Trojan Napisano 29 Marca 2017 Autor Share Napisano 29 Marca 2017 Wow. Piękne. To nie moja zasługa Ale trochę otworzyło mi głowę na kilka pomysłów. Blaszka ma 0,2 mm (są też grubsze) i można wykonywać coś w rodzaju przetłoczeń. Co widać po znaczku Shelby zrobionym dla eksperymentu. I Wyszło! Kolosalne możliwości waloryzacji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 30 Marca 2017 Share Napisano 30 Marca 2017 Możesz podać gdzie robiłeś te blaszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Marca 2017 Autor Share Napisano 30 Marca 2017 http://www.eaos.pl/uslugi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 27 Maja 2017 Autor Share Napisano 27 Maja 2017 Po małej przerwie technicznej, powrót do pracy. Zrobione tarcze hamulcowe i deska rozdzielcza. Doszły też boczki drzwi z pasami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 27 Maja 2017 Share Napisano 27 Maja 2017 Taki ciekawy warsztat i choć zupełnie nie z mojej działki, to dziękuję za wiele cennych podpowiedzi. Będę zaglądał efektu końcowego czekając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 6 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2017 Mały update. Karoseria dostała bazowy lakier a podwozie połączone z wnętrzem. Stoi również na własnych kołach. Niestety podczas malowania pasów wydarzyła się tragedia. Nie będę wrzucał zdjęć bo nie mam nerwów. Kompletnie nie mam pojęcia co się stało. Podczas zdejmowania taśmy maskującej (taka niebieska, 3M) zerwało lakier. Połowa karoserii jest do malowania od nowa. Plastik był przeszlifowany, odtłuszczony, położony podkład, wszystko pięknie. A tu taka masakra. Ja nie wiem z czego Revell robi te plastiki ale nic tego g...... się nie trzyma. Zrobiłem kilka prób na zwykłym PCV. Lakier trzyma jak wściekły. A potem na próbę pomalowałem ramkę z zestawu. Odłazi jak skorupka z jajka. Szlag mnie trafił. W dodatku tworzywo, nawet polakierowane podkładem, różnie chłonie lakier. W skutek czego miejscami lakier jest bardziej błyszczący a w innym prawie matowy. Na dzień dzisiejszy odpryski są przeszlifowane i położony nowy lakier, który schnie a ja muszę walnąć kielona z nerw. Z dobrych wieści (forumowicze pomogli). Udało mi się zamówić kalkomanię na boki auta (paski GT500). Będą na koniec czerwca. W zestawie były białe a potrzebuję czarne. Nie dałbym rady tego samemu wyciąć i namalować. Model na ukończeniu więc dobrze mi zrobi przerwa bo bym to cholerstwo Revella puścił przez okno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Czyli to wina plastiku... W mej Californi dokładnie stało się to samo. Wszystko cacy a nagle taka kupa... Karoserię będę malował już 4 raz. Do góry uszy bo Twój model jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 8 Czerwca 2017 Share Napisano 8 Czerwca 2017 A jaki podkład? Bo podkłady typu Motip na modelach tak mają... Od lat używam tylko Gunze. Chociaż fakt, że na Revellu farby dziwnie siadają, tak jak mówisz takie chłonne plamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Czyli to wina plastiku... I czego jeszcze??? Powietrza??? Wybuchów na słońcu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toled Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Dziwne, trochę Revell`ów już w życiu skleiłem i nigdy mi nic nie odchodziło. Dobrze zmatowiona buda, często nawet nie używam podkładu i nigdy nic nie zerwałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Dziwne, trochę Revell`ów już w życiu skleiłem i nigdy mi nic nie odchodziło. Dobrze zmatowiona buda, często nawet nie używam podkładu i nigdy nic nie zerwałem. Głupoty wypisują i tyle. Tworzywo, które "chłonie lakier" i "chłonne plamy" biją chyba rekordy nawert tego co da się przeczytać w bezgranicznej otchłani Internetu Shelby świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2017 Szlag mnie trafi I czego jeszcze??? Powietrza??? Wybuchów na słońcu??? Dorotka Weź zluzuj poślady bo to nie Onet na komentarze tego poziomu i sobie nie życzę chojrakowania w tym temacie. Ktoś wreszcie powinien Cię utemperować bo psujesz atmosferę od dawna. Nie jestem szczeniakiem, po którym możesz "pojechać" więc trochę szacunku proszę. I nawet nie próbuj wdawać się ze mną w dyskusję. Ok? To nie mój pierwszy model i napisałem, że zrobiłem kilka prób na innych tworzywach. Użyłem podkładu Tamiya, buda dokładnie zmatowiona, odtłuszczona i oczyszczona. Na próbach z ramkami z zestawu jest ten sam problem. Cały tył idzie do szlifowania i od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 9 Czerwca 2017 Share Napisano 9 Czerwca 2017 Jak masz takie historie, to może zrób pasy z kalek? Wytnij zestawowe z arkusza, pomaluj aerkiem na czarno i wtedy nałóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 9 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2017 Jak masz takie historie, to może zrób pasy z kalek? Wytnij zestawowe z arkusza, pomaluj aerkiem na czarno i wtedy nałóż. A na to nie wpadłem!!!! Zamówiłem kalki na boki bo nie dałbym rady wyciąć bo były białe a tu mam gotowe pasy!!!! To jest myśl!!! Jakaś pomroczność mnie dopadła, że o tym nie pomyślałem!! To chyba zmęczenie materiału. Dzięki karambolis8 za obudzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Czerwca 2017 Share Napisano 10 Czerwca 2017 I czego jeszcze??? Powietrza??? Wybuchów na słońcu??? Dorotka Weź zluzuj poślady bo to nie Onet na komentarze tego poziomu i sobie nie życzę chojrakowania w tym temacie. Ktoś wreszcie powinien Cię utemperować bo psujesz atmosferę od dawna. Nie jestem szczeniakiem, po którym możesz "pojechać" więc trochę szacunku proszę. I nawet nie próbuj wdawać się ze mną w dyskusję. Ok? To nie mój pierwszy model i napisałem, że zrobiłem kilka prób na innych tworzywach. Użyłem podkładu Tamiya, buda dokładnie zmatowiona, odtłuszczona i oczyszczona. Na próbach z ramkami z zestawu jest ten sam problem. Cały tył idzie do szlifowania i od nowa. Wziąłeś plastik od Revella, psiknąłeś go podkładem Tamiya, przykleiłeś na to niebieską taśmę 3M i odlazło. Z tego "doświadczenia" wydedukowałeś, że plastik Revella jest zły i coś ma z "chłonięciem". O słuszności twojego wnioskowania nie trzeba nikogo chyba przekonywać. Przecież to oczywiste, że to nie podkład, nie klej od 3M, tylko źle chłonący plastik od Revella. Brawo Ty! Co do szacunku, doświadczenia, temperowania, pośladków i Onetu to głupotę zdarza się napisać każdemu, mnie także. Ważne jak się człowiek zachowa później i co z tym zrobi. Ale to już zupełnie inna historia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Października 2017 Autor Share Napisano 30 Października 2017 Jakiś dobry, darmowy hosting zdjęć polecacie? Photobucket świruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 30 Października 2017 Share Napisano 30 Października 2017 Imgur, ja sobie chwalę i co dla mnie też ważne ma dobrą apke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomcat28 Napisano 5 Grudnia 2017 Share Napisano 5 Grudnia 2017 Ja swoje zdjęcia wrzucam przez picasa2html. trzeba mieć konto na google i można generować bb cody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamowski10 Napisano 7 Grudnia 2017 Share Napisano 7 Grudnia 2017 A ja bym polecił https://www.deviantart.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Strasznie długą przerwę miałem. Ale prace zbliżają się ku końcowi. Wszelkie problemy z lakierem udało się rozwiązać. Tymczasowo relację prowadzę na fb. Pewnie nie wszyscy mają dostęp. Galerię postaram się zamieścić już po bożemu, korzystając z jakichś sensownych hostingów. Tymczasem https://www.facebook.com/pg/modeletrojana/photos/?tab=album&album_id=721610844714735 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Ok. Próba Imgura. Widać coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 30 Grudnia 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Grudnia 2017 Widać. Kurcze, ten lakier taki gruboziarnisty jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 30 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2017 Nieeee. To perła. Poczekajcie na galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 31 Grudnia 2017 Share Napisano 31 Grudnia 2017 W tej skali można poszaleć Tylko lakier ziarnisty O co chodzi ? Zdjęcia z lampą błyskową ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 2 Stycznia 2018 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2018 W tej skali można poszaleć Tylko lakier ziarnisty O co chodzi ? Zdjęcia z lampą błyskową ? Tak. Normalnie wygląda świetnie. Kwestia oświetlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi