Mikele Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Model robiony na raty, bo sam zestaw skleiłem jakieś pół roku temu, później zamówiłem do niego blaszki Armory (re-we-la-cja) I tak mniej więcej od zeszłego tygodnia mają się postępy: Nie jest to w zasadzie pełnoprawna relacja z budowy, ale żeby takimi zdjęciami jak powyżej w przyszłej galerii nie robić chaosu wrzucam je w warsztacie. Przy okazji jest możliwość, żeby się z sugestiami co do samego modelu podzielić nim będzie za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Urzekły mnie obicia, kolorystyka i sposób prezentacji , ale włazy zamykały się równo z dachem wieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 ...ale włazy zamykały się równo z dachem wieży. O widzisz, nie wiedziałem. Z tym już niestety nie zawalczę bo blaszki były klejone na płasko na górną płytę wieży i prędzej bym to zniszczył niż naprawił robiąc cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Widać kunszt blacharsko-malarski. Ciekawy pomysł z tym żółtym widzię że fajnie to wychodzi na zielonych pojazdach w tej skali. Obicia gąbeczką? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Styl latającego stada młotków? Dla konesera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Styl na gąbkę i Vallejo. Model wojenny, obicia szalone, ale czasy Andrzeja, co się denerwuje jeszcze nie nastały. A czy dla konesera? Żeby jednolity zielony ulepek na półce nie stał to trzeba mu coś zrobić. Można to lubić, można nie lubić. Ja na przykład lubię. Taki urok demokracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Poziom wykonania wysoki. Zetknąłeś się z jakimś zdjęciem 226-ki? Ja nie. A z T-34 jest tak że o ile się da warto popatrzeć na zdjęcia konkretnego egzemplarza, bo dwóch jednakowych prawie nie było. O ile kojarzę 2 pułk / 2 batalion 1 BPanc malował często trzeci numer taktyczny z tyłu wieży. No i orzeł coś mi powojennie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 24 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Zdjęć niestety nie znalazłem, nawet w książce Magnuskiego. Kalkomanie mam z zestawu Toro i tam część oznaczeń do T-34 rzeczywiście miału nr taktyczny powtórzony z tyłu wieży, ale w tym przypadku tak nie było. Krój cyfr również jest powojenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Jak na mój gust to za mocno obczaskany, kolory trochę za fantazyjne I jeszcze te białe kropki. Ale ponoć o gustach się nie dyskutuje..., więc jeżeli tobie się podoba i jest w twoim guście to trzeba to zaakceptować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 24 Sierpnia 2017 Share Napisano 24 Sierpnia 2017 Wg. mnie za bardzo schematyczny, jeśli chodzi o brudzenie. I o co chodzi z tymi białymi kropkami? Jasne obicia czy jakieś błoto? Poza tym podoba mi się zdetalowanie i malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Te białe kropki to dry mud pstrykane z pędzla, tak to wygląda na zdjęciach. Kolor jest, powiedzmy, beżowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Machine Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Bardzo ładne blaszki. Obić moim zdaniem za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Debiutowałem z obiciami na drugowojennym modelu, mogło by ich być mniej, na następnym będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Nie no, ja w "siedem - dwójce" szanuję takie ulepy. Jednakże czyżby jakiś pijany załogant w ataku furii demolował pojazdy młotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 25 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Powiedzmy, że wycieczka do Berlina prowadziła głównie przez lasy i zarośla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 25 Sierpnia 2017 Share Napisano 25 Sierpnia 2017 Oooo. To pewnie były lasy brzozowe. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 28 Sierpnia 2017 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2017 Liściaste, iglaste, do wyboru do koloru - nie ma co wybrzydzać Galeria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi