bigmodel Napisano 3 Września 2017 Share Napisano 3 Września 2017 Jeżeli masz dostęp do tej książki, to polecam. Będzie pomocna przy budowie "Vali" Edit. Tu fajnie widać kolor na jaki było malowane wnętrze w Valentine. W tym konkretnym przypadku Vickers Mk.VI.c ale kolor ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 3 Września 2017 Autor Share Napisano 3 Września 2017 Dziękuję Jacku Poniżej prezentuję jak zrobiłem ruchome koła napędowe. Pierw obciąłem bolec ustalający z części B22 - można to zrobić bez konsekwencji bo i bez tego pasuje idealnie do wieńca z zębatką B20. Na ośkę idealnie nadaje się kawałek ramki. Jak widać na początku napunktowałem też igłą miejsca pod otwory. W częściach B21 zrobiłem wiertłem 1 mm otwory o głębokości ok. 4 mm, w które na końcu wstawię drut. Dekielki wycięte z HIPS-u. Przewierciłem kawałki ramek i dekielki na wylot wiertłem 1 mm. Na koniec włożyłem kawałek drutu 1 mm i skleiłem klejem cyanoakrylowym od dołu z częścią B21, a od góry zalałem tym samym klejem ściskając dekielek żeby był minimalny luz potrzebny do obrotu koła. No i na sam koniec obciąłem nadmiar drutu i zamknąłem deklem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Września 2017 Autor Share Napisano 5 Września 2017 To na tą chwilę tyle. Pomysł na zdjęcie ukradnięty od Sergiusza Pęczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Zawieszenie będziesz robił ruchome? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Września 2017 Autor Share Napisano 5 Września 2017 Na razie jest, a co będzie potem... zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 5 Września 2017 Share Napisano 5 Września 2017 Zawieszenie będziesz robił ruchome? Zawieszenie w MiniArcie jest takie jakby wiotkie, odradzałbym robienie ruchomego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Września 2017 Share Napisano 6 Września 2017 O ile dobrze pamiętam to najsłabiej mocowany był wahacz dwóch małych kółek w wózku. Ja w każdy razie skleiłem na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 7 Września 2017 Share Napisano 7 Września 2017 Jak zwykle, warsztat śledzę z podziwem i zazdrością (i popcornem, oczywiście ;) ), moja Walentyna (miała być w malowaniu 50 RTR, ze szkocką piechotą na pokładzie) leży zaczęta, teraz pewnie się załamię i rzucę w cholerę Jeśli nie masz nadal kalek z czarnymi numerami, chętnie podzielę się kalkami z zestawu AFV Club, nr T.16319 lub T.27378 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 10 Września 2017 Autor Share Napisano 10 Września 2017 Powoli do przodu. Z racji jakiegoś tam wnętrza szarpnąłem się na zrobienie otwieranych włazów. Model na tyle fajnie zrobiony że nawet nie prowokuje do poprawiania fabryki (np. uchwyty) - jestem bardzo miło zaskoczony poza zwichrowaną górą kadłuba. W instrukcji znalazłem na razie tylko jednego babola ale jak zawsze radzę za starszymi w doświadczeniu sklejać z głową, a potem dopiero zgodnie z instrukcją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Też osobiście podobał mi się wypusty z Miniart. Dopinguję cię Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 11 Września 2017 Share Napisano 11 Września 2017 Czy znasz recenzję tego modelu z perthmilitarymodelling ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 11 Września 2017 Autor Share Napisano 11 Września 2017 Czy znasz recenzję tego modelu z perthmilitarymodelling ? Oj wiem o nieprawidłowym podwoziu - czytałem. Mam jeszcze Archera z Bronco z tym samym podwoziem i nie zawaham się go użyć! Coraz mniej mnie podnieca leżenie w planach Chłopaki z Ukrainy mają pierdo.ca w defragmentowaniu części Jak ktoś lubi takie klimaty będzie w siódmym niebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Podwozie - pikuś. Kształt kadłuba troszkę gorszy. Ja pracuję nad połączeniem Archera z Valentyną z Tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 12 Września 2017 Autor Share Napisano 12 Września 2017 Podwozie - pikuś. Kształt kadłuba troszkę gorszy. Ja pracuję nad połączeniem Archera z Valentyną z Tamiya No przecież Tamka już zapowiedziała Archera. I cały misterny plan w pizdu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 12 Września 2017 Share Napisano 12 Września 2017 Archer z tamki jest za prosty... ...detal z MiniArtu jest nie do zastapienia. Zresztą zobaczymy co będzie. Może trzeba będzie połączyć dwa Archery ? Dosyć tego OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 24 Września 2017 Autor Share Napisano 24 Września 2017 Idzie na razie powoli czyli brak czasu i roboty nad pierdółkami. Zrobiłem otwierane włazy. I tu niestety jak wcześniej żadnych informacji od producenta na temat kolorystyki! Wnętrze już ustaliłem, że ma być srebrne. Z radiostacją też grzebanie w necie. To co jest w komplecie przypomina ogólnie radiostację brytyjską no. 19 i jak widać to co wydaje się słuchawką jest łącznikiem między modułami. Idealnie jakby była płytka aftermarketowa do wklejenia od Yahu Models ale to marzenie ściętej głowy. Pokoloruję ją ale przewodów nie będę dorabiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 24 Września 2017 Share Napisano 24 Września 2017 Radiostacja Set. No 19 w "Vali" Oraz No 19 w Mk.V Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 18 Października 2017 Share Napisano 18 Października 2017 coś nowego w warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 18 Października 2017 Autor Share Napisano 18 Października 2017 Będzie. Na razie wygrywa zarabianie kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 22 Października 2017 Autor Share Napisano 22 Października 2017 Pociągnięte olejnym stareńkim sreberkiem Revell-a. Teraz trzeba troszku pokolorować, pobrudzić i zamykać kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Makro wrogiem frajdolarstwa Uprzedzając pytania kabli nie będę dorabiał. I tak się zastanawiam po co się z wnętrzem bawię... ale suma sumarum poćwiczę na nim brudzing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 29 Października 2017 Autor Share Napisano 29 Października 2017 Nie szkoda Ci czasu skoro i tak za dużo go nie masz? Robisz coś, co będzie kompletnie niewidoczne. Ojtam, ojtam. Włazy będą otwierane :P Gdzieś/na czymś trza się uczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Października 2017 Share Napisano 30 Października 2017 Nie szkoda Ci czasu skoro i tak za dużo go nie masz? Robisz coś, co będzie kompletnie niewidoczne. Ojtam, ojtam. Włazy będą otwierane :P Gdzieś/na czymś trza się uczyć. Sumienie spokojniejsze....myślisz, ze to będzie widać na podstawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooper69 Napisano 5 Listopada 2017 Autor Share Napisano 5 Listopada 2017 Zamknąłem ten pie... kadłub. Nawet po wstawieniu rozpórek i prostowaniu w rękach przypominał przysłowiowe fale Dunaju. Na razie to największe rozczarowanie w tym modelu. Model całkiem fajny ale chyba za bardzo rozdrobniony. No i po takich akcjach pewnie nie długo wrócę do ukochanej Asuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 6 Listopada 2017 Share Napisano 6 Listopada 2017 Model całkiem fajny ale chyba za bardzo rozdrobniony. Tylko tamiya No i po takich akcjach pewnie nie długo wrócę do ukochanej Asuki. I to jest dobra koncepcja ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi