Dorotka Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Sam zobacz, czy się nada... ? Hm... chyba nie... https://www.dersockelshop.de/modern-russian-125mm-2a46m-barrel-t-90-used-gp-1-35_voyagermodels_vbs0174.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Twoja lufa to 2A46m czyli starsze 90-ki. MS to lufa 2A46m-5. Dodanie tego małego dynska, sterczącego tuż za wylotem lufy mogło by załatwić sprawę, choć nie wiem jak z długością. Ale powiem Ci ze lufa z zestawu jest bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Twoja lufa to 2A46m czyli starsze 90-ki. MS to lufa 2A46m-5. Dodanie tego małego dynska, sterczącego tuż za wylotem lufy mogło by załatwić sprawę, choć nie wiem jak z długością. Ale powiem Ci ze lufa z zestawu jest bardzo dobra. Właśnie zaoszczędziłem 20 Euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Grudnia 2016 Share Napisano 13 Grudnia 2016 Po cichu powiem Ci jeszcze że te aluminiowe granaty dymne Tigera są deczko za długie, ale jak schowasz suwmiarke do szuflady, to wcale nie będzie przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2016 Po cichu powiem Ci jeszcze że te aluminiowe granaty dymne Tigera są deczko za długie, ale jak schowasz suwmiarke do szuflady, to wcale nie będzie przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2016 No i proszę... Złom i plastik dotarł... Jeszcze nie otworzyłem, a już się wk.... Okazało się bowiem, że właśnie Voyager nowe blaszki wypuścił... Jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 Masz, przyda Ci się: http://magicmodels.ru/index.php?view=category&catid=51&option=com_joomgallery&Itemid=31&lang=en Te zdjęcia są lepsze niż instrukcja do tego modelu P.S. Nie przejmuj się że czołg na tych zdjęciach ma inne światła z przodu, studiuj każdą fotkę, a wyłapiesz błędy w modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 20 Grudnia 2016 Share Napisano 20 Grudnia 2016 … Jak żyć? … Jak byś się nie obrócił jest z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2016 Masz... Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Ciekawe gąsienniczki, zaprezentowałbyś je jak się prezentują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Taką podstawkę jakbyś machnął to byłoby na czyn oko zawiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2016 Tak sobie porównuje różne rzeczy... I wychodzi mi jakoś, że ten model to trochę za wysoki jest, czy jakoś takoś (sczególnie wieża)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Grudnia 2016 Share Napisano 30 Grudnia 2016 Maruda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 Ciekawe gąsienniczki, zaprezentowałbyś je jak się prezentują? W ramach "relaksacji" własnie sobie je dziś postanowiłem poskładać... Napisali przecież, że "Easy"... Faktycznie nie trzeba wiercić dziurek i utykać w nich pręty. Wystarczy "doginać" łączniki, co wymaga zostosowania sporej siły, ale po kilku pierwszych ogniwkach idzie dość sprawnie. Jakość odlewów też chyba może być... Wszystkie ogniwa wrzucone są w jedną paczuszkę i wyszedłem z założenie, że są takie same... Złożyłem więc z automatu kawałek do przymiarki na koło napędowe i zacząłem się zastanawiać, czy aby z pewnością są identyczne. Popatrzcie na to co w czerwonej ramce (widać też na kole napędowym). Są tam dwa ogniwa i różnią się one między sobą ilością "wypustek". Proporcja jednych do drugich w zestawie jak 1/4 na korzyść tych z czterema. Niedoróbki? Czy tak jest w oryginale (tzn. co ileś tam inne ogniwo)? Wolałbym mieć jasność zanim zacznę je dalej składać. Ktoś, coś wie? DOPISANE Z tego co widzę na fotkach to wszystkie powinny być takie same... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 Tak sobie porównuje różne rzeczy... I wychodzi mi jakoś, że ten model to trochę za wysoki jest Może jakby lekko przysiadł na zawieszeniu to by sie prezentował korzystniej - stoi lekko jak na szczudłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Stycznia 2017 Share Napisano 5 Stycznia 2017 To są niedoróbki Jacku, wszystkie ogniwa powinny mieć po 4 ostrogi ( wypustki). Porównaj z zestawowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 Tak sobie porównuje różne rzeczy... I wychodzi mi jakoś, że ten model to trochę za wysoki jest Może jakby lekko przysiadł na zawieszeniu to by sie prezentował korzystniej - stoi lekko jak na szczudłach. Raczej nie... Różnica dotyczy raczej tego co jest nad wanną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 5 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2017 To są niedoróbki Jacku, wszystkie ogniwa powinny mieć po 4 ostrogi ( wypustki). Porównaj z zestawowymi. Dzięki! Składam dalej, niedoróbki się schowa... Ale w sumie na 174 ogniwa, 40 niedoróbek to dyskwalifikacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Jacek, nie przejmuj się niedoróbkami na gąskach. Zarówno Twoje żelaźniczki jak i zestawowe są nie zgodne z oryginałem, popatrz: Ufam, że wyłapiesz tą drobną różnicę. Sorki, ale ja naprawdę jestem zryty na punkcie tych czołgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 ... Siem bardzo cieszem tym zryciem... Ale napisz mi które są prawidłowe, lub najbardziej prawidłowe na rynku... Ja tam ku... nie widzę tych różnic, pokazać mnie palcem trzeba... Ja robię tego: http://magicmodels.ru/index.php?view=category&catid=51&page=1&catpage=1&option=com_joomgallery&Itemid=31&lang=en#category Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Różnica dotyczy tych wypustek na ogniwach, tzw. ostróg. W modelu i na Twoich żelaźniaczkach, te ostrogi ułożone są równolegle względem siebie, natomiast w oryginale, są one ustawione pod kątem, co daje wrażenie owalu. Niestety w 1/35 takich gąsienic nie znajdziemy, albo ja o takich nie wiem. . Czołg z linku który dałeś, to EXPO 2011, ( okrągłe lampy z przodu ) i tam gąski są takie jak w zestawie. Proszę abyś mój poprzedni post potraktował z przymrużeniem oka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Różnica dotyczy tych wypustek na ogniwach, tzw. ostróg. W modelu i na Twoich żelaźniaczkach, te ostrogi ułożone są równolegle względem siebie, natomiast w oryginale, są one ustawione pod kątem, co daje wrażenie owalu. Niestety w 1/35 takich gąsienic nie znajdziemy, albo ja o takich nie wiem. . Czołg z linku który dałeś, to EXPO 2011, ( okrągłe lampy z przodu ) i tam gąski są takie jak w zestawie. Proszę abyś mój poprzedni post potraktował z przymrużeniem oka Luzik, ja bardzo lubie takie posty, tylko uwzględnij, że ja tego czołgu nie znam tak jak Ty. Żebyśmy na przyszłość uniknęli nieporozumiem - liczę na twoją pomoc - to robię dokładnie to co pokazane jest na tych zdjęciach czyli wersję z 2011 roku. Te gąski Easy Metal odpuściłem, kiepsko wygląda to po złożeniu moim zdaniem - zamówiłem z Master Club. Czekam na dostępność zestawu Voyagera (jeszcze nie ma w sprzedaży) i składam "podwozie". Właściwie to złożyłem ale nie mogę wrzucić, bo coś mi dzisiaj Photobucket całkiem ześwirował i nie mogę nawet ich strony odpalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Mnie photobucket do białej gorączki doprowadza. Napisanie postu z wklejonym zdjęciem, zajmuje mi czasem godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2017 Share Napisano 6 Stycznia 2017 Robisz 2011? To nie będzie doniczki i barierek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2017 Robisz 2011? To nie będzie doniczki i barierek? Zwariować z Wami (Nami) można... Robię tego którego dałem w linku. Projekt na luzie, bez zadęcia, trochę tylko blaszek dodam (głównie te "parkany" z tyłu). Ten czołg (może to kwestia modelu) sprawia na mnie wrażenie lekkiego i takiego "delikatnego"... choć to sowieckie przecież... Podstawka tylko techniczna - pochylona szklana płyta w gablotce, czysta bez dodatków, na niej czołg (po Abramsie potrzebuje czystości). Na razie i tak trochę to traktuję jak odskocznie od abramsowego syfu, który muszę do końca marca skończyć... Uff, tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi