Skocz do zawartości

Abrams, rdza i ... rdza... I jeszcze bród :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Widzę ,że robisz wersję US Army . Przeglądając zdjęcia zauważyłem ,że tak styrane zdarzają się najstarsze wozy USMC. Mam wrażenie ,że to przez słoną wodę . To takie moje dywagacje,zrobisz jak uważasz twój projekt( a może nie dotarłem do odpowiednich zdjęć) powodzenia i obserwuję z zainteresowaniem OLO.

Wiem, że to "wersja lądowa", ale jak napisałem w pierwszym poście, kwestię merytoryczne zupełnie pomijam w tym "projekcie". Jak dla mnie może to być "lądowy" Abrams styrany morską wodą...

• Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tygodniowy remanent. Oprócz optyki, świateł, granatów dymnych i karabinów maszynowych wszystko poklejone (co ma wisieć na taśmach to wisi). Wszystko do roboty w trakcie malowania. Bambetle zostaną jeszcze podmienione. Z instrukcji to już wszystko, można się powoli przymierzać (po doczyszczeniu i minimalnym szpachlowaniu) do podkładu. Następnie kładę olejną bazę pod zdrapki (jakaś ciemna rdza) i czekam na bazowy MRP-80. Przy okazji robienia kół okazało się że Ak-owiskiego Worn-a można kłaść akryl na akryl (Tamiya) tylko trzeba podmienić rozpuszczalniki. Poniżej trochę więcej fotek na prośbę Bengala. Uwagi mile widziane.

XWVHc1c.jpg

YWIm570.jpg

DoiSJvR.jpg

Y0CQdgt.jpg

• Super Moderator
Napisano
:super:

I to byłoby na tyle w temacie optyki... Ostała się jeno wycieraczka z przodu ale to po zmalowaniu całości

RKWRK8s.jpg

A z czego to ta optyka została zrobiona, jeśli możesz powiedzieć, bo wygląda bardzo dobrze

Napisano

To daje refleksy tylko na zielono/niebiesko czy też inne kolory? Bo szybki od peryskopów w Abramsach wydają się zazwyczaj pomarańczowo-fioletowe. Pytam z ciekawości bo patent ciekawy

Napisano
To daje refleksy tylko na zielono/niebiesko czy też inne kolory? Bo szybki od peryskopów w Abramsach wydają się zazwyczaj pomarańczowo-fioletowe. Pytam z ciekawości bo patent ciekawy

Kto pyta nie błądzi... Świecą różnie w zależności od tego jaki kolor jest pod nimi, jaki kolor jest przed nimi i jakie światło jest wokół nich. Ja poszedłem na łatwiznę i całość peryskopów machnąłem zielenią stąd pewnie taki efekt (i sztuczne światło). Przy poprzednim były na czarno i efekt był inny, własnie bardzo pomarańczowo-fioletowy). Teraz olałem i nie zamierzam do nich wracać.

Dalsze obkładanie bambetlami:

0bPznx4.jpg

omLt2A3.jpg

xnr8Xfn.jpg

Napisano

Uff... Zeszło 10 dni... Ogłaszam oficjalny koniec klejenia i konfigurowania czegokolwiek.... Zabaweczka idzie do "podkładowania"

rb6k442.jpg

N3Oyqln.jpg

l1Ty1gL.jpg

ZbTgN0U.jpg

Napisano

Gąski i kółka poszły do osobnej obróbki. Reszta w podkładzie, co go można kłaść na wszystko i co nic od niego nie można oderwać

AgLAPhq.jpg

Napisano

No i super wygląda jak by dzieciaki się wyżyły spreyami i fajne ślady buciorów ale hmmm czy nie za duży rozstaw nóg pomiędzy pierwsza parą a drugą bliżej środka ? I ten pojedynczy ślad po lewej ?

UP1sTNn.jpg

nie powinno być jakoś tak symetrycznie tak jak mniej więcej po prawej ?

pudełko gatorade kozak gdzie je kupiłeś?

Napisano
...czy nie za duży rozstaw nóg pomiędzy pierwsza parą a drugą bliżej środka ? I ten pojedynczy ślad po lewej ?... nie powinno być jakoś tak symetrycznie tak jak mniej więcej po prawej ...

Jak mam być szczery to nie zajmowałem się rozstawem, wyszedłem z założenia, że ślad raz zostaje a raz nie i nie lubię symetrii. Na ślady pójdzie jeszcze baza i kilka szuwaksów, zrobię też nowe, także spoko.

pudełko gatorade kozak gdzie je kupiłeś?

W Martoli. To z zestawu DEF Model.