Jump to content

MERKAVA 1/35 Tamiya

Paczon
 Share

Recommended Posts

Dobry Wieczór w nowy rok !

Jestem Bartek, generalnie to mój pierwszy model jeśli chodzi o tematykę wojskową, wcześniej przez 3-4 lata sklejałem modele ciężarówek 1/24 ale to kiedy indziej, poniżej warsztat :

b0c0f23d067e3ac4med.jpg

b915b40b330fde82med.jpg

6db78367fbc981dfmed.jpg

fa1858194aea5c7dmed.jpg

Wybaczcie za jakość ale wtedy nie myślałem aby je wystawiać na forum

e36b6cf394b7ca5fmed.jpg

Powiem wam że fajnie jak wam chce pomagać w tym dziewczyna chociażby malowaniem

9557bae039faf0e4med.jpg

3b402323604e7e25med.jpg

b2da03e78cb64955med.jpg

Działam dalej pozdrawiam

Edited by Guest

Jeśli to MERKAVA Mk. I z Tamci, to od razu blachy Eduarda i gąski Friula. Poza tym, należało by zrobić powierzchnię antypoślizgową. Zainwestować w liny holownicze np. Eureka XXL. I jeśli robić podkład, to najlepiej wpierw cały model pomalować na czarno i potem Sinai Gray II (ja używam z LifeColor i polecam. robią cały set farb i pigmentów dla sprzętu IDF).

MBB

• Super Moderator

Panzer_lehr po pierwsze licz się ze słowami, a po drugie jak nie chcesz odpowieszieć na moje pytanie to lepiej nic nie pisz.

Jak bym wiedział to bym nie pytał. Pancerką interesuję się od niedawna stąd moje braki.

Ale dzięki za chęci, sam sobie znajdę odpowiedz.

Rydwany tej wersji miały antypoślizg. Nie dajcie sobie wmówić że nie. Soda nie jest dobra, bo nawet po pomalowaniu jest bardzo wrażliwa na wilgotność w pokoju i pije wodę z powietrza. Robią się kropelki i nie najlepszy taki ostry zapach. Polecam piach znad morza.

Rydwany tej wersji miały antypoślizg. Nie dajcie sobie wmówić że nie. Soda nie jest dobra, bo nawet po pomalowaniu jest bardzo wrażliwa na wilgotność w pokoju i pije wodę z powietrza. Robią się kropelki i nie najlepszy taki ostry zapach. Polecam piach znad morza.
Piach znad morza? Tego to ja nawet na podstawki nie wykorzystuję a co dopiero na antypoślizg? To już chyba lepiej piasek dla szynszyli.

Ja mogę po kosztach wysyłki piachu wiślanego dostarczyć.

Obserwowałem swego czasu warsztaty wspólczesnych i najczęściej to oklejanie taśmami i natryskowo z grubasa surfacerem lub podkład do plastiku w sprayu.