Mateus_z Napisano 5 Sierpnia 2017 Napisano 5 Sierpnia 2017 Witam ponownie. Po Flakpanzerze na warsztacie ląduje tytułowy StuG. Waham się ciągle pomiędzy dwoma malowaniami - pudełkowym z Estonii a wariantem z Warszawy z 1944. Prawdopodobnie wybiorę schemat zimowy, ale nie do końca wiem jak go poprawnie wykonać. Białe plamy powinny mieć rozmyte czy ostre krawędzie? Ciężko to wywnioskować z instrukcji, a niestety nie udało mi się znaleźć żadnego historycznego zdjęcia. Cytuj
Stojkovic Napisano 5 Sierpnia 2017 Napisano 5 Sierpnia 2017 Witaj, Jak dla mnie malowanie z Kurska najfajniejsze. Będę zaglądał. Cytuj
OLO Napisano 5 Sierpnia 2017 Napisano 5 Sierpnia 2017 Litości od miesiąca foto wiadro nie działa !!! Cytuj
Super Moderator jawkers Napisano 5 Sierpnia 2017 Super Moderator Napisano 5 Sierpnia 2017 Litości od miesiąca foto wiadro nie działa !!! To przejdz gdzie indziej imgur, flickr, gdzie Ci lepiej. Na forum są poradniki. Cytuj
bazylms Napisano 5 Sierpnia 2017 Napisano 5 Sierpnia 2017 Litości od miesiąca foto wiadro nie działa !!! To przejdz gdzie indziej imgur, flickr, gdzie Ci lepiej. Na forum są poradniki. Koledze chodzi o link do zdjęcia w podpisie Stojkovica. A co do malowania to jeżeli brak dowodów to pozostają domysły. Z instrukcji skłaniałbym się ku ostrym krawędziom. Cytuj
Stojkovic Napisano 5 Sierpnia 2017 Napisano 5 Sierpnia 2017 Już zmieniłem, co by bardziej przewrażliwionych po oczach nie kuło. Cytuj
michal0281 Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Do kurska i wloch robisz model i malowanie, pozostale malowania dochodzi wykonanie zimmerytu. Cytuj
Mateus_z Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Napisano 6 Sierpnia 2017 Do kurska i wloch robisz model i malowanie, pozostale malowania dochodzi wykonanie zimmerytu. To niestety burzy moją koncepcję, więc zdecyduje się pewnie na któryś schemat z Kurska. Cytuj
Mateus_z Napisano 5 Lipca 2018 Autor Napisano 5 Lipca 2018 Witam ponownie, powoli wracam do projektu. Myślę nad zakupem blaszek fototrawionych z zimmeritem od Eduarda. Miał ktoś styczność z tym produktem i mógłby się wypowiedzieć? Cytuj
michal0281 Napisano 5 Lipca 2018 Napisano 5 Lipca 2018 Slabe, mialem i nie polecam. 2 modele robilem z zimerytem od eduarda i o niebo lepiej wypada wlasnej roboty albo zywiczny. Cytuj
enten Napisano 5 Lipca 2018 Napisano 5 Lipca 2018 Szkoda czasu na blaszki z eduarda. Robilem stuga z nimi i... szkoda gadac. Cytuj
Mateus_z Napisano 5 Lipca 2018 Autor Napisano 5 Lipca 2018 Serdecznie dziękuję za opinie! Jest jakaś alternatywa oprócz własnego wykonania i żywicy? Cytuj
michal0281 Napisano 5 Lipca 2018 Napisano 5 Lipca 2018 Boisz sie ze jak sam bedziesz robic to nie wyjdzie a zywica to masa roboty ze szlifowaniem? Faktycznie troche szlifowania jest ale nie jakos duzo bo idzie naprawde dosc szybko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi