ewpiga Napisano 25 Stycznia 2017 Share Napisano 25 Stycznia 2017 Wystartuję z pierwszym postem. Zostało mi po modelach sporo części i te w większości wykorzystam w budowie modelu. Odpady blaszek i inne modelarskie śmieci do stworzenia maszyny z nurtu steampunk, dieselpunk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 25 Stycznia 2017 no to oglądam btw witamy na MW ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 26 Stycznia 2017 Share Napisano 26 Stycznia 2017 Zasiadam i ogladam, lubię takie klimaty [WHITE SMILING FACE] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2017 . . Mam nadzieję, że z końcem mojej pracy nie rozczarujecie się Spodobała mi się faktura przypalonej blachy więc wykorzystuje materiał w budowie "korpusu"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 30 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2017 "Nożyczki"... ...już na swoim miejscu, Główne ramię do poprawki. Za długie, psuje kompozycję...odciąłem więc od "łba" Blaszanych korpusów nawet nie odkleiłem od plastikowych prętów ..nożyczkami wokół ciach i klejenie, Dodałem kilka mniejszych detali, jakieś przewody "hydrauliki" i ramie gotowe... Aby mieć pełniejszą kontrolę nad całością kompozycji maszyny i proporcjami kabiny pilota..popracuje nad operatorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Wygląda super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 30 Stycznia 2017 Super Moderator Share Napisano 30 Stycznia 2017 Figurka cacy mnie się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 31 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2017 Pierwotny zamysł aby zbudować maszynę "gotową do lotu" upadł. Nie będzie zatem pilota. Nawet gdyby był, to tylko sam korpus, do połowy, a to już był by pójście na łatwiznę. Więc..dokleiłem nogi z płaszczem, który skróciłem tak, by było widać wysokie buty. Można założyć, że gość będzie ubrany w skórzany kombinezon. Łączenie tułów-nogi zamaskowałem pasem. Czołgowy peryskop przy pasie. który służył za filtr powietrza, po dodaniu mechanicznego kikuta i kilku przewodów jest teraz baterią wspomagającą ruchy reki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 Podziwiam wyobraźnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonathan Napisano 31 Stycznia 2017 Share Napisano 31 Stycznia 2017 NO no no Coraz fajniej... A figurka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 1 Lutego 2017 Autor Share Napisano 1 Lutego 2017 Facet jest uzbrojony..dostał karabinek..trzyma "gnata" pod pachą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni44 Napisano 2 Lutego 2017 Share Napisano 2 Lutego 2017 Wypisz ,wymaluj jak Lord Vader który jak Feniks powstał z popiołów (czytaj resztek ) widać lubisz fantastykę ,tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 2 Lutego 2017 Autor Share Napisano 2 Lutego 2017 Lubie fantastykę, bo przy tego typu pracach zbytnio nie trzeba wytężać umysłu Kilka nowych detali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 3 Lutego 2017 Share Napisano 3 Lutego 2017 Strasznie sie Piotrze ciesze, że Cię tu widzę. Bedze mógł się zachwycać twoimi pracami, czego mi już brakowało ,-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 3 Lutego 2017 Autor Share Napisano 3 Lutego 2017 Bez przesady Sebek żeby się zaraz zachwycać..finalnie może okazać się, że nie będzie czym. Ludzik zagruntowany, "Przód" można powiedzieć gotowy do finalnego montażu, Plastikowe patyczki, drut, jakieś blaszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 Mechanik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Kurczę ale fajny warsztat znalazłem gratuluję pomysłowości a przede wszystkim wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 Poskładałem mechanizmy, dodałem do nich hydraulikę i można montować do korpusu... Korpus stwora złożę z detali z modelu czołgu Leopard, którego nie mam zamiaru składać. Zabrałem już jakiś panel, przeguby wahaczy, które wykorzystam do łączenia korpus-nogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 7 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 7 Lutego 2017 Ciekawe! Będę zaglądał! Powodzenia! Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Zapowiada się niesamowicie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 8 Lutego 2017 Autor Share Napisano 8 Lutego 2017 Musiałem zamienić masywne czołgowe przeguby na coś delikatniejszego. Też powodem zmiany było to, że korpus stwora za wysoko "siedział"..w założeniu miał szorować brzuchem po ziemi. "Zawiasy" przedniego ramienia. Przednie ramie już na swoim miejscu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Ale masz tempo! Cidkawie się ogląda taki warsztat bo nie wiadomo jaki będzie efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 9 Lutego 2017 Autor Share Napisano 9 Lutego 2017 Ta praca nie ma w sobie aż takiej dokładności i precyzji jaką Ty potrafisz pokazać w sowich modelach, które widziałem na żywo. Ja tu niczego od podstaw nie wytwarzam a wykorzystuję "gotowe" zestawy więc prędkość budowy jest podobna do tej w składaniu modelu z pudełka. Ciekawie się też taki model buduję.. /musisz kiedyś taki popełnić/..wiem co zamierzam stworzyć ..ale do końca nie wiem jak ma to wyglądać. Koncepcja budowy cały czas się zmienia np. jest pilot, mechanik..ale teraz z pilota chętnie zrobię "ochroniarza" W sterówce, którą właśnie zrobiłem umieszczę nowego pilota. Kwestia przeniesienia napędu z silnika dopiero się rozwija...zaś samego silnika jeszcze nie wymyśliłem. Przekładnie napędu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 9 Lutego 2017 Share Napisano 9 Lutego 2017 Podziwiam wyobraźnie i jestem ciekawy końcowego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewpiga Napisano 10 Lutego 2017 Autor Share Napisano 10 Lutego 2017 Najpowszechniej stosowana przekładnia zębata już na swoim miejscu. Muszą być też zawory do regulacji biegu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi