martinello Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Silwuplje -> "Sherman VC Firefly" autor - Wojciech J. Gawrych, seria ArmorPhotoGallery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro82 Napisano 7 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Dzięki za odp. Czy ktoś z Was ma może tę książkę i podzielił by się obrazkami. Nie wiem dokładnie w których miejscach mają być uszy do pałatki. Pałatke wykonam chyba z greenstuffu. Jeśli wyjdzie lipnie to odpuszczę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Poszedł priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Na tym zdjęciu widać miejsca w których są zamocowane uszy do pałatki. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Sierpnia 2017 Share Napisano 9 Sierpnia 2017 Mam wrażenie, że Koledzy od początku warsztatu troszkę się "pastwią" się nad Kolegą Aro82... Może się mylę, ale tak to odbieram... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 He, he - a rozwiń temat ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Aro82 pyta o różne rzeczy przy budowie swojego modelu, kto może odpowiada. Czy nie po to (między innymi) są fora modelarskie ? Należy mieć nadzieję, że te 11 stron encyklopedii (i być może jeszcze kolejne) doprowadzą do galerii i wszyscy obejrzymy fajniejszy model niż taki który powstałby bez tego wątku warsztatowego. O ile dobrze widzę, na tym forum są dłuższe relacje z budowy. A poza tym - dla jednych ważny jest cel, dla innych droga do celu (a temat shermana i to jeszcze polskiego łatwy nie jest...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro82 Napisano 10 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Mam wrażenie, że Koledzy od początku warsztatu troszkę się "pastwią" się nad Kolegą Aro82... Po prostu koledzy dbają żebym się nie nudził. A tak na poważnie to "encyklopedia" ta dużo mi dała. Na początku pisałem że warsztat będzie bardzo wolno szedł. Brak czasu i inne sprawy... Także na efekty trzeba jeszcze troszkę poczekać. I nie odbieram tego jako pastwienie się - posiadają dużą wiedzę i się nia dzielą. Pomagają. Podpowiadają. To co dam radę zrobić to zrobię. Aczkolwiek wysoko stawiają poprzeczkę jak dla początkującego. Czasami myślałem po co mi to forum... kup model,sklej,pomaluj -ciesz się modelarstwem. Ale później stwierdziłem że warto zrobić coś więcej niż pudełkowy model i przy okazji dowiedzieć sie wielu ciekawych rzeczy. Także jeśli ktoś liczył na szybki model to na pewno nie u mnie... Także kwestię "prześladowań " mamy wyjaśniona. Teraz trzeba uzbroić się w cierpliwość. Mam nadzieję że wszyscy dotrwamy do końca i efekt będzie co najmniej dobry ;) Dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Sierpnia 2017 Share Napisano 10 Sierpnia 2017 Mam wrażenie, że Koledzy od początku warsztatu troszkę się "pastwią" się nad Kolegą Aro82... To akurat ja napisałem . Po prostu obawiałem się, że taki natłok szczegółowych informacji może Cię trochę zniechęcić... Jeśli tak nie jest, to cieszę się tym bardziej i kibicuję . I żeby nie było, także doceniam Kolegów dzielących się swoją wiedzą . A długością trwania warsztatu zupełnie nie przejmuj się, najważniejszy jest finał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 12 Sierpnia 2017 Share Napisano 12 Sierpnia 2017 Aro82 imitację siatki na wieży wykonałem z miedzianej siateczki o oczkach ok 0.5x0.5 mm. Łatwo się kształtuje, gaza czy podobny materiał jak dla mnie są zbyt kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 12 Sierpnia 2017 Share Napisano 12 Sierpnia 2017 to chyba jedyny czołg na świecie, który ślady gąsienic ma zarówno przed ja i za sobą...,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 31 Sierpnia 2017 Share Napisano 31 Sierpnia 2017 to chyba jedyny czołg na świecie, który ślady gąsienic ma zarówno przed ja i za sobą...,-)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro82 Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 Witam. Pewnie niektórzy z Was będą zdziwieni że po takiej przerwie coś tu się ruszyło-a jednak! Na samym początku chę przeprosić wszystkich zaangażowanych w pomoc za moje zniknięcie. Niestety chorowałem na absolutny brak czasu, wiele spraw w życiu osobistym (w tym narodziny drugiego potworka)itd. Ale wracam! Trzeba skończyć Firefly'a i ruszać dalej O to co udało się ulepić do tej pory...Do końca jeszcze trochę roboty. I od razu pytanko-czy gąski na pojeździe są metalowe? Tak mi się wydaje ale chę mieć pewność zanim zrobię ślady wytarć na nich Czekam na ewentualne sugestie i opierdziel z Waszej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 21 Lutego 2022 Share Napisano 21 Lutego 2022 58 minut temu, Aro82 napisał: I od razu pytanko-czy gąski na pojeździe są metalowe? Tak mi się wydaje ale chę mieć pewność zanim zrobię ślady wytarć na nich Czekam na ewentualne sugestie i opierdziel z Waszej strony Raczej stalowe, na dole są dwa zdjęcia stalowych gąsienic, T54E2 i T54E1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aro82 Napisano 21 Lutego 2022 Autor Share Napisano 21 Lutego 2022 11 minut temu, bigmodel napisał: Raczej stalowe, na dole są dwa zdjęcia stalowych gąsienic, T54E2 i T54E1. U mnie w modelu użyta gąski jak poniżej T62 ale chtba na pudełku znalazłem odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi