Dorotka Napisano 8 Kwietnia 2017 Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Tak go sobie zacząłem dłubać... Pewnie i tak nie skończę, ale kto mi zabroni... Wersja ma być dla odmiany w starym typie kamo... Na razie tkwię w kabinach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 8 Kwietnia 2017 Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Super robota i czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 8 Kwietnia 2017 Share Napisano 8 Kwietnia 2017 W końcu zobaczę jakieś Twoje skrzydła patrzem ale ta czerwona kropka ... Czym robisz zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 8 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2017 Super robota i czekam na ciąg dalszy Dzięki! ale ta czerwona kropka ... Poduszki i stelaże foteli psiknięte tylko wstępnie, będą jeszcze mocno przerabiane.... Także może kropka zniknie Czym robisz zdjęcia? Takim trochę "lepsiejszym" Nikonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Takim trochę "lepsiejszym" Nikonem... A słoiczek jaki? Nie mam pojęcia o czym Ty do mnie mówisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 9 Kwietnia 2017 Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Tłumacząc na normalny język to pewnie o obiektyw koledze chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Tłumacząc na normalny język to pewnie o obiektyw koledze chodzi Taki jakiś: Nikkor 16-80mm f/2.8-4.0E DX ED VR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 9 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2017 Wypada napisać o pierwszych wrażeniach. Kabina w modelu wykonana dobrze (ale jak się widzi kabinę od Su-33 Kinetica to jedzie malizną), wszystko idealnie spasowane. Wywierciłem jedynie „dziury” w osłonie RIO, dodałem nity na pokrowcu i zrobiłem manetkę „dodawania gazu”. Uzupełniłem też jakieś kable na tylnych ściankach i rurę za siedziskiem RIO. Można więcej, tylko trzeba chcieć. Blaszki od Edzia, jak to blaszki od Edzia – kolory od czapy, więc przemalowałem. Na szczęście spasowanie jest ok za wyjątkiem blaszki po lewej ręce pilota – trochę nie pasuje do bocznej ściany. Ale generalnie nie jest chyba źle. Czas na tablice i boczne „ścianki”. Z tego co widzę też się tutaj postarali, choć i tak praktycznie nic nie widać po złożeniu…. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 10 Kwietnia 2017 Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Elegancko to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 10 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2017 Elegancko to wychodzi. Dzięki... Zamknąłem "boczki" i spasowałem wstępnie elementy kabiny z kadłubem... Tu też wszystko pasuje i całkiem fajnie wygląda, w stosunku do wcześniejszych modeli od Hase, czy HB. Brak odwzorowania kabli i przewodów z tyłu, na poziomej ściance, za RIO da się ścierpieć. Edek zrobił tam jedną blaszkę ale i tak jej nie widać, lub bardzo mało widać przy podniesionej osłonie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Z tyły, za kabiną się za bardzo Tamka nie popisała... Dali pustą "pokrywkę" zapominając o rurach, przewodach, siłowniku hydraulicznym i Bóg wie czym jeszcze, co tam jest... Zrobili też "świetny" plastikowy patyk na którym ma spocząć otwarta kabina... Trochę trzeba kombinować... W toku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 11 Kwietnia 2017 Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Skupiasz się na rurach i przewodach, krytykujesz kolor blach, ale szwy na fotelach Ci nie przeszkadzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 11 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2017 Skupiasz się na rurach i przewodach, krytykujesz kolor blach, ale szwy na fotelach Ci nie przeszkadzają? Nie, zupełnie mi nie przeszkadzają... Mam pilniki i papier ścierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 12 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2017 Lecimy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 13 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2017 Duperelizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Przy okazji mały test "współpracy" farby MRP (U.S. Navy White) i washa Wildera (Deep shadow)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 "Piękne" nity, HB zdaje się. I jak test? Przeszedł próbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Ładnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2017 I jak test? Przeszedł próbę? Farby są naprawdę - w mojej ocenie - rewelacyjne. Bardzo drobny pigment, porównywalny jedynie z Gravity i Zero-Paints (ze wskazaniem na te pierwsze). Nie zatykają dyszy 0,15 nawet przy dłuższych przerwach. Do czyszczenia użyłem zwykłego rozpuszczalnika uniwersalnego. Dają bardzo, bardzo gładką powierzchnię, ten wash ze zdjęcia lany był bezpośrednio na farbę, doskonale się rozlewał i dobrze schodził z miejsc gdzie nie powinno go być. Słoiki może trochę upierdliwe, ale nic nie trzeba rozcieńczać, lane prosto do aero, choć ciekawy jestem ich rozpuszczalnika (chwilowo niestety niedostępny). Także, ten, tego... Wszedłem w to i zamówiłem więcej... A inni zrobią jak uważają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 22 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Nie klejone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 23 Kwietnia 2017 Share Napisano 23 Kwietnia 2017 Świetne malowanie w teście i super robota obserwuję dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Tu się Panowie z Eduarda postarali trzeba przyznać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Panowie z Airesa postarali się bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 26 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Panowie z Airesa postarali się bardziej. Nie wiem, nie widziałem... Mi ten wariant wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 26 Kwietnia 2017 Share Napisano 26 Kwietnia 2017 Ależ proszę bardzo: http://www.aires.cz/en/product/f-14a-tomcat-cockpit-set/0-3440/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi