woldox Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 cooper69 zaproponuj coś lepszego proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Masz nawet podane w tym temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strashaq Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 "Jedyny sluszny" który się teraz poleca każdemu na "start" to as-186. Kupiłem właśnie czytając te porady i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 cooper69 zaproponuj coś lepszego proszę Lenistwo nowych użytkowników (jest na forum guzik szukaj) zamienia się już z choroby w epidemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 cooper69 zaproponuj coś lepszego proszę AS-186 będziesz zadowolony, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Kup AS-186, to znakomity kompresor i najtańszy sensowny jaki można kupić. Jest solidny, dość cichy, ma zbiornik więc nie pracuje cały czas. Używałem go przez 2 lata zanim nie przeszedłem na olejowy, ale tan mam w rezerwie na wszelki wypadek. Pomyśl też o lepszym aerografie, bo to co pod tym linkiem to takie nie bardzo trochę... Niestety, przyzwoity aerograf i kompresor odrobinę kosztują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 zanim nie przeszedłem na olejowy.. A czemu przeszedłeś na olejowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Teraz to sam nie wiem, ale fajniej wygląda. No i jest cichutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Teraz to sam nie wiem, ale fajniej wygląda. No i jest cichutki. Pokażesz zdjęcie albo powiesz jaki model ? Są jakieś inne zalety niż cisza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Mam Harder & Steenbeck Aero-Pro 20A. http://fine-art.com.pl/kompresor-htc-20a-wyjscie-17-l-6-bar-zbiornik-1-5-l-halas-38-db-18-kg.html Jest fajny, malutki, cichy, daje stabilne ciśnienie, ale tak naprawdę to nie mam bladego pojęcia w czym on jest lepszy od AS-186. No i na pewno daje +10 do profi wyglądu warsztatu modelarskiego. Dziś nie wiem czy bym go wybrał gdybym kupował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 Solo poleca AS-186 to ja tradycyjnie muszę lodówkowca ;) Jak nie boisz się pomajsterkować i masz trochę szczęścia to spokojnie w cenie AS-186 złożysz znacznie bardziej wydajnego, bardzo cichego i nie do zajechania lodówkowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Stycznia 2017 Share Napisano 7 Stycznia 2017 No i na pewno daje +10 do profi wyglądu warsztatu modelarskiego. Dziś nie wiem czy bym go wybrał gdybym kupował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Solo poleca AS-186 to ja tradycyjnie muszę lodówkowca ;) Jak nie boisz się pomajsterkować i masz trochę szczęścia to spokojnie w cenie AS-186 złożysz znacznie bardziej wydajnego, bardzo cichego i nie do zajechania lodówkowca. +1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 to nie lenistwo tylko ciekawość sprzęty się zmieniają a linki wygasają Dzięki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykvel Napisano 8 Stycznia 2017 Share Napisano 8 Stycznia 2017 Jak czytam to forum, to średnio kilka razy w tygodniu ktoś poleca ten sam kompresor as-186. Nawet w tym temacie w którym napisałeś. Czytałeś go chociaż od początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 24 Stycznia 2017 Share Napisano 24 Stycznia 2017 Dzięki za porady kupiłem tak jak polecaliście as 186 i aero fenga bd-130 k fajnie działa i jaki cichutki, choć wiele błędów popełniał mam nadzieję że potem będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwera Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 (edytowane) co sądzicie o takim zestawie? https://fachowiec.istore.pl/pl/kompresor-mini-aerograf-bd130-0-3-mm-waz-3m-zestaw.html warto kupić? Ps. Co sądzicie o kompresorze atlantis pt 350 Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Jak czytam to forum, to średnio kilka razy w tygodniu ktoś poleca ten sam kompresor as-186. Nawet w tym temacie w którym napisałeś. Czytałeś go chociaż od początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 mam pytanie czemu aerograf maluje dopiero przy ok 2,5 bara "fenga bd-130 K" wszędzie czytam że powinien już nawet na 0,8 malować a mój musi mieć takie duże ciśnienie czy coś z niem nie tak może coś źle ustawiłem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 mam pytanie czemu aerograf maluje dopiero przy ok 2,5 bara "fenga bd-130 K" wszędzie czytam że powinien już nawet na 0,8 malować a mój musi mieć takie duże ciśnienie czy coś z niem nie tak może coś źle ustawiłem ?? Jak wodą przy 0.8 maluje (sprawdź chociażby na chusteczce higienicznej) to masz odpowiedź ile "Twojej" farbie brakuje do prawidłowej konsystencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 mam pytanie czemu aerograf maluje dopiero przy ok 2,5 bara "fenga bd-130 K" wszędzie czytam że powinien już nawet na 0,8 malować a mój musi mieć takie duże ciśnienie czy coś z niem nie tak może coś źle ustawiłem ?? Swój kompresor MAR-3000 wykończyłem kupując wężyk z odwadniaczem. Miał tylko jedną wadę - prawie nie przepuszczał powietrza. Jeśli póba wodna, o której pisze Cooper69 nie wypali to zwróć uwagę na to czy coś nie jest przytkane po drodze. Ponadto, w tych aero wystarczy, że dysza będzie za mocno wkręcona i już będzie słabo ciągnął. Ale, najpierw sprawdź wodą lub rozcieńczalnikiem, podejrzewam, że Cooper69 ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woldox Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 No i padłem zagadka rozwiązana za gęsta farba ale na prawdę nie myślałem że aż tak rzadka może być i ładnie kryć dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 Ja mam Mar ma 4000 no i jest głośny. Malując w mieszkaniu w bloku go słychać i to jest denerwujące. Czy ten AS-186 jest cichszy? . Cz lepiej za olejowym się porozglądać?. Może jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 AS-186 nie jest cichszy. Cisza = olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 16 Grudnia 2018 Share Napisano 16 Grudnia 2018 a jakieś propozycje olejowego mogę prosić ?. Tak, abym w mieszkaniu mógł używać i domownicy jak i sąsiedzi nie narzekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi