Matthew Napisano 2 Maja 2017 Napisano 2 Maja 2017 Witam wszystkich serdecznie! Parę lat minęło, od kiedy popełniłem ostatni model. Od tamtego czasu naoglądałem się filmów wojennych, poczytałem książek, przejrzałem fora i wszystko wróciło. Człowiek dorósł i w końcu może trochę wydawać na swoje hobby. Generalnie - model Tamki wzbogacony blachami Eduarda co by trochę bardziej się świeciło podczas klejenia. Malowany Farbami Mr. Hobby do modulacji (moja pierwsza w życiu). Postarzany przeróżnymi specyfikami. Wielu rzeczy zapomniałem i musiałem uczyć się ich na nowo. Miał być trochę sfatygowany i ubłocony - taki też wyszedł. Model czeka jeszcze na zmatowienie - na zdjęciach może się jeszcze świecić, ale będzie to zredukowane. Zapraszam do oglądania i liczę na komentarze! Pozdrawiam! Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 2 Maja 2017 Super Moderator Napisano 2 Maja 2017 Czołem Jak widać z starej Tamki można zrobić całkiem fajny modelik Ogólnie jest fajnie , mnie troszkę kłują zalane oczka w siatkach, reszta ok o błocie się nie dyskutuje ;) Jedynie przyszlifowałbym koła u podstawy z gruntem co by "zasymulować" ciężar pojazdu ( ugięcia opon wiadomo nie będzie no ale to takie ersatz ;P ) Pozdro Cytuj
bazylms Napisano 3 Maja 2017 Napisano 3 Maja 2017 Generalnie ładnie model ci wyszedł. Błoto mi się podoba, dobrze zrobione. Natomiast od siebie dodałbym trochę delikatnego kurzu na górze pojazdu. Cytuj
Rafał B Napisano 3 Maja 2017 Napisano 3 Maja 2017 Modulacja fajna, obicia już niekoniecznie zwłaszcza, że w trochę dziwnych miejscach, no i błoto na błotnikach, gdyby je poprawić dałby radę Cytuj
Taki Jeden Napisano 3 Maja 2017 Napisano 3 Maja 2017 Jak na tak starego strucla, to wyszedł całkiem, całkiem. Tylko to błoto faktycznie trochę słabo wygląda. Gdzie kupiłeś zestaw Eduarda do waloryzacji ? Cytuj
marioba Napisano 3 Maja 2017 Napisano 3 Maja 2017 No i to jest bardzo udany powrót! Model jest OK. Podoba mi się . Brudzenie to zawsze jest rzecz gustu! Jednym się podoba innym nie... Cytuj
Matthew Napisano 4 Maja 2017 Autor Napisano 4 Maja 2017 Dzięki za opinie wszelakie! Gdzie kupiłeś zestaw Eduarda do waloryzacji ? Tutaj: https://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-222-TAM.html Pozdrawiam Cytuj
pedzelek Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 Błoto w niektórych miejscach jest dość intensywnie narzucone punktowo. A reszta bardzo czysta. Na górze brakuje kurzu, pyłu. I obicia tak samo jak błoto. Średnio mocno i punktowo. Wrażenia końcowe: Bardzo ładnie! Technika wykonania błota: bardzo ciekawa. Cytuj
Panzer Machine Napisano 4 Maja 2017 Napisano 4 Maja 2017 Bardzo ładna modulacja, świetnie wymalowane odpryski, ale błocko, mogłeś się bardziej postarać ;) Cytuj
Cade Napisano 7 Sierpnia 2017 Napisano 7 Sierpnia 2017 Odgrzebię trochę ten temat bo mam wątpliwość. A że właśnie robię 222kę i porównuję z tą galerią to muszę zapytać. Nie chcę by wyszło, że się czepiam lub coś, ale chciałbym wyjaśnić nim zacznę malowanie:( Czy zaznaczone na czerwono elementy nie powinny się wzajemnie wykluczać? :/ Cytuj
Matthew Napisano 7 Sierpnia 2017 Autor Napisano 7 Sierpnia 2017 Nie mam pojęcia, bardzo możliwe, ja z merytoryką konstrukcyjną raczej na bakier - sklejam tylko i wyłącznie dla przyjemności. Także musi Ci jakiś znawca odpowiedzieć. Cytuj
Cade Napisano 8 Sierpnia 2017 Napisano 8 Sierpnia 2017 Wiem wiem:) i zajefajnie Ci to wyszło. Jak wiesz często tu zaglądam w poszukiwaniu odpowiedzi:) Cytuj
tankrider Napisano 13 Sierpnia 2017 Napisano 13 Sierpnia 2017 Model ładny, ale obicia mocno przesadzone według mnie.. wyglądają jak by ktoś naumyślnie młotkiem walił we własny pojazd :/ Cytuj
cooper69 Napisano 13 Sierpnia 2017 Napisano 13 Sierpnia 2017 Model ładny, ale obicia mocno przesadzone według mnie.. wyglądają jak by ktoś naumyślnie młotkiem walił we własny pojazd :/ To akurat normalne po hibernacji. Prawie każdy tak miał A model jak na pierwszy po hibernacji więcej niż si. Ale za minimum rok będziesz się na niego dziwnie patrzył acz z sentymentem - mam tak z "Pnnterą". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi