Paczon Napisano 1 Stycznia 2017 Share Napisano 1 Stycznia 2017 (edytowane) Dobry Wieczór w nowy rok ! Jestem Bartek, generalnie to mój pierwszy model jeśli chodzi o tematykę wojskową, wcześniej przez 3-4 lata sklejałem modele ciężarówek 1/24 ale to kiedy indziej, poniżej warsztat : Wybaczcie za jakość ale wtedy nie myślałem aby je wystawiać na forum Powiem wam że fajnie jak wam chce pomagać w tym dziewczyna chociażby malowaniem Działam dalej pozdrawiam Edytowane 1 Stycznia 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 1 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 1 Stycznia 2017 Kolego a może byś tak był łaskaw w temacie napisać jeszcze producenta i skale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 I przydałoby się lepsze tło dla zdjęć. Oglądanie postępu mając w tle butelki piwa czy mikołaje czekoladowe to nie za fajny widok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vero Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Przy każdym zdjęciu trzeba obracać głową w inną stronę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Fajny model się zapowiada, sklejony jest bardzo efektowny, będę kibicował .... ps. to jest za wersja z "obciążnikami" zza wieży z "białego metalu" ? Pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Jeśli to MERKAVA Mk. I z Tamci, to od razu blachy Eduarda i gąski Friula. Poza tym, należało by zrobić powierzchnię antypoślizgową. Zainwestować w liny holownicze np. Eureka XXL. I jeśli robić podkład, to najlepiej wpierw cały model pomalować na czarno i potem Sinai Gray II (ja używam z LifeColor i polecam. robią cały set farb i pigmentów dla sprzętu IDF). MBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2017 Poza tym, należało by zrobić powierzchnię antypoślizgową. Z czego się robi taką powierzchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Z czego się robi taką powierzchnię? Pytasz bo nie wiesz, czy udajesz idiotę? Modelarz z takim stażem raczej powinien wiedzieć. MBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 2 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Stycznia 2017 Panzer_lehr po pierwsze licz się ze słowami, a po drugie jak nie chcesz odpowieszieć na moje pytanie to lepiej nic nie pisz. Jak bym wiedział to bym nie pytał. Pancerką interesuję się od niedawna stąd moje braki. Ale dzięki za chęci, sam sobie znajdę odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mena Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 jak się nie mylę to ta wersja nie miała anty poślizgu jest tylko jakiś eksponat w muzeum ale to nie wersja fabryczna co do poślizgu ja robiłem z sody i lakier do paznokci bezbarwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinucha22 Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Fajny pomysł z tą sodą też muszę wykorzystać ;) A co do modelu to jak na pierwszy wojskowy to fajny ;) Czekamy na kolejne coraz to bardziej profesjonalne egzemplarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Rydwany tej wersji miały antypoślizg. Nie dajcie sobie wmówić że nie. Soda nie jest dobra, bo nawet po pomalowaniu jest bardzo wrażliwa na wilgotność w pokoju i pije wodę z powietrza. Robią się kropelki i nie najlepszy taki ostry zapach. Polecam piach znad morza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Jest też środek w sprayu używany w budowlance do "anty-poślizgu"na schodach itp..nie pamiętam nazwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Rydwany tej wersji miały antypoślizg. Nie dajcie sobie wmówić że nie. Soda nie jest dobra, bo nawet po pomalowaniu jest bardzo wrażliwa na wilgotność w pokoju i pije wodę z powietrza. Robią się kropelki i nie najlepszy taki ostry zapach. Polecam piach znad morza.Piach znad morza? Tego to ja nawet na podstawki nie wykorzystuję a co dopiero na antypoślizg? To już chyba lepiej piasek dla szynszyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Mogę Ci wysłać 0.5 kg piachu ze Stegny, to docenisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 2 Stycznia 2017 Share Napisano 2 Stycznia 2017 Ja mogę po kosztach wysyłki piachu wiślanego dostarczyć. Obserwowałem swego czasu warsztaty wspólczesnych i najczęściej to oklejanie taśmami i natryskowo z grubasa surfacerem lub podkład do plastiku w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Piasek dla szynszyli, pomimo swojego zastosowania jest idealny do zrobienia antypoślizgu. MBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 3 Stycznia 2017 Share Napisano 3 Stycznia 2017 Mogę Ci wysłać 0.5 kg piachu ze Stegny, to docenisz.No chyba że w tam jest jakiś inny to wtedy zwracam honor, bo w Pobierowie i okolicach to grubo za gruby jest. Ale nie trzeba, ja używam piachy dla szynszyli i do moich zastosować idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi