KubaRo95 Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Cześć! Znalazłem jeszcze takiego JS'ka 2, model to bardzo stary dragon, bardzo... Mimo to fajnie się go sklejało i myślę, że wygląda w miarę porządnie. Można się pastwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hico Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Super. Tylko jeden zbiornik jak nie używany wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Te plamy na płycie silnikowej troszkę za duże jak na mój gust, i te dodatkowe zbiorniki... Reszta bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 19 Kwietnia 2017 Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Patrząc na model dopowiedziałem sobie historię, uszkodzone błotniki tak bardzo że zbiorniki musiały ulec zniszczeniu dlatego wymienione na nowe, prawie nie używane :-) Rosyjski "kotek" ładnie zrobiony. Pozdrawiam Wal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaRo95 Napisano 19 Kwietnia 2017 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2017 Patrząc na model dopowiedziałem sobie historię, uszkodzone błotniki tak bardzo że zbiorniki musiały ulec zniszczeniu dlatego wymienione na nowe, prawie nie używane :-) Rosyjski "kotek" ładnie zrobiony. Pozdrawiam Wal Czytasz w moich myślach, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 20 Kwietnia 2017 Share Napisano 20 Kwietnia 2017 Parafrazując: "Nie rosyjski, a sawiecko-polski", bo to malowanie z 1 P.Cz.Ciężkich z 1 AWP. Niestety, jak cała 1 B.Cz., ta jednostka miała spore problemy kadrowe tak i tu gross jednostki stanowili Rosjanie o polsko brzmiących nazwiskach. O modelu: Na zaczepach na wierzy, na uchwycie/podporze działa widoczne szwy - to samo klakson. Zbiorniki jak już wcześniej wspomniano za czyste - nawet jak na "nowe" z innej rozbitej maszyny ( bo funkel nówek z fabryki na bank nie dostali). Kolejna sprawa brudzenie - nie realistyczne: Dolne powierzchnie uciaprane błotem od linijki, natomiast górne w okolicy gąsienic czyściutkie i dopieszczone szmateczką i plakiem. Popraw to brudzenie i będzie git. Również zdało by się troszkę przydymić płytę nad silnikiem, w okolicy wydechów bo też taka za czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 22 Kwietnia 2017 Share Napisano 22 Kwietnia 2017 Ogólnie bardzo mi się podoba . Mam jednak małe uwagi co do wydechów - raczej tak nie korodowały w IS-2 oraz brakuje mi "wyplutego" zaolejenia i czarnej sadzy za tymi wydechami. Poza tym, wydaje mnie się, że kadłub jest w wersji najpóźniejszej, czyli spawana płyta czołowa - w polskim 434 była wg mnie odlewana z widocznymi śladami odcinania od wlewek. Mam też wątpliwości, czy powinny być uchwyty na płycie stropowej wieży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 25 Kwietnia 2017 Share Napisano 25 Kwietnia 2017 neptun1939 - tak w kwestii formalnej nie było czegoś takiego jak 1 P.Cz.Ciężkich czy 1 B.Cz. Jednostka do której należał omawiany czołg to 4 pułk czołgów ciężkich. A 1 B.Cz to pewnie miała być 1 Brygada Pancerna im. Bohaterów Westerplatte, w żaden sposób nie powiązana z 4 pułkiem czołgów ciężkich. Co do kopcia przy wylotach - niezbędny! Wiadomo że jeżeli W-2 (lub któryś z pochodzących od niego nowszych silników) nie pluje olejem to należy natychmiast dolać oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neptun1939 Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Michał_G - faktycznie mój błąd, przyznaję się pomieszałem kilka nazw/jednostek w jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 1 Maja 2017 Share Napisano 1 Maja 2017 Mi się bardzo podoba! Chciałbym tak malować czołgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Maja 2017 Share Napisano 5 Maja 2017 Fajny wygląda jak 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Fajny wygląda jak 35 Bo to jest 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 7 Maja 2017 Share Napisano 7 Maja 2017 Model mimo wad jest b.ładny w odbiorze i nieżle pomalowany ale trochę nieprzemyślane ślady eksploatacji. Uwagi: -przesadzona faktura odlewu na kadłubie i brak śladów "odkrawania" nadlewek -jak już pisano na zbliżeniach widać szwy na na klaksonie(! przecież to minuta pracy), zbiornikach z lewej strony i lufie, zakładam że takich miejsc jest więcej. -jak już pisano nieco przesadzone zacieki na płycie (przy jednoczesnym ich braku w innych miejscach) -brak łosza w kratkach nad silnikiem oraz na tylnej płycie -brak okopcenia wydechów, które przy wysokoprężnych ISach były bardzo mocne jak już pisano wyżej -brak błota nad biegiem gąsienic z tyłu, (a nie wiem czemu dużo błota jest natomiast na płycie tylnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi