Jump to content

Abrams, rdza i ... rdza... I jeszcze bród :)

Dorotka
 Share

Recommended Posts

Uwiodło mnie to zdjęcie:

WMbvVmH.jpg

Na tyle, że postanowiłem sobie coś w tym stylu wydziobać. Czyli, że S-F i ćwiczenie zdrapek, rdzy, brudu, obić i innych na jakiejś bazie. Byle wyszło podobnie do tego, co na fotce Taka odskocznia od filtrowania MS-a i tamtejszych kolorów. Wybór padł na to pudełko:

FERbDMO.jpg

Abramsy z RFM, to jak wiadomo cud, miód i malina, także nie ma się co za bardzo rozpisywać na temat montażu (tym bardziej, że niemal wszystko to pudło, plus drobne przeróbki, plus śmieci z innych budów). Zero problemów, trochę szpachli. Od wczoraj dzióbany, w weekend pewnie dam podkład. Wanna z górą przyłożona na sucho...

z8NxVjX.jpg

Edited by Guest

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jeśli Twój model ma wiernie odwzorowywać, to co jest na fotce referencyjnej, to już masz pierwszego babola. Jeśli natomiast fotka, to tylko luźna inspiracja, i tak jak pisałeś robisz S-F, to z przyjemnością popatrzę jak budujesz kolejnego abramsa:)

Ma wyjść podobnie, więc Grzegorzu to, że są złe wyrzutniki granatów to nie jest problem Dorotka, a ukończysz chociaż 1 model za naszego istnienia?

Ale mnie rozgryzgłeś Tomaszu

Super zdjęcie które mnie również intryguje, bo to Abrams a dojechany prawie na maksa. Podrapany poobdzierany, pordzewiały, dosyfiony. Prawdziwy "rarytas"/ewenement. . Chyba jedyne zdjęcie w sieci takiego "zapuszczonego" Abramsa.

Widzę ,że robisz wersję US Army . Przeglądając zdjęcia zauważyłem ,że tak styrane zdarzają się najstarsze wozy USMC. Mam wrażenie ,że to przez słoną wodę . To takie moje dywagacje,zrobisz jak uważasz twój projekt( a może nie dotarłem do odpowiednich zdjęć) powodzenia i obserwuję z zainteresowaniem OLO.