Matthew Napisano 2 Maja 2017 Share Napisano 2 Maja 2017 Witam wszystkich serdecznie! Parę lat minęło, od kiedy popełniłem ostatni model. Od tamtego czasu naoglądałem się filmów wojennych, poczytałem książek, przejrzałem fora i wszystko wróciło. Człowiek dorósł i w końcu może trochę wydawać na swoje hobby. Generalnie - model Tamki wzbogacony blachami Eduarda co by trochę bardziej się świeciło podczas klejenia. Malowany Farbami Mr. Hobby do modulacji (moja pierwsza w życiu). Postarzany przeróżnymi specyfikami. Wielu rzeczy zapomniałem i musiałem uczyć się ich na nowo. Miał być trochę sfatygowany i ubłocony - taki też wyszedł. Model czeka jeszcze na zmatowienie - na zdjęciach może się jeszcze świecić, ale będzie to zredukowane. Zapraszam do oglądania i liczę na komentarze! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 2 Maja 2017 Super Moderator Share Napisano 2 Maja 2017 Czołem Jak widać z starej Tamki można zrobić całkiem fajny modelik Ogólnie jest fajnie , mnie troszkę kłują zalane oczka w siatkach, reszta ok o błocie się nie dyskutuje ;) Jedynie przyszlifowałbym koła u podstawy z gruntem co by "zasymulować" ciężar pojazdu ( ugięcia opon wiadomo nie będzie no ale to takie ersatz ;P ) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Generalnie ładnie model ci wyszedł. Błoto mi się podoba, dobrze zrobione. Natomiast od siebie dodałbym trochę delikatnego kurzu na górze pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Modulacja fajna, obicia już niekoniecznie zwłaszcza, że w trochę dziwnych miejscach, no i błoto na błotnikach, gdyby je poprawić dałby radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 Jak na tak starego strucla, to wyszedł całkiem, całkiem. Tylko to błoto faktycznie trochę słabo wygląda. Gdzie kupiłeś zestaw Eduarda do waloryzacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Maja 2017 Share Napisano 3 Maja 2017 No i to jest bardzo udany powrót! Model jest OK. Podoba mi się . Brudzenie to zawsze jest rzecz gustu! Jednym się podoba innym nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 4 Maja 2017 Autor Share Napisano 4 Maja 2017 Dzięki za opinie wszelakie! Gdzie kupiłeś zestaw Eduarda do waloryzacji ? Tutaj: https://www.mojehobby.pl/products/Sd.Kfz.-222-TAM.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Błoto w niektórych miejscach jest dość intensywnie narzucone punktowo. A reszta bardzo czysta. Na górze brakuje kurzu, pyłu. I obicia tak samo jak błoto. Średnio mocno i punktowo. Wrażenia końcowe: Bardzo ładnie! Technika wykonania błota: bardzo ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 4 Maja 2017 Share Napisano 4 Maja 2017 Bardzo ładna modulacja, świetnie wymalowane odpryski, ale błocko, mogłeś się bardziej postarać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Odgrzebię trochę ten temat bo mam wątpliwość. A że właśnie robię 222kę i porównuję z tą galerią to muszę zapytać. Nie chcę by wyszło, że się czepiam lub coś, ale chciałbym wyjaśnić nim zacznę malowanie:( Czy zaznaczone na czerwono elementy nie powinny się wzajemnie wykluczać? :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 7 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Nie mam pojęcia, bardzo możliwe, ja z merytoryką konstrukcyjną raczej na bakier - sklejam tylko i wyłącznie dla przyjemności. Także musi Ci jakiś znawca odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cade Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Wiem wiem:) i zajefajnie Ci to wyszło. Jak wiesz często tu zaglądam w poszukiwaniu odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Model ładny, ale obicia mocno przesadzone według mnie.. wyglądają jak by ktoś naumyślnie młotkiem walił we własny pojazd :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 13 Sierpnia 2017 Share Napisano 13 Sierpnia 2017 Model ładny, ale obicia mocno przesadzone według mnie.. wyglądają jak by ktoś naumyślnie młotkiem walił we własny pojazd :/ To akurat normalne po hibernacji. Prawie każdy tak miał A model jak na pierwszy po hibernacji więcej niż si. Ale za minimum rok będziesz się na niego dziwnie patrzył acz z sentymentem - mam tak z "Pnnterą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KW-2 Napisano 14 Sierpnia 2017 Share Napisano 14 Sierpnia 2017 Świetny model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi