KRUGER_MAN Napisano 31 Sierpnia 2007 Share Napisano 31 Sierpnia 2007 No no no , cytrynka jak mażenie )) Podziwiam taką prace Pozdro KRUGER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Września 2007 Autor Share Napisano 2 Września 2007 Dzięki Panowie nic tak nie mobilizuje do dalszej pracy jak Wasze komentarze Przez ostatnie dwa dni niewiele zrobiłem, zaledwie pomalowałem klosze tylnych lamp i tablicę pod rejestrację, no i zamontowałem je na swoim miejscu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Nieżle Andrzeju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Czym malowałeś klosze do lamp?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Września 2007 Autor Share Napisano 2 Września 2007 Czym malowałeś klosze do lamp?. Jest to farbka Hobby Color - H090 Clear Red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek91 Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Genialnie to wygląda. Te chromy te światła to wszystko idealnie do siebie pasuje razem z kolorkiem. Jaką będzie miec rejestracje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Września 2007 Autor Share Napisano 2 Września 2007 Jaką będzie miec rejestracje? Nie znam wzoru tablic z tamtego okresu, przez to zastanawiam się czy dać współczesne, czy zostawić bez numerów jako eksponat muzealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Bardzo fajny i duży model:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Nie znam wzoru tablic z tamtego okresu Francuskie ? Samochod byl produkowany pomiedzy 1938 a 1955, wiec to bedzie cos takiego : http://plaque.free.fr/eur/f/_LARGE/F_1955-58_Postcard_De-Gaulle_JP.jpg Tlo czarne, litery srebrne w ramce. W galeri znajdziesz wyglad przednich i tylnych: http://plaque.free.fr/eur/f/ A moze jakies stare polskie http://plaque.free.fr/eur/pl/?path=./_LARGE/ lub gdanskie http://plaque.free.fr/eur/pl/?path=./_DANTZIG/ Najlepiej jak sam wybierzesz : http://plaque.free.fr/eur/eur_e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Września 2007 Autor Share Napisano 2 Września 2007 (edytowane) Dzięki Jędruś za linki Jeszcze nie jestem zdecydowany jakie dam tablice ale napewno coś sobie wybiorę. Dzięki uprzejmości łudzkiego kolekcjonera Citroenów Pana Józefa Tomasza Motylewskiego mogłem dzisiaj przeprowadzić z Nim rozmowę telefoniczną, w której to wyjaśnił mi gdzie mają być umieszczone tabliczki znamionowe. Zrobił także zdjęcie Citroena typ 11, na którym to pokazuje ich umiejscowienie. Co prawda zdjęcie przedstawia innego Citroena ale Pan Józef zapewnił mnie, że typ 11 i 15 SIX mają tabliczki w tych samym miejscu. Edytowane 2 Września 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Nio już nie mogę sie doczekać tych tabliczek,to już będzie normalnie super. Pozdrowionka dla Pana Józefa,i powodzenia w dalszej pracy Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 2 Września 2007 Share Napisano 2 Września 2007 Poprostu rewelacyjny model Andrzeju. Wkład pracy jak nabardziej pokazuje to że model ma wielkie możliwości konstrukcyjne a także pozwala na duże pole do popisu. Cóż można więcej napisac skoro przedmówcy już to zrobili. Oby więcej takich cacek w Twojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Września 2007 Autor Share Napisano 3 Września 2007 Dzięki koledzy Kurna przy montażu tylnej tablicy i lamp nie sprawdziłem jak to jest w oryginale Zasugerowałem się instrukcją i w rezultacie wszystko było za wysoko, było bo dzisiaj już to poprawiłem. oryginał: Przemalowałem też na czarno podstawy lamp, ale kurna zapomniałem pomalować srebną obwódkę na lewym mniejszym kloszu no nic, wieczorkiem zabiorę się za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 3 Września 2007 Share Napisano 3 Września 2007 To jest orginal a ja glupi przy poprzedniej fotce od przodu myslalem, ze to Twoj model Wcale sie nie zdziwie jak za jakis czas zrobisz podobne fotki modelu. Tylko napisz nastepnym razem odrazu, ze to orginal czy model bo zaczynam sie gubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Września 2007 Share Napisano 3 Września 2007 Święta racja okonek święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Września 2007 Autor Share Napisano 6 Września 2007 To jest orginal a ja glupi przy poprzedniej fotce od przodu myslalem, ze to Twoj model Szszerze mówiac nie myślałem, że można mój model pomylić z oryginałem swoją drogą chciał bym aby na finiszu wygladał jak na tej fotce Prace powoli idą do przodu, dzisiaj ostatni raz prysnąłem clearem pokrywy komory silnikowej. Także schną świeżo pomalowne narzędzia, po za tym skleciłem i zamontowałem do auta kilka drobiazgów. Fotka przedstawia pokrywę schowka, oczywiscie z ruchomą klamką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olokolo Napisano 6 Września 2007 Share Napisano 6 Września 2007 Szszerze mówiac nie myślałem, że można mój model pomylić z oryginałem swoją drogą chciał bym aby na finiszu wygladał jak na tej fotce No wiesz Torni - jak widze nie tylko ja bylem w takiej konsternacji Prawde mowiac juz sie zastaniawialem jak zrobiles tak superowa imitacje parkingu Ale znajac Cie - potrafisz i to zdielac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 12 Września 2007 Autor Share Napisano 12 Września 2007 Praktycznie jestm na finiszu Połączyłem gumowym zawiaseem i zamontowałem już połówki maski silnika. Niebardzo jestem zadowolony z tego zawisu (będę musiał pomyśleć nad innym) ponieważ guma spreżynuje pokrywy, a co za tym idzie nie chcą pod własnym ciężarem dolegać do kasty. Haczyki zamków pokryw też nie zdają egzaminu, po zamknieciu ich odrazu wyskakują z kasty Tak czy owak model będzie stał w gablocie z otwartymi pokrywami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 Przepiekna robota Andrzeju. Model naprawde robi nieszmowite wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 12 Września 2007 Share Napisano 12 Września 2007 MM Hmm piekny i smakowity. Godny uwagi, pięknie Andrzeju poproszę więcej takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Często jest tak, że pokrywy masek są po prostu zwichrowane i się nie domykają PS Prezencja modelu niesamowita!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 Często jest tak, że pokrywy masek są po prostu zwichrowane i się nie domykają Masz rację, w moim przypadku pokrywy były trochę spłaszczone (prawdopodobie od nacisku na nie inych części w pudle), na ile było to możliwe przywróciłem im pierwotny kształt. Ponad to w moim modelu zawias pokryw jest gumowy (z zestawu) z nacięciami w niej, które ułatwiają podnoszenie maski ale jednocześnie odpychają klapy od kasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 Pięknie, tyle można powiedzieć, bo inne słowa są zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 13 Września 2007 Autor Share Napisano 13 Września 2007 Dzięki Model praktycznie jest ukończony, zostało zrobić tablice w jakimś programie graficznym i zamontować przednie światła pozycyjne na błotnikach, ale to już gdy będę miał gablotę dla cytryny. Zamontowałem klapkę schowka, otwarta: zamknięta: Na kołach przybyły wentyle: a ta fotka jest dla wyobrażenia wielkości modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 13 Września 2007 Share Napisano 13 Września 2007 bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi