Jump to content

Amerykańska równiarka Caterpillar 12

bożo wpożo
 Share

Recommended Posts

• 2 weeks later...

Oczywiście , ze żywiczny plus . Prawie poskładany i gotowy do kolorowania . Pozostało mi jeszcze przy silniku trochę drobiazgów - wiatrak od chłodnicy , przewody układu paliwowego i takie tam popierdółki . Musiałem pokombinować , żeby mógł po pomalowaniu poskładać go modułami . Brzydki to pojazd , podobamisie

w11_zpsaos5hmwy.jpg

w10_zpsfycriaev.jpg

w9_zpskdmt5b4d.jpg

w8_zpslzesquzw.jpg

w7_zpsctb7tdt7.jpg

w5_zpsrpettb6x.jpg

w4_zpsxnyqcjlm.jpg

w1_zps6x3a9f7q.jpg

• 2 weeks later...

Dziękuję za komentarze

Zdradź jak to pomalowałeś po kolei warstwy

Nic nadzwyczajnego . Ciemna brązowa tamija na żywicę , potem różne odcienie zółtego z tamijuni , gx100 od gunze , łosz olejny miga , mat od gunze . Drobne zabrudzenia to naciapane akryle lajfkolora i rozcierane/zmywane vallejowskim klinerem do mycia aerografu . Miska olejowa pryśnięta czarnym łoszem miga i na to wet efekt od ak . Tłumik to lajfokolorowy zestaw rdzy .

Gdzie taki model można kupić ?

W Martoli , w Mojehobby i pewnie po ebajach i innych internetach .

Dziękuję za komentarze

Zdradź jak to pomalowałeś po kolei warstwy

Nic nadzwyczajnego . Ciemna brązowa tamija na żywicę , potem różne odcienie zółtego z tamijuni , gx100 od gunze , łosz olejny miga , mat od gunze . Drobne zabrudzenia to naciapane akryle lajfkolora i rozcierane/zmywane vallejowskim klinerem do mycia aerografu . Miska olejowa pryśnięta czarnym łoszem miga i na to wet efekt od ak . Tłumik to lajfokolorowy zestaw rdzy .

Gdzie taki model można kupić ?

W Martoli , w Mojehobby i pewnie po ebajach i innych internetach .

Takie to przecież proste

• 3 weeks later...

Grzesiek, te twoje silniczki to sa prawdziwe dzieła sztuki. Są po prostu przepiękne !!!!!!! Gratuluje Ci talentu !!

Dziękuję za komentarze , tymczasem pokolorowałem traktora , rzuciłem gx100 i złoszowałem . Nie wszędzie jeszcze bo czekam na nalepki "katerpilar dizel " i takie tam tabliczki znamionowe :

ru1_zpsldef8xj4.jpg

ru2_zpsubmt4dxu.jpg

ru3_zpsvolhug6c.jpg

ru4_zpsc43tc1pv.jpg

ru5_zps0knbhdwc.jpg

ru6_zpsxlc6cl4v.jpg

gotowy lemiesz :

lemiesz1_zpswe1ak304.jpg

lemiesz2_zpszinuaxnb.jpg