bartek33365 Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Dawno nie robiłem żadnego samoluta i tak wybór padł na Antka. Oczywiście malowanie polskie. Początek senny, zaczęta walka z wnętrzem. Raczej nie będę wprowadzał jakiś wielkich poprawek. Z dodatków to blachy Edka, żywiczne lampy i może silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 W kabinie pilotów wywal boczny panel po prawej stronie. W Antku nigdy czegoś takiego nie było. To nie jest jedyna rzecz, którą projektant wyssał z małego chińskiego paluszka. Jakby Ci się jednak chciało coś poprawiać, to ścianka działowa jest za bardzo przesunięta do tyłu. To błąd modelu HB, który się najbardziej rzuca w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 30 Kwietnia 2017 Share Napisano 30 Kwietnia 2017 Zasiadam w pierwszym rzędzie bo sam go dlubie i bede podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 W kabinie pilotów wywal boczny panel po prawej stronie. W Antku nigdy czegoś takiego nie było. To nie jest jedyna rzecz, którą projektant wyssał z małego chińskiego paluszka. Jakby Ci się jednak chciało coś poprawiać, to ścianka działowa jest za bardzo przesunięta do tyłu. To błąd modelu HB, który się najbardziej rzuca w oczy. Z panelem sobie poradzę, zresztą jest sporo zdjęć na forum. Co do ścianki podziałowej to chyba sobie daruję. Nie czuję się na siłach aby tak ingerować w model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Pierwsze prace przy wnętrzu ruszyły. Coś tam porobiłem przy fotelach, drzwiach i połówkach kadłuba. Przedziału transportowego raczej nie będę ruszał bo i tak nic nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 15 Maja 2017 Autor Share Napisano 15 Maja 2017 Wnętrze gotowe do kolorowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemosto Napisano 17 Maja 2017 Share Napisano 17 Maja 2017 jak oceniasz ten zestaw bo mam go w szafie i się nad nim zastanawiałem czy zacząć? Przemosto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 17 Maja 2017 Autor Share Napisano 17 Maja 2017 Jakościowo całkiem fajnie. Detal też. Niestety jest wiele elementów, które w prawdziwym samolocie nie istnieją i trzeba je usunąć albo przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 18 Maja 2017 Autor Share Napisano 18 Maja 2017 Prace nad wnętrzem dobiegają końca i będzie można zamykać kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 A podloga nie byla przypadkiem srebrna w przedziale ladunkowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedrzich Napisano 18 Maja 2017 Share Napisano 18 Maja 2017 Jeżeli tablica przyrządów jest przyklejona zgodnie z instrukcja to jest to babol zestawu! W takim układzie nikt nie sięgnął by do tablicy ręką w locie! Pedały steru kierunku w samolocie są pod dolną krawędzią tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Podłoga jest dobrze pomalowana. Z pewnością nie była srebrna (chociaż widziałem różne kombinacje kolorów). Bedrzich, przypuszczam, że to raczej nie chodzi o złe umieszczenie tablicy, tylko o złe położenie ścianki oddzielającej kabinę pilotów od części transportowej. HB przesunęło całość o jedno żebro do tyłu i kabina pilotów jest za długa. Chociaż w "Niezniszczalnych 2" S. Stallone pilotuje Antka siedząc w kabinie transportowej, więc wszystko jest możliwe. A w jakimś innym filmie (chyba "Tajemnica twierdzy szyfrów", ale nie jestem pewien, bo to dawno było) Antek "grał" Dakotę (a właściwie jej wnętrze) lecąc do tyłu. Bartek33365, dasz radę przemalować ściankę na czarno? Od strony pilotów tapicerka była też na ściance, nie tylko po bokach kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 19 Maja 2017 Share Napisano 19 Maja 2017 Antek "grał" Dakotę (a właściwie jej wnętrze) lecąc do tyłu. Bo tylko Antek jest taki kozak, że lata na indiańca - znaczy tyłem Śledzę wątek od początku Życzę powodzenia w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 19 Maja 2017 Autor Share Napisano 19 Maja 2017 Podłoga jest dobrze pomalowana. Z pewnością nie była srebrna (chociaż widziałem różne kombinacje kolorów).Bedrzich, przypuszczam, że to raczej nie chodzi o złe umieszczenie tablicy, tylko o złe położenie ścianki oddzielającej kabinę pilotów od części transportowej. HB przesunęło całość o jedno żebro do tyłu i kabina pilotów jest za długa. Chociaż w "Niezniszczalnych 2" S. Stallone pilotuje Antka siedząc w kabinie transportowej, więc wszystko jest możliwe. A w jakimś innym filmie (chyba "Tajemnica twierdzy szyfrów", ale nie jestem pewien, bo to dawno było) Antek "grał" Dakotę (a właściwie jej wnętrze) lecąc do tyłu. Bartek33365, dasz radę przemalować ściankę na czarno? Od strony pilotów tapicerka była też na ściance, nie tylko po bokach kabiny. Dokładanie tak są różnie warianty kolorystki. Dokładnie, HB dało ciała ze ścianką (i nie tylko) zresztą jest o tym mowa na początku warsztatu. Niestety już nie dam rady jej przemalować. Nie wiem czy w "Tajemnicy twierdzy szyfrów', ale na pewno w "Czasie honoru". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 24 Maja 2017 Autor Share Napisano 24 Maja 2017 Kadłub i śmigło sklejone. Zaczęte prace przy silniku i usuwanie wytworów chińskiej wyobraźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 25 Maja 2017 Share Napisano 25 Maja 2017 Wrzucaj troszkę większe zdjęcia, bo to już prawie miniaturki Kokpit ładnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 26 Maja 2017 Autor Share Napisano 26 Maja 2017 Ogon ociosany, teraz skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 14 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2017 Silnik gotowy do malowania. Poprawiłem trochę śmigło i wreszcie skończyłem szlifować skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Czerwca 2017 Share Napisano 14 Czerwca 2017 w tej skali jest piękny silnik http://www.neomega-resin.com/m62m63m25-389-p.asp ma on oczywiście pena wadę fabryczną. owe 12GBP... Twój wcale nie gorszy a pewnie tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Antek trochę poskładany i dostał parę blach. Dokupiłem też kolejne żywice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Panie Blachy umiesz Pan kleić, to samemu ciezko z rurki te pierdolki zrobic? Przeciez to proste elementy sa i pare zlociszy w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Fajna robota, ale odklej ten okrągły wziernik na spodzie (ten przed prostokątnym lukiem awioniki pod kabiną pilotów). Ten wziernik to kompletne SF. W prawdziwym Antku tam jest wgłębienie za wylotem chłodnicy. Powierzchnia antypoślizgowa z blachy ryflowanej jest moim zdaniem rzadkością w Antkach. Częściej stosowana jest klasyczna, czyli napylona. Można to zrobić przyklejając na lakier jakiś proszek, np. drobny brokat. Na wierzchu dolnych skrzydeł jest tylko jeden wziernik, na końcu lewego skrzydła, pozostałe to też fikcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Podziękował. Jutro się poprawi. Blacha na grzbiecie zostanie tak jak jest. Za dużo się z tym dziadostwem mordowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Bardzo fajny Antek się szykuje Jakie malowanie będzie: wojak czy SP- ? Na kilku naszych cywilach i rolnikach widziałem chodnik z blachy ryflowanej, ale to faktycznie tylko kilka wyjątków. Tak jak kolega djack pisał, te wzierniki na dolnych skrzydłach zaraz za zastrzałami to jakieś nieporozumienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grymson Napisano 23 Czerwca 2017 Share Napisano 23 Czerwca 2017 Kurcze szkoda że nie jestem już w MONie to bym Ci podesłał foty "Wiedeńczyka" (o ile jeszcze jest w Balicach). Jak by co to pisz PW to pogadam z kumplem to coś może załatwię ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi