zyziek Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Głównie do złożenia i poćwiczenia malowania przed zabraniem się za dokończenie tygrysa Do modelu dodam siatki fototrawione zamiast tych z plastiku. Model to staaary Dragon w Italerowskiej oprawce. Formy to chyba Gunze z późnych lat 80-tych. Zapraszam do oglądania i komentowania! Wycinanka kół: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Nie ma to jak wczesny StuG z krótką lufą. Mam na koncie produkt Tamiyi, chętnie zobaczę, co da się z Twojego zestawu wystrugać. Powodzenia! Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 6 Lutego 2017 Autor Share Napisano 6 Lutego 2017 Powiem szczerze, że klei się bardzo przyjemnie. O to przymiarki na sucho : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 6 Lutego 2017 Share Napisano 6 Lutego 2017 Fajny... Popatrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Też będę zaglądał. Akurat ten StuG to dość niezły model jak na Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Ale to nie jest model produkcji Italeri. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 7 Lutego 2017 Autor Share Napisano 7 Lutego 2017 Z Italeri to tylko z instrukcją jest związany Pospawałem trochę z GS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Ale to nie jest model produkcji Italeri. To stary Dragon. Leży sobie gdzieś w piwnicy Masz we mnie widza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 10 Lutego 2017 Autor Share Napisano 10 Lutego 2017 Skusiłem się też na małą lufę (Nie mogłem się oprzeć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Ale to nie jest model produkcji Italeri. To stary Dragon. Leży sobie gdzieś w piwnicy Masz we mnie widza Toż to wiadomo od pierwszego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Zasiadam i oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 13 Lutego 2017 Share Napisano 13 Lutego 2017 Z tej blaszki Eduarda to będzie pasował chociaż jeden element? o.O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 13 Lutego 2017 Autor Share Napisano 13 Lutego 2017 Z tej blaszki Eduarda to będzie pasował chociaż jeden element? o.O Pasują i to nawet dwa! Kupiłem ze względu na siatki o czym wspomniałem w pierwszym poście. Reszta mnie nie interesuje A za taką kwotę to nie przesadzajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Postępy z prac: A teraz zaczynają się schody, mianowicie w zestawie są gąsienice z pełnym zębem. Zastanawiam się czy w tamtym okresie Stug nie był ubrany w te z pustym? Czy w tym miejscu nie powinien znajdować się jakiś właz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Lutego 2017 instrukcja prawdę powie ... ;) no dobra był właz ale w Pz III w StuG już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Greif Dzięki Gąsienice powinny być z pustym zębem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Lutego 2017 Super Moderator Share Napisano 15 Lutego 2017 mówisz i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 15 Lutego 2017 Autor Share Napisano 15 Lutego 2017 Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 27 Lutego 2017 Autor Share Napisano 27 Lutego 2017 Przyszedł czas na bambosze : Sklada się dość mozolnie, jak każde gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Te gąsienice są nieodpowiednie do tych kół napędowych. Są to wczesne tracki (36 cm) a koła napędowe masz późnego typu (40 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 To zdech pies. Pozostaje wymiana kół napędowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Nie bardzo. Stugi 3 B nie posiadaly juz waskich kol napedowych. W gre wchodzi tylko dobranie odpowiednich gasienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Mam jeszcze takie. Nadadzą się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 28 Lutego 2017 Share Napisano 28 Lutego 2017 Niestety NIE. To są gąski stosowane w kolejnej wersji StuG-a III ausf.C na tabeli gąsek to Modelkasten SK - 18 /Friulmodel ALT 4 Do Twojego modelu koniecznie takie : Modelkasten SK-24 - http://www.cyber-hobby.com/shop/images/modelkits/ZMKSK-24.jpg Friulmodel ALT - 3 - http://www.friulmodel.su/files/catalogue/friulmodel/tracks35/ATL-35-03.gif Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 28 Lutego 2017 Autor Share Napisano 28 Lutego 2017 Pozostaje mi go zostawic na ten moment na "cegłach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi