, sprawa się komplikuje - no chyba że ja coś jeszcze źle zrobiłem, poza tym że po nałożeniu koloru na chipping medium musiałem prace przerwać na jeden dzień. Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 14 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2016 Kiedyś już się pobawiłem Chipping Medium - wtedy skońzyło się to katastrofą, ale teraz jestem bogatszy o to doświadczenie. Tak mniej więcej wyglądała tamta katastrofa (było nieźle, ale katastrofy dopełniło nieumiejętne zastosowanie pigmentów) , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 26 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2016 Preshading Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 27 Grudnia 2016 Share Napisano 27 Grudnia 2016 Czemu takie dziwne cieniowanie na wieży ? W miejscu załamania blach na stropie wieży po jednej stronie jasny kolor a po drugiej ciemny ? Jakby płowiał to środek jasny, a boki zakamarki ciemniejsze. Ale zobaczymy jak to wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2016 Filtry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2016 Share Napisano 28 Grudnia 2016 Bez wchodzenia w szczegóły to ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 29 Grudnia 2016 Share Napisano 29 Grudnia 2016 Szybko sobie z nim radzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 Bez wchodzenia w szczegóły to ładnie wygląda. Szczegółów w tym modelu, całkowicie brak... (Producent nie przewidział). Do tego plastik był wręcz opity olejem. Zwykle mycie nie pomogło i blutac pozrywał mi kilku miejscach farbę z podkładem (zaszpachlowane i zamalowane, ale nerwów mi to napsuło...) Dzisiaj planuje zabawy z Chipping medium... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 Odłażący podkład mnie pokonał :/ leci do zmywacza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 29 Grudnia 2016 Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2016 a pisało się że "to" złłłoooo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 29 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2016 a pisało się że "to" złłłoooo ;) Zło dobrem zwyciężaj. Mr surfacer jest bardzo dobry. Podkład z Castoramy nie dał rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 3 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2017 Umyty, wyszorowany, pomalowany ponownie - przynajmniej poćwiczyłem maskowanie i malowanie kamuflazu. Troszkę za słabo Mr Surfacer rozcieńczyłem, więc nie jest idealnie... ale tak to już zostawię. Dzisiaj maluję obicia, nakładam filtry i insze szuwaksy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 10 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2017 Rączki temu niemcu poucinałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 12 Lutego 2017 Autor Share Napisano 12 Lutego 2017 Żeby przykryć jak najwięcej tyłu, zamówiłem taką żywice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 12 Lutego 2017 Share Napisano 12 Lutego 2017 A co to za żywica? I dlaczego trzeba przykryć jak najwięcej tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 12 Lutego 2017 Autor Share Napisano 12 Lutego 2017 Żywica od "majfriendów" Co do zasłaniają tyłu - takie moje widzimisię - trochę niechcemisię ;) robić liny i jej mocowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaxiu Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi