Voyteque Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 No, no - nabiera rumieńców ten projekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Blaszki dodały uroku! Dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 ... ... Ech! Ja tu przeżywam swój pierwszy raz z okrętem, a Wy sobie jaja robicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Druga strona medalu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 17 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2017 Sezon lutowania uważam za otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 17 Sierpnia 2017 Share Napisano 17 Sierpnia 2017 ... ... Ech! Ja tu przeżywam swój pierwszy raz z okrętem, a Wy sobie jaja robicie Tyle, że ja poważnie piszę, bez jaj! Jestem przekonany, że to będzie ciekawa relacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Żadnych jajec - poważnie piszę i podziwiam. Ja się zatrzymałem z moim Musashim z braku czasu i weny (albo na odwrót) - a Ty idziesz jak burza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Luzik Panowie. Z tymi "jajami" to były jaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamacek Napisano 18 Sierpnia 2017 Share Napisano 18 Sierpnia 2017 To i dobrze Ale fakt, że dopingujesz i chyba znajdę dzięki Tobie motywacji trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 .... Ale fakt, że dopingujesz i chyba znajdę dzięki Tobie motywacji trochę To się cieszę i dzióbię dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 18 Sierpnia 2017 Super Moderator Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Nie szpachlujesz łączeń ścianek z pokładami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 18 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2017 Nie szpachlujesz łączeń ścianek z pokładami? Nie do końca wiem o jakie ścianki chodzi. Chce najpierw "zgrać" poszczególne poziomy pagody, a pasowanie jest tu raczej takie sobie. Także kleje tylko to siedzi w miarę płasko i ciągnę ją do góry. Jak będzie trzymać pion i wszystko się ze sobą zgra wrócę do szczegółów, kładzenia pokładu od Pontosu i tak dalej. Tak sobie to przynajmniej wymyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Troszkę do przodu, lub góry, jak kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Lutowane? Możesz opisać proces? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voyteque Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Rewelacja, diabelsko czysto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Rewelacja, diabelsko czysto! Dzięki. Lutowane? Możesz opisać proces? Lutowane były jedynie pierwsze cztery "wręgi". Pasta Koki i lutownica gazowa Proxxona. Reszta sklejona super rzadkim klejem Roket Hot. Pozycje elementów "łapane" klejem CA z opóźnionym zapłonem od Mig-a. Czyszczenie czeskim debonderem. Może brzmi skomplikowanie, ale samo lutowanie i sklejenie do kupy zajęło może z 15 min. Niewiele zresztą będzie tego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Normę szanujesz. Świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 19 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Normę szanujesz. Świetnie. A, to jest jakaś norma??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Sierpnia 2017 Share Napisano 19 Sierpnia 2017 Miało być szpanujesz. No wiesz, mógłbyś czasem coś spaprać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 krzywo... :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 krzywo... :( Ale co krzywo, tak dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Linia bulajów na pierwszym poziomie nadbudówki. Blaszane składanki bardzo ładne, ale teraz tym bardziej mnie zastanawia czemu sobie utrudniłeś i obwiesiłeś już bryłę nadbudówek "biżuterią" przed wyszpachlowaniem łączeń na niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Linia bulajów na pierwszym poziomie nadbudówki.Blaszane składanki bardzo ładne, ale teraz tym bardziej mnie zastanawia czemu sobie utrudniłeś i obwiesiłeś już bryłę nadbudówek "biżuterią" przed wyszpachlowaniem łączeń na niej? Bulaje się poprawi. Lepiłem je pierwszy raz na totalnego czuja i bez przemyślanej metody. Są przyklejone niby klejem do tego co zostało po spiłowaniu plastiku. Nie będzie najmniejszego problemu z ich wyrównaniem, przed przyklejeniem CA. Co do reszty to chyba muszę wyjaśnić, że nic nie jest niczym sklejone. Wszystko na tym etapie pasuje na zasadzie kładzenia jedno na drugie (zdjęcie). Plan zakłada spasowanie wszystkiego do samej góry i powrót na dół żeby zacząć kleić na stałe. Problemem jest przechodzenie "trójnogu" przez poszczególne poziomy nadbudówki. Jest to dość kiepsko spasowane stąd tak a nie inaczej. Dzięki za uwagi, proszę o więcej, tylko proszę o pokazywanie paluchem, bo dla mnie ten okręt to całkowita nowość, a do bystrych też nie należę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 20 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2017 Jeszcze dopiszę, tak na marginesie tych szpar i późniejszego szpachlowania... Praktycznie to nawet jak już coś wisi delikatnego, ba nawet jak już pomalowaliśmy jakiś element (byle olejną) to i tak można szpachlować. Nadbudówka zajęła mi 5 minut. Nic nie odpada, bo przy dzisiejszej chemii piłować nie trzeba. Także raczej spoko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 20 Sierpnia 2017 Share Napisano 20 Sierpnia 2017 A tak z ciekawości jakiej szpachli używasz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi