Mikolaj75 Napisano 6 Kwietnia 2017 Share Napisano 6 Kwietnia 2017 1. Projektanci takich zestawów to jednak mają sporo pracy...; 2. Prośba o kilka słów o procesie malowania lemiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2017 Prośba o kilka słów o procesie malowania lemiesza Mikołaj - lemiesz pomalowałem mieszanką czarnej i brązowej tamijuni . Dwie warstwy lakieru do włosów i na to żółta tamijunia . Odczekałem z półgodzinki i sru lemiesz do szklanki z wodą na chwilę . Jak tak sobie leżał mokry parę minut obdrapałem go pędzlem dziadem , żeby mi tylko troszkę farby zostało żółtej . Dół lemiesza wysuchopędzliłem ganmetalem valejowskim i bardzo suchym srebrnym valejowskim . Potem wymieszałem kilka odcieni pigmentów ziemistych z plasterem akowskim ( to zdaje sie pewnie jest gips ) i dolałem jakiejś olejnej akowskiej "gliny " czy tam ziemi i łajtspirytu . Taką półpłynną masą wysmarowałem lemiesz . To wysycha bardzo szybko i nadmiar usunąłem patykiem do cieni do oczu i pędzlem dziadem . Na koniec siknąłem z aerografu fixerem dla lepszego utrwalenia ( aczkolwiek ta breja po wyschnięciu całkiem dobrze się trzyma i jest zwarta ) i strzeliłem z pędzla dziada parę razy rozrzedzonym olejnym "dustefektem" . Do tego gdzieniegdzie już na sucho po tym zaschniętym błocie na lemieszu smernąłem jaśniejszym i ciemniejszym pigmentem dla zróżnicowania i delikatnie jeszcze raz suchopędzliłem metalikiem srebrnym dół lemiesza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Kwietnia 2017 Share Napisano 7 Kwietnia 2017 bożo wpożo - za ten lemieszowy tutorial to należy ci się nagroda prezesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 8 Kwietnia 2017 Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Takie to proste i łatwe jak się to czyta - myślę, że na jakichś kolejnych warsztatach SF fajnie by było jakbyś poprowadził warsztat z "masakrowania" silnika i opon oraz z robienia śladów eksploatacji na czymś podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 24 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2017 Heloł :-) Rozpocząłem brzydzenie : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 24 Czerwca 2017 Share Napisano 24 Czerwca 2017 malowanie level sztuka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Super się na to patrzy. Podoba mi się i sprawność budowy i spójność malowania. Grzegorz - a jakie to to ma rozmiary? Pytam, bo te Wasze koparki i traktory na żywo są zawsze mniejsze niż bym się spodziewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 Zacieszam , że się podoba Mikołaj , akurat równiarka jest dość długa - ze 22 centymetry mierzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Ridżu, te Twoje pokraki ŻONdzOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 29 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2017 I tutaj finał : viewtopic.php?f=73&t=58727 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi