Mateus_z Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Witam ponownie. Po Flakpanzerze na warsztacie ląduje tytułowy StuG. Waham się ciągle pomiędzy dwoma malowaniami - pudełkowym z Estonii a wariantem z Warszawy z 1944. Prawdopodobnie wybiorę schemat zimowy, ale nie do końca wiem jak go poprawnie wykonać. Białe plamy powinny mieć rozmyte czy ostre krawędzie? Ciężko to wywnioskować z instrukcji, a niestety nie udało mi się znaleźć żadnego historycznego zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Witaj, Jak dla mnie malowanie z Kurska najfajniejsze. Będę zaglądał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OLO Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Litości od miesiąca foto wiadro nie działa !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted August 5, 2017 Super Moderator Share Posted August 5, 2017 Litości od miesiąca foto wiadro nie działa !!! To przejdz gdzie indziej imgur, flickr, gdzie Ci lepiej. Na forum są poradniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Litości od miesiąca foto wiadro nie działa !!! To przejdz gdzie indziej imgur, flickr, gdzie Ci lepiej. Na forum są poradniki. Koledze chodzi o link do zdjęcia w podpisie Stojkovica. A co do malowania to jeżeli brak dowodów to pozostają domysły. Z instrukcji skłaniałbym się ku ostrym krawędziom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Już zmieniłem, co by bardziej przewrażliwionych po oczach nie kuło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Do kurska i wloch robisz model i malowanie, pozostale malowania dochodzi wykonanie zimmerytu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateus_z Posted August 6, 2017 Author Share Posted August 6, 2017 Do kurska i wloch robisz model i malowanie, pozostale malowania dochodzi wykonanie zimmerytu. To niestety burzy moją koncepcję, więc zdecyduje się pewnie na któryś schemat z Kurska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateus_z Posted July 5, 2018 Author Share Posted July 5, 2018 Witam ponownie, powoli wracam do projektu. Myślę nad zakupem blaszek fototrawionych z zimmeritem od Eduarda. Miał ktoś styczność z tym produktem i mógłby się wypowiedzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Slabe, mialem i nie polecam. 2 modele robilem z zimerytem od eduarda i o niebo lepiej wypada wlasnej roboty albo zywiczny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Szkoda czasu na blaszki z eduarda. Robilem stuga z nimi i... szkoda gadac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateus_z Posted July 5, 2018 Author Share Posted July 5, 2018 Serdecznie dziękuję za opinie! Jest jakaś alternatywa oprócz własnego wykonania i żywicy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Boisz sie ze jak sam bedziesz robic to nie wyjdzie a zywica to masa roboty ze szlifowaniem? Faktycznie troche szlifowania jest ale nie jakos duzo bo idzie naprawde dosc szybko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateus_z Posted July 5, 2018 Author Share Posted July 5, 2018 Jeśli żywica to jakiego producenta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 Atak model, krajowa firma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted July 5, 2018 Share Posted July 5, 2018 https://atakmodel.istore.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts