milczacy Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Po tylu przebojach jesteś już masterem kalek ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Silniki pomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Kwietnia 2017 Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Świetny efekt Malujesz białym błyszczącym, czy dajesz na wierzch lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2017 Biały to jest matowy Gunze H. Jednak zawsze przed maskowaniem zabezpieczam błyszczącym lakierem, w tym przypadku GX 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Wszystko już pomalowane. Teraz czas na kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Model robię pod zamówienie Myślałem, oglądałem i chyba już wiem kto zamawia takie modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Kto ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 A tak BTW, ładniutko to wszytko wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Grzesiek, a jak załatwiasz sprawę łączenia silników z kadłubem? Masz to już teraz wyszflifowane na tyle dobrze, że nie będzie widocznej szpary czy ew. potem jeszcze szpachla Vallejo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Silniki dobrze pasowały, a miejsce na kadłubie gdzie są doklejane zamaskowałem. Myślę że będzie ok. Bardziej obawiam się kalek, a szczególnie na silnikach. Dobrze, że jak co, to mam jeszcze maski których mogę użyć jak z kalkami nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Ładnie, może to wina fotek ale biały taki szarawo-gołębi wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Myślę że jest to wina zdjęć. Z drugiej strony, to nie za bardzo chciałem aby był idealnie biały. Przyjrzałem się właśnie i na żywo kolor biały jest mniej szarawy niż na tych fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Swoją drogą samolot jest po prostu śliczny i chyba sobie kiedyś takiego zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Jednak pasy na kadłubie i silnikach będę malował. Z kalkami mi nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Zabrałem się za malowanie pasów. Mogłem odrazu tak zrobić, a nie użyć kalek których nie potrafię kłaść. Teraz potraktuje to bezbarwnym lakierem i naklejam maski. Na koniec znowu biały i porawki pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Co tu się stało?? Zrób tak, żeby nie malować białym, bo malowanie białym po czerwonym to proszenie się o kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Hardcore... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Aby zrobić tak, by nie malować już białym, to na chwilę obecną raczej się nie da. Myślę jednak, że biała Gunze sobie poradzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Grześku,a czy ta czerwień nie jest za ciemna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Grzesiu być może jest, chociaż na żywo jest jaśniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Da się tylko to dodatkowa robota. Zeszlifować drobnym papierem na mokro, podkład i od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 No tak to się da . Maski które posiadam kładzie się na kolor czerwony. Próbowałem odwrotnie na silnikach, czyli na biały ale nie da rady. Jeśli nie wyjdzie teraz to i tak trzeba będzie zmywać farbę i jeszcze raz wszystko malować. Wtedy będę musiał sam zrobić maski. Zobaczymy jak wyjdzie po nałożeniu białego i wtedy będe się martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Nie da sie , porobisz schodki z warstw farby i tyle, nic na mokro nie szlifować.lepiej mieć jeden równy schodek wynikający z ilości f.białej do pokrycia czerwonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Koledzy spokojnie . Tak jak pisałem zobaczymy jak wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi