Dumo Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Witajcie IS nareszcie skończony, czas się zabrać za coś nowego. Znalazłem kilka ciekawych zdjęć i postaram się wykonać coś w ten deseń: Jestem otwarty na wszelkie porady, propozycję, pomoc Baza: Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Gasienice planujesz ogniwkowe? Koła gasniece oraz uchwyt antenowy do swojego miałem z Panzer Art-u, a gasienice z AFV ogniwkowe. Tu masz warsztat mojego http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=184&t=41600 może coś ci się przyda. Panzer Art ma też bambetle do Sdk-a, fajnie wyglądają. Mogłyby pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2017 Ogniwkowe bez problemu pasują na koło napędowe ? Jeszcze jedno pytanie, wydaje mi się czy na drugim planie hanomag ma przednie koła od half trucka ? Tutaj małe postępy w budowie, modelarska niedziela się zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Już trochę czasu minęło, ale nie pamiętam żebym miał jakieś problemy. A co to za dwa różne kolory plastiku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Ogniwkowe z Dragona pasują idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2017 Już trochę czasu minęło, ale nie pamiętam żebym miał jakieś problemy. A co to za dwa różne kolory plastiku? Ogniwkowe z Dragona pasują idealnie Super, zobacze co jest dostępne i któreś z gąsek dobiorę. Co do kolorków plastiku buduje prosto z pudła, różnobarwne ramki wrzucili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 Jestem otwarty na wszelkie porady, propozycję, pomoc ... ale i tak zrobię po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2017 Jestem otwarty na wszelkie porady, propozycję, pomoc ... ale i tak zrobię po swojemu Zrobię tak aby było dobrze i ładnie wyglądało w gablocie Co do pomocy chodziło mi o zdjęcia bo posiadam tylko trzy i ciężko z nich coś wyłuskać. Nadal się zastanawiam czy wstawić koła z amerykańskiego half trucka czy nie ?!?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 19 Czerwca 2017 Share Napisano 19 Czerwca 2017 A dlaczego Uważasz, że koła są od H-T ? Nie jestem pewny, ale koło USA jest na 6 śrub, a Hitlerowskie ;) na 8. -więc inny rozstaw śrub itp. - pewnie nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2017 A dlaczego Uważasz, że koła są od H-T ? Nie jestem pewny, ale koło USA jest na 6 śrub, a Hitlerowskie ;) na 8. -więc inny rozstaw śrub itp. - pewnie nie pasuje. A jednak Już zamówiłem koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 Prawie gotowy do malowania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 No prawie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2017 No prawie....... No już gotowy, w piątek malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Ale tempo, jeszcze go skończysz przed moim Shermanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Ale tempo, jeszcze go skończysz przed moim Shermanem. Oj wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Właśnie przyszedł kurier z kołami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Wszystko super, tylko rażą po oczach te przycięte "pancerne" zasobniki boczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2017 Wszystko super, tylko rażą po oczach te przycięte "pancerne" zasobniki boczne Pocieniłem plastik, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2017 Gąsienice w trakcie prac, jutro jak dobrze pójdzie zaczynam malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 To jakie te gąsienice w końcu założyłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Może wróce do tematu kól. Moim zdaniem to koła od M8 Greyhound (wystarcze popatrzeć na fote ile tego tam stoi) ale w sumie to jeden michał czy M8 czy Halftruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 To jakie te gąsienice w końcu założyłeś? Późne bez gąbek Może wróce do tematu kól. Moim zdaniem to koła od M8 Greyhound (wystarcze popatrzeć na fote ile tego tam stoi) ale w sumie to jeden michał czy M8 czy Halftruck. Tu masz racje na zdjęciu są koła od m8 ale z informacji które dostałem to amerykańce ładowali wszystko co chcieli Już praaawie gotowy do malowania, dzisiaj kończę gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 To jakie te gąsienice w końcu założyłeś?Późne bez gąbek To widzę, bardziej chodziło mi o to jakiej formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Czerwca 2017 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2017 To jakie te gąsienice w końcu założyłeś?Późne bez gąbek To widzę, bardziej chodziło mi o to jakiej formy. od afv, dziadostwo jakich mało, podziwiam ludzi którzy potrafią zrobić ruchome.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Swoje skleiłem na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi