Jerry Napisano 15 Lutego 2018 Autor Share Napisano 15 Lutego 2018 Witam. Dokładnie tylko jedno lewe dla demonstracji. Chciałem zrobić dwa ale nie było by jak chwycic dobrze modelu aby niczego nie uszkodzić. oprócz skrzydła będzie ruchomy hak lądowania. Pzdr ps. zdjęcia już niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Lutego 2018 Share Napisano 22 Lutego 2018 Bajeranckie wykonanie - bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 1 Marca 2018 Autor Share Napisano 1 Marca 2018 Dzieki MAV Chłopaki sprawy mają się tak: - doklejone wyposażenie kokpitu, radio, tylna płyta - wykańczam osłonę zegarów -wklejone tylne skrzydła wraz z siłownikiem (obyło się bez szpachli) cud. Wklejone skrzydła główne. Tu czeka mnie troszkę pracy. -zrobiony drugi reflektor (zdjęcia potem bo se zakleiłem) -zrobione wnęki podwozia w 90% i nie wiem czy dalej to syfić jeszcze czy już zostawić -zrobione klapy -zrobione siłowniki lotek -zrobione mocowanie końcówki skrzydła do tylnego płata -zrobione zbiorniki, koła, wciąż majstruje przy kulasach. Dorabiam pod skrzydłowe czujniki (to te czerwone) -porozcinałem rakiety, robię mocowania i majstruje przy pociskach. I wciąż nie widzę końca hehe. Walczę dalej. Pozdrawiam ps. Sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 1 Marca 2018 Share Napisano 1 Marca 2018 Bardzo ładny warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 2 Marca 2018 Autor Share Napisano 2 Marca 2018 Podziękował. Staram się chociaż HB mi tego nie ułatwia Pzdr Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 Witam Pcham dalej. Spasowałem oszklenie. Z przodu wyszła szpara, ale nic poważnego. Pojawił się też celownik. I cała reszta dupereli: No i śmiglak Pzdr Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Pzdr Jerry Powiedz mi, jak robisz takie "ciapkowate" przebarwienia które znajdują się na śmigle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Domyslam się że Czarny (coś a'la Nato Black) posypuje solą, po czym nakłada ciemniejszy czarny. Można też na odwrót czarny sól i rozjaśniony czarny. Tyle że te ten nakładany na sól musi być bardzo rzadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Domyslam się że Czarny (coś a'la Nato Black) posypuje solą, po czym nakłada ciemniejszy czarny. Można też na odwrót czarny sól i rozjaśniony czarny. Tyle że te ten nakładany na sól musi być bardzo rzadki Brałem pod uwagę sól ale te plamy wydają mi się zbyt okrągłe (gładkie). Swego czasu, jak szukałem metody robienia przebarwień na swoim Ile-28, bawiłem się też solą i plamki wychodziły mi takie kanciaste. Zakładam, że mogła być to wina soli, są przecież różne jej rodzaje, kamienna, jodowana czy peklosól Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 Dokładnie jak kolega napisał. Podkład to tire black. Sól. Warstwa białego rzadkiego. Znowu sól i docelowy black. Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureczek Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Bardzo miły warsztat ,i super kunszt modelarski Duży plus za dążność i wytrwałość do zaplanowanych celów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 23 Marca 2018 Autor Share Napisano 23 Marca 2018 Witam Małych kroczków ciąg dalszy. Po blisko tygodniowej walce uporałem się z rakietami. Jeśli uda mi się zdobyć do nich kalki to jeszcze dojdą. Kilka blaszek i brakujący element z tyłu. Mały wlot o którym HB zapomniał. Trza było strugać. Oraz gotowe czujniki podskrzydłowe. Teraz długa walka z maskowaniem wszystkiego. Będzie można psiknąć podkład przed poprawianiem zatartych nitów i doprowadzeniem powierzchni do stanu używalności Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 25 Maja 2018 Autor Share Napisano 25 Maja 2018 Witam Zacząłem w końcu drobne podmalunki. Na pierwszy ogień spód. Nie wiem jak to ocenicie. Nie chciałem przesadzić ani w jedną ani w drugą stronę. Z solą też ostrożnie aby nie przesadzić. Zobaczę jak to wyjdzie po kalkach i washu. Najwyżej już wtedy jeszcze coś podkręcę. Sugestie mile widziane bardzo z waszej strony. Pozdrawiam Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 29 Maja 2018 Autor Share Napisano 29 Maja 2018 Ciąg dalszy. Przeglądałem całe setki zdjęć Avengerów i ich powierzchni górnych. I chyba się zbliżyłem do celu. Teraz muszę poprawić trochę między klapami od spodu na zielono oraz we wnękach i baza do dalszych prac będzie raczej gotowa Pzdr Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 29 Maja 2018 Share Napisano 29 Maja 2018 Pzdr Jerry Powiedz mi, jak robisz takie "ciapkowate" przebarwienia które znajdują się na śmigle? Fajny tut. Malowanie wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2018 Witam Efekt po 1szym washu. Zamontowane lufy km oraz recognition lights. Pozdr Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 6 Czerwca 2018 Share Napisano 6 Czerwca 2018 Cudo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Czerwca 2018 Share Napisano 6 Czerwca 2018 Ooooooo Paaaanieeee!!!! Bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jerry Napisano 20 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2018 Witam Zapraszam do skromnej galerii Jerry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi