Xmen Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 (edytowane) Następny ulepek na półkę.Sam model jest bardzo nierówny.Jedne części pasują fajnie a przy niektórych trzeba się napocić.Dorobiłem celownik strzelca i dodatkową tablicę w tylnej kabinie.Owiewka będzie zmieniona na vacu kiedyś Na spodzie delikatny wash Miga na górze ciemno brązową Tamiyą. Edytowane 6 Sierpnia 2017 przez Gość Cytuj
Taki Jeden Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Dopisz producenta i skalę w tytule. Cytuj
KRL Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Mnie się ogólnie podoba. Jedyne co mnie nie przekonuje to te sporej wielkości odpryski farby na górnej częsci i kompletnie czysty spód i reszta kadłuba. Moim zdaniem jest to trochę niespójne. Jednak maluch całkiem fajny. Cytuj
mig Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Ogólnie mi się podoba, ale trochę za czysty jak na takie odpryski. Cytuj
Xmen Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Napisano 6 Sierpnia 2017 On jest przybrudzony tylko że za delikatnie.Linie zapuszczone ciemno brązową Tamiyą i po lakierowaniu cały efekt znikł.Moglem to zrobić washem AK do kamuflażu zielonego jest ciemniejszy i byłby bardziej widoczny.Co do uwagi kolegi KRL doszedłem do tego samego wniosku ale na poprawki było już za późno. Cytuj
Marek K Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 doszedłem do tego samego wniosku ale na poprawki było już za późno. Nigdy nie jest za późno , możesz trochę przytłumić te sreberko i będzie zdecydowanie lepiej. W przeszłości pooglądaj trochę zdjęć samolotow ktore zamierzasz robić. Nie każdy japoniec był odrapany. Cytuj
Xmen Napisano 6 Sierpnia 2017 Autor Napisano 6 Sierpnia 2017 Oglądałem zdjęcia i gotowych modeli i zdjęcia samolotów.Na każdym wyglądają inaczej.Od czysto pomalowanych do odrapanych mocniej niż mój.Zdjęcia z epoki przedstawiają przeważnie wraki.Trochę mnie poniosło przy kadłubie z lewej strony a zabrakło na ogonie, tyle kadłuba i ożebrowaniu kabiny. Cytuj
SnaQ Napisano 6 Sierpnia 2017 Napisano 6 Sierpnia 2017 Nie będę oryginalny, przy takich wielkich odpryskach model wygląda zbyt czysto. Ale nie jest to tylko kwestia brudzenia. Brak mi przede wszystkim spłowienia kolorów i wielu innych, subtelnych zniszczeń powłoki malarskiej, drobnych obić, zabrudzeń, śladów soli, okopceń. Na razie wygląda jakby wyjechał z fabryki i dorwał go jakiś maniak z młotkiem. Cytuj
tenzan Napisano 7 Sierpnia 2017 Napisano 7 Sierpnia 2017 Model OK, acz tych odbić jest zdecydowanie zbyt wiele. Do tego wyglądają nienaturalnie. Prezentowany model to wersja nocnego myśliwca - z zachowanych zdjęć wynika, że były dość dobrze pokryte ciemnozieloną farbą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi