imt Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 Twobobs zapowiada kalki do polskich F-16 C/D w sali 1/48. Można je już zobaczyć pod poniższym linkiem: http://www.aircraftresourcecenter.com/Twobobs-newsletter/00.shtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 "Polish Jastrzabs" dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 "Polish Jastrzabs" dobre - mnie to tez rozbawilo. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2008 "Polish Jastrzabs" dobre i tak tego nie są w stanie przebić: viewtopic.php?p=1465&highlight=#1465 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 i tak tego nie są w stanie przebić:viewtopic.php?p=1465&highlight=#1465 - taaaak - to juz klasyk Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 21 Stycznia 2008 Share Napisano 21 Stycznia 2008 "Polish Jastrzabs"A zastanawialiście się, jak to będzie brzmiało w wykonaniu np. Amerykanów czy Anglików? Mniej więcej: [Dżastszabs] ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 Co nie zmienia faktu, że ktoś bierze się za nasze szesnastki. Moglibyście mi powiedzieć coś to tej firmie (głównie jakość kalek), bo niestety nie miałem przyjemności zetknąć się z jej wyrobami i jak one wypadają w porównaniu z kalkami od szesnastki mastercraftu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 22 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2008 Nie wiem jakie są kalki Mastercraftu, natomiast posiadam kalki Twobobs do F-16 w skali 1/32 i mogę ich jakość określić jako 1 ligę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Stycznia 2008 Share Napisano 22 Stycznia 2008 ... i jak one wypadają w porównaniu z kalkami od szesnastki mastercraftu?? W zestawie Mastercraftu w skali 1:72 (w 1:48 pewnie na zasadzie analogii także) są dwa arkusze kalek: duży "podstawowy", zapewne pamiętający jeszcze jakąś amerykańską, pierwotną wersję zestawu i mniejszy arkusz, który zawiera szachownice i numery taktyczne: 4040 i 4043 (dla wersji C) oraz 4076 i 4077 (dla D). Na pierwszy rzut oka kalki na płatowiec są podobne, w sensie ilości elementów. Jedyna różnica to taka, że na kalkach mastercraftu są detale dla uzbrojenia (AIM-120C i AIM-9, ale w wersjach L, M i D, których próżno szukać na polskich szesnastkach ), wyrzutni LAU-114 (których z kolei nie ma w zamym zestawie), zbiorników podwieszanych (300 i 370 galonów) oraz napisy eksploatacyjne na pylony polskich F-16. Na pierwszy rzut oka to tyle. Co do jakości kalek się nie wypowiadam, bo nie mam porównania z tymi przedstawionymi powyżej, ale jeśli jakoś kalek Mastercraftu jest taka jak w AH-1G, to padaka ps. dodatkowo na mniejszym arkuszy są insygnia dla greckich F-16C o numerach bocznych 609 i 610. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 16 Maja 2008 Autor Share Napisano 16 Maja 2008 już są http://www.aircraftresourcecenter.com/IndNews1/101-200/131/00.shtm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek Napisano 18 Maja 2008 Share Napisano 18 Maja 2008 Tylko w Polsce jest mozliwe, ze kalki do nowego samolotu sa wydane po dwoch latach i to jeszcze przez firme z drugiego konca swiata :-( - Techmod i inni palnijcie sobie w leb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Tylko w Polsce jest mozliwe, ze kalki do nowego samolotu sa wydane po dwoch latach i to jeszcze przez firme z drugiego konca swiata teraz już nie na drugim końcu świata, w zapowiedziach Techmodu pojawiły się kalkomanie od razu w trzech skalach: 1/32, 1/48 i 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 A zastanawialiście się, jak to będzie brzmiało w wykonaniu np. Amerykanów czy Anglików? Mniej więcej: [Dżastszabs] ;-) Przeprowadziłem test na hiszpanach i oto jak oni przeczytali: "dźastraba" po próbie zangielszczenia i "hastraw" po próbie zhiszpanienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sklejacz Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 No słuszny kierunek wybrał nasz producent. Nie wiem tylko czy powinien być 11 October 2011 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 teraz już nie na drugim końcu świata, w zapowiedziach Techmodu pojawiły się kalkomanie od razu w trzech skalach: 1/32, 1/48 i 1/72 Zapowiadali się również z pięknym zestawem kalkomanii do naszych MiGów-23 i póki co na zapowiedzi się skończyło... więc powiem tak - nie uwierzę póki nie zobaczę w sprzedaży tego zestawu do Jastrzębi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 nie uwierzę póki nie zobaczę w sprzedaży tego zestawu do Jastrzębi... ponoć w sprzedaży od piątku, w Martoli ma być bodajże w nadchodzącym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 A nie mogli zrobić TAKICH kalek? Wygląda ciekawie. Chyba idzie tzw. "nowe", że zezwolono na taką "profanacje" naszej szachownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McSimus Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Takie też pewnie wydadzą, tylko kiedy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 http://www.martola.com.pl/pl1563/produkty36787/f_16c_d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 No to podwójne punkty dla Jastrzębi - raz za nowe kalki, dwa za nowe malowanko (wreszcie!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Niech się zdecydują tylko wreszcie, jastrząby czy tygrysy bo ja się gubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Niech się zdecydują tylko wreszcie, jastrząby czy tygrysy bo ja się gubie Jaszczomb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 http://www.2slt.sp.mil.pl/2slt.php?str=galeria&galeria=aktual/2011/05-08 Ale trzcionka słowa beznadziejna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Jakiej czcionki by nie użyli zawsze by się znalazł ktoś kto by na nią narzekał. Mnie się podoba i czekam na tygrysie kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Ale trzcionka słowa beznadziejna Czcionka taka sama jak na naszywce 6.eskadry która funkcjonuje już od dłuższego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi